Μ. Κόνσολας: Επιδότηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί- Ένα γενναίο μέτρο στήριξης

0
439

ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΣΟΛΑΣ: «Επιδότηση φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων για τις επιχειρήσεις που έχουν πληγεί- Ένα γενναίο μέτρο στήριξης»

 

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Έχω επιλέξει να καταθέτω σοβαρές και ρεαλιστικές προτάσεις στην κυβέρνηση και στους αρμόδιους Υπουργούς και αποτελεί μεγάλη ηθική ικανοποίηση να βλέπεις τις προτάσεις σου να μετατρέπονται σε εφαρμοσμένη πολιτική και ουσιαστικά μέτρα στήριξης για τους ανθρώπους που πλήττονται.

Στις 3 Φεβρουαρίου κατέθεσα, δημόσια 5 προτάσεις για τη στήριξη των επιχειρήσεων της εστίασης και του τουρισμού και στις 11 Φεβρουαρίου κατέθεσα ερώτηση στη Βουλή σε 3 Υπουργούς, συμπεριλαμβάνοντας και αυτές τις προτάσεις.

Ανάμεσα σε αυτές τις προτάσεις, ήταν η ένταξη των φορολογικών υποχρεώσεων στην επιδότηση παγίων δαπανών, για τις επιχειρήσεις στον τουρισμό και στην εστίαση.

Ο Πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση θα εντάξει μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές  υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που έχουν πληγεί στο πρόγραμμα για την επιδότηση παγίων δαπανών.

Αυτό σημαίνει ότι το Κράτος με τη μορφή ενός πιστωτικού voucher θα καλύψει μελλοντικές φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, προκειμένου να στηρίξει την προσπάθεια επανεκκίνησης αυτών των επιχειρήσεων σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

Για να ανοίξουν αυτές οι επιχειρήσεις με ένα ουσιαστικό μέτρο ελάφρυνσης.

Το μέτρο θα αφορά στις επιχειρήσεις στην εστίαση και στον τουρισμό».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ