Μ. Κόνσολας: Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνονται γενναία μέτρα για την εστίαση

0
478

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώνονται γενναία μέτρα για την εστίαση»

 

Η ενημέρωση που είχε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, περιλαμβάνει σημαντικές εξελίξεις και καλά νέα για τις επιχειρήσεις εστίασης.

Όπως είναι γνωστό, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου είχε καταθέσει δημόσια, από τις 11 Φεβρουαρίου, προτάσεις που περιελάμβαναν συγκεκριμένα μέτρα στήριξης για τις επιχειρήσεις της εστίασης, όπως:

– Η θέσπιση ειδικής επιστρεπτέας προκαταβολής, στους επιχειρηματίες της εστίασης, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων τους, όταν αρθεί η αναστολή λειτουργίας.

– Η ένταξη των φορολογικών υποχρεώσεων στην επιδότηση παγίων δαπανών, για τις επιχειρήσεις στον τουρισμό και στην εστίαση.

– Η διαμόρφωση χρηματοδοτικού προγράμματος, μέσα από το ΕΣΠΑ, που θα απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρήσεις εστίασης.

Οι περισσότερες από αυτές τις προτάσεις, ενεργοποιούνται και ενισχύονται από την κυβέρνηση, αφού εντός της εβδομάδας θα ανακοινωθεί πακέτο μέτρων για τη στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης που περιλαμβάνει:

– Ενεργοποίηση του 7ου γύρου επιστρεπτέας προκαταβολής για την παροχή κεφαλαίου κίνησης για τις επιχειρήσεις εστίασης.

– Χρηματοδοτικό πρόγραμμα μέσα από το ΕΣΠΑ, για τις επιχειρήσεις εστίασης προκειμένου να διευκολυνθεί η προσπάθεια επανεκκίνησης τους.

Παράλληλα, θα καταβληθεί ειδικό επίδομα 534 ευρώ και για τον Απρίλιο για τους εργαζόμενους σε αναστολή σε επιχειρήσεις εστίασης.

Σε δήλωσή του, ο Μάνος Κόνσολας, αναφέρει:

«Η πιο δύσκολη φάση για τις επιχειρήσεις εστίασης είναι η επανεκκίνησή τους, το άνοιγμα. Θα χρειαστούν κεφάλαιο κίνησης για να προχωρήσουν σε προμήθειες, αλλά και ρευστότητα. Η κυβέρνηση έχει αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος και μέσα στην εβδομάδα θα υπάρξουν ανακοινώσεις.

Παράλληλα, θα δοθεί η δυνατότητα να ενταχθούν και μελλοντικές φορολογικές υποχρεώσεις στην επιδότηση παγίων δαπανών, είναι μια πρόταση που είχα καταθέσει εδώ και δύο μήνες.

Θα συνεχίσω να καταθέτω προτάσεις. Για τις επιχειρήσεις εστίασης χρειάζεται πρόσθετη στήριξη. Χρειάζεται να υπάρξει μείωση ή και κατάργηση της προκαταβολής φόρου αλλά και να ισχύσει και το 2022 η αναστολή της εισφοράς αλληλεγγύης».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ