ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κω: Ανακοίνωση του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τον θάνατο μετανάστη στη Κω

16
827

Ανακοίνωση του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, για τον θάνατο μετανάστη στη Κω

Ρατσιστική κυβέρνηση – αδιάφορη για την ανθρώπινη ζωή

Οργή μα όχι έκπληξη μας προκαλεί ο θάνατος του Macky Diabete, μετανάστη από την Γουινέα σε κέντρο κράτησης στην Κω. Ο Macky Diabete πέθανε από περιτονίτιδα αβοήθητος μέσα σε φριχτούς πόνους. Οι εκκλήσεις του για μεταφορά σε νοσοκομείο δεν εισακούστηκαν από τους φύλακες, ενώ στο κέντρο κράτησης δεν υπήρχε γιατρός.

Το γεγονός προξενεί οργή γιατί μια ακόμα ανθρώπινη ζωή χάνεται, θύμα της ρατσιστικής πολιτικής της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μηταράκη.
Δεν μας προξενεί έκπληξη γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν στα ΠΡΟΚΕΚΑ και στα κρατητήρια των Αστυνομικών Τμημάτων.
Εκεί που φυλακίζονται στοιβαγμένοι ακόμα και για 36 μήνες άνθρωποι που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα παρά μόνο ότι ξεκίνησαν ένα μεγάλο ταξίδι για να γλυτώσουν από πολέμους και ακραία φτώχεια.

Η ρατσιστική και αντιπροσφυγική πολιτική της κυβέρνησης που μετατρέπει σε φυλακή ψυχών την χώρα και όσοι την υπηρετούν είναι υπεύθυνοι για το θάνατο του Macky Diabete.

  • Απαιτούμε και θα επιδιώξουμε την πλήρη διαλεύκανση των συνθηκών που οδήγησαν στο θάνατο τον 44χρονο μετανάστη.
  • Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε μέχρι να κλείσουν επιτέλους τα ΠΡΟΚΕΚΑ όπως και κάθε κέντρο κράτησης για ανθρώπους που δεν έχουν διαπράξει κανένα αδίκημα.

Γραφείο ΣΥΡΙΖΑ – ΒΟΡ. ΔΩΔ/ΣΟΥ

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είστε υποχρεωμένοι να πιέσετε να λάμψει η αλήθεια και να αποδωθούν οι ευθύνες εκεί που αρμόζουν.

    • Αν είχατε λίγο κουκούτσι μυαλό στην κεφαλα σας δεν θα είσαστε εκεί που είστε. ΚΟΡΟΙΔΑ ενός ΚΑΤΩΤΕΡΟΥ ΑΡΧΗΓΟΥ.

  2. -Hello mr prince Charl
    -I ll have a sparkling water, please
    -No. I am Alexis, the after Prothypurg
    -Really?
    -Yes
    -U sure?
    -Of cross
    -Ok
    -Mr prince, i ll have the Christmasfish & shrimpbiftek with Amstel. U?
    -What?
    -U bring the Camel with? Is she outside in parking?
    -The Camel??
    -We ate the camel now there is the queue

  3. Ουστο βρε φασίστα ΨΙΤ. Μπέρδεψες πάλι τα χάπια σου. Είσαι μηδενικό καμπουριασες πάνω στα πλήκτρα. Τζαπατζη….

  4. Βρε σύντροφοι πως γίνεται ότι είναι ενάντια στη πατρίδα να είστε οι πρώτοι που το υιοθετητε;Αλήθεια ξέρετε την ΜΚΟ περισσότερο από την Ελλάδα και αμέσως την υποστηρίζετε;

  5. Η ΑΠΩΛΕΙΑ ΚΑΘΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΖΩΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΛΥΠΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ ΦΥΛΗΣ ΧΡΏΜΑΤΟΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ….! ΛΥΠΕΙ ΟΜΩΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΚΔΗΛΟΣ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΔΕΙΧΝΑΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ Π.Χ ΓΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΒΟΡΕΙΟΗΠΕΙΡΩΤΏΝ ΠΟΥ Η ΖΩΗ ΤΩΝ ΕΚΕΙ ΕΛΛΗΝΟΨΥΧΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΞΊΑ ΜΕ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΕΚΕΙ ΤΟΥΣ ΠΙΑΝΕΙ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑΛΙΑ!

  6. ΤΟΣΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ Κ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΜΟΡΙΑ Κ ΣΕΙΣ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΛΟΥΣΑΤΕ ΑΣΥΛΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΣΑΣ(ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ Κ ΣΙΑ) ΠΟΤΕ ΣΑΣ ΔΕΝ ΑΓΑΠΗΣΑΤΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ Η ΠΡΟΣΦΥΓΑ ΤΑ ΦΡΑΓΚΑ ΤΟΥΣ ΘΕΛΑΤΕ ΠΑΛΙΟΨΕΥΤΕΣ ΣΑΣ ΠΗΡΕ ΧΑΜΠΑΡΙ Ο ΛΑΟΣ Κ ΣΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΧΑΧΑΧΑΧΑΧ ΨΕΥΤΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

  7. μικρός έφαγε βλήμα στον εγκέφαλο. Έφυγε ο εγκέφαλος (ήτανε και μικρός) και τούμεινε το βλήμα.

  8. τα μαυρα χρονια του συριζα πεθαναν αβοηθητοι δεκαδες ανθρωποι στα χοτ σποτ της…ντροπης.
    που εισασταν τοτε ρε παραμυθαδες της μαυρης προπαγανδας ??????

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ