Κάλυμνος: “Έφυγε” αιφνίδια από τη ζωή ο Δρόσος Μπουλαφέντης

0
3644

‘Έφυγε αιφνίδια σήμερα Τρίτη πρωί 9 Μαρτίου 2021 σε ηλικία 65 ετών ο Δρόσος Μπουλαφέντης.

Στις 9.30 σήμερα το πρωί ενημερώθηκε το ΕΚΑΒ. Άμεσα μετέβη ασθενοφόρο όχημα ,έγιναν προσπάθειες από τους διασώστες να το επαναφέρουν στη ζωή χωρίς όμως να γίνει κατορθωτό. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Καλύμνου ,όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Ο Δρόσος Μπουλαφέντης ένας βιοπαλαιστής της ζωής, μία πασίγνωστη χαρακτηριστική φιγούρα του νησιού έφυγε πρόωρα από τη ζωή.

Καλοκάγαθος, αγνός, αγαπητός, αεικίνητος με ανά χείρας καθημερινά το φελιζόλ γεμάτο με επιλεγμένα ψάρια και άλλα αλιεύματα, αλώνιζε όλη την Πόθια και ιδιαίτερα την κεντρική πλατεία για να βγάλει το μεροκάματο με τη λοταρία.

Και όπως χαρακτηριστικά έλεγε, με το χιούμορ που διέθετε με την λοταρία του, έδινε καθημερινά χαρά σε συμπολίτες μας που κέρδιζαν τα λαχταριστά ψάρια

Ο Δρόσος βέβαια εκτός από τον καθημερινό αγώνα  επιβίωσης είχε και μία αγάπη και ροπή προς την πολιτική. Στις Ευρωεκλογές του 2004 βρέθηκε στη λίστα του ψηφοδελτίου της ένωσης Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη. Μάλιστα απαίτησε από το Βασίλη Λεβέντη να επισκεφτεί την Κάλυμνο κάτι και που έπραξε. Στις ευρωεκλογές του 2004 το κόμμα του Βασίλη Λεβέντη ,λόγω της συμμετοχής του Δρόσου Μπουλαφέντη  πήρε στην Κάλυμνο ποσοστό 8% που ήταν το υψηλότερο πανελλαδικά.

Βέβαια η εμπλοκή του Δρόσου Μπουλαφέντη με την πολιτική δεν του άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Μιλώντας στο kalymnos-news.gr αμέσως μετά την είσοδο του στη Βουλή το Σεπέτεμβριο 2015 της Ένωσης Κεντρώων  ο πρώην πολιτευτής και υποστηρικτής του κόμματος της Δ.Μπουλαφέντης , διαχώρισε την θέση του, και αποστασιοποιήθηκε. Η αιτία ότι, απογοητεύθηκε από την πολιτική και από τους πολιτικούς και όπως χαρακτηριστικά μας είπε,  προτιμούσε να έχει συναλλαγές με τα ψάρια παρά με τους πολιτικούς!

Η απογοήτευση και η πικρία του, που αισθάνθηκε από την εμπλοκή του στην πολιτική και τις επαφές τους με τους πολιτικούς  ήταν τεράστια όπως μας είπε  και έχει μεγαλύτερη σημασία όταν αυτό λέγεται  από ένα βιοπαλαιστή από ένα απλοϊκό άνθρωπο που μπορεί να μην ήταν σπουδασμένος, που μπορεί οι γνώσεις του να ήταν περιορισμένες, όμως κατέθετε με το δικό του τρόπο, αυτό που αισθανόταν, αυτό που ζούσε στον καθημερινό αγώνα επιβίωσης.

Καλό ταξίδι

Πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ