Γ. Καμίτσης: Δήμος Πάτμου & δασικοί χάρτες – Προς κάθε αρμόδια Αρχή

0
272

Δήμος Πάτμου & δασικοί χάρτες
Φεβρουάριος 2021.

Προς κάθε αρμόδια  Αρχή εντός και εκτός εθνικών ορίων.

Στην Πάτμο ποτέ δεν είχαμε δημόσια γη παρά μόνο ιδιωτική   τα λεγόμενα » Ακίνητα Μούλκ  » με αρχικό ιδιοκτήτη την Ιερά Μονή Ιωάννου του Θεολόγου ( ΙΜΙΘ ).
Αυτό έχουμε φωνάξει δυνατά  από την αρχή  οι απλοί πολίτες στις συνελεύσεις.
Αυτό έχουμε στείλει  στην δικαιοσύνη με έγγραφες  αποδείξεις, ιστορικά στοιχεία και αποφάσεις  του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Αυτός  είναι  ο λόγος  που υπάρχει ποινικό δικαστήριο κατά  του πρώην Δημάρχου Πάτμου για παράβαση καθήκοντος  διότι εικάζουμε πως  δεν χειρίστηκε σωστά  την υπόθεση όταν εμφάνισε ως μονόδρομο τις αντιρρήσεις με την βοήθεια των ειδικών συνεργατών του, ενώ γνώριζε την αλήθεια.

Δαπανήθηκαν απίστευτα χρήματα για αντιρρήσεις και σίγουρα  δεν γίνεται ένα νησί  να είναι 80+%  δασικό. Προφανώς υπάρχουν  άλλα κίνητρα  για αυτή την ενέργεια  εκ μέρους του Ελληνικού Δημοσίου.

Υπάρχει άμεση  σχέση μεταξύ του ιδιοκτησιακού καθεστώτος  και της ανάρτησης δασικών χαρτών  διότι αν η γη σου καταχωρηθεί ως δασική  έχει μηδενική αξία  για σένα  αν και είσαι  ιδιοκτήτης. Ίσως αργότερα  να αξιοποιηθεί διαφορετικά  αν δεν κινηθούμε έξυπνα  κατά των βλέψεων του Ελληνικού  Δημοσίου .

Για να λέμε την αλήθεια Δασύλλια έχουμε   δύο  ένα φυσικό  και ένα τεχνητό. Ας τα προστατεύσουμε πρωτίστως και να τα αξιοποιήσουμε προς όφελος της δικής  μας υγείας.
Η χρήση  γης και η προστασία  του περιβάλλοντος   είναι άλλη σοβαρή υπόθεση   που έχει να κάνει  με το χωροταξικό  θέμα.

Η ΙΜΙΘ έχει την δική  της γη με βάση τον Χρυσόβουλο Λόγο.
Οι ιδιώτες έχουν με συμβόλαια  την δική τους περιουσία.
Ο Δήμος Πάτμου (φερόμενος ιδιοκτήτης ) εμφανίζει το νοταρικό γράμμα ως τίτλο ιδιοκτησίας αν και τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί για το αντίθετο ( βλέπε αγωγές προς ιδιώτες περιοχή Κάμπος ).
Που  έχει ιδιοκτησία  το Ελληνικό Δημόσιο ;
Απλά πουθενά  !

Με νομοθετικό έργο  και καλή συνεργασία δύναται η υπόθεση να κλείσει  εδώ  και να αποφύγουμε  δικαστικούς  αγώνες   με έξοδα άδικα σε δύσκολους καιρούς.
Είναι θέμα Εθνικής σημασίας  να μείνουμε   στον τόπο  μας ως κυρίαρχοι  και να υπερασπιστούμε   τα ιδιοκτησιακά μας δικαιώματα.
Υπάρχουν επιστολές από απλούς  πολίτες προς το Υπουργείο Περιβάλλοντος.
Υπάρχουν οι αποφάσεις – παρεμβάσεις της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.
Υπάρχουν οι επιστημονικές προτάσεις  του ΤΕΕ.

Για τους παραπάνω λόγους προτείνω :
Ο Δήμος Πάτμου, στα διοικητικά  του  όρια να λάβει απαλλαγή  από το καθεστώς  των δασικών χαρτών λόγω ιδιαίτερων ιστορικών στοιχείων που σχετίζονται με τον ιδιόρρυθμο ιδιοκτησιακό χαρακτήρα της Ιεράς Μονής Ιωάννου του Θεολόγου.

Ας εργαστούμε όλοι  προς αυτό τον στόχο καθαρά προς όφελος της Πατμιακής Κοινωνίας.
Η Πάτμος είναι μοναδική στον κόσμο και η ιστορική  της υπόσταση απαιτεί ιδιαίτερη  αντιμετώπιση.
Θα χαρώ ιδιαίτερα όταν η Βουλή των Ελλήνων λάβει αυτή την απόφαση και ανακοινωθεί το  σχετικό ΦΕΚ.

Η Πάτμος είναι η εξαίρεση στον κανόνα.

Γιώργος Καμίτσης.
Πάτμος 18/02/2021

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ