Έγιναν δεκτές και ενεργοποιούνται δύο προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη της εστίασης

1
70

« Έγιναν δεκτές και ενεργοποιούνται δύο προτάσεις του Μάνου Κόνσολα για τη στήριξη της εστίασης».

 

Ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης , από το βήμα της Βουλής, προανήγγειλε τη διαμόρφωση και ενεργοποίηση χρηματοδοτικού προγράμματος του ΕΣΠΑ για την στήριξη των επιχειρήσεων εστίασης.

Την πρόταση αυτή είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ.Μάνος Κόνσολας από τις 2 Φεβρουαρίου, ενώ την είχε συμπεριλάβει και στην ερώτηση που είχε καταθέσει σε τρεις υπουργούς σχετικά με μέτρα στήριξης για τον τουρισμό και την εστίαση.

Ταυτόχρονα όπως ανακοινώθηκε , στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 θα έχουν προβάδισμα για χρηματοδότηση οι επιχειρήσεις εστίασης, κάτι που αποτελούσε πρόταση και του Βουλευτή Δωδεκανήσου.

Ο κ. Κόνσολας σε δήλωσή του επισημαίνει:

« Χαίρομαι που υιοθετήθηκαν δύο προτάσεις που μπορούν να δώσουν αυτό που χρειάζονται περισσότερο αυτή τη στιγμή οι επιχειρηματίες και επαγγελματίες της εστίασης: ρευστότητα.

Θα επαναφέρω και τις άλλες προτάσεις μου, για τις οποίες είμαι σίγουρος ότι η κυβέρνηση μελετά και κινείται στην ίδια κατεύθυνση.

Χρειάζονται και άλλα μέτρα , όπως:

-Μείωση και κατάργηση της προκαταβολής φόρου και για το 2021.

-Χρηματοδοτικό πρόγραμμα για την επανεκκίνηση των επιχειρήσεων εστίασης προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους, με την προϋπόθεση διατήρησης των θέσεων εργασίας, αλλά και επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, για ένα χρονικό διάστημα.

-Ένταξη και των φορολογικών υποχρεώσεων, στο πρόγραμμα επιδότησης παγίων δαπανών για τις επιχειρήσεις».

Παράλληλα ο Μάνος Κόνσολας είχε επικοινωνία με τον αρμόδιο Υφυπουργό Ανάπτυξης για το ΕΣΠΑ κ. Γιάννη Τσακίρη, με τον οποίο συζήτησαν την υλοποίηση  επιδοτούμενων προγραμμάτων κατάρτισης και δεξιοτήτων για τους εργαζόμενους και ανέργους στον τουρισμό, που δεν λαμβάνουν κανένα επίδομα.

Έχει γίνει η προετοιμασία των σχετικών τεχνικών δελτίων από τον ΟΑΕΔ και τις επόμενες μέρες θα υπάρξει συνάντηση του κ. Κόνσολα με τον κ. Τσακίρη για το συγκεκριμένο ζήτημα.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Καλλιστεία !!!
    Μου αρέσει που είναι και οι τρείς βουλευτές δίπλα – δίπλα και πλειοδοτούν για το ποιος κάνει τα περισσότερα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ