Υποβλήθηκε η 21η μήνυση εις βάρος του γυναικολόγου – μαιευτήρα για σεξουαλικά εγκλήματα

0
615

Ο ίδιος άσκησε αγωγή εις βάρος της δεύτερης γυναίκας που τον καταμήνυσε

H 21η μήνυση εις βάρος του 65χρονου γυναικολόγου μαιευτήρα για σεξουαλικά εγκλήματα υποβλήθηκε χθες ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Ρόδου από μια 53χρονη ημεδαπή.
Ο ιατρός, που διώκεται για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση σε γενετήσια πράξη προσώπου ανίκανου προς αντίσταση κατ’ εξακολούθηση και για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, στο μεταξύ, χθες μετά την υποβολή μηνύσεως εις βάρος της δεύτερης γυναίκας που τον καταμήνυσε, υπέβαλε ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου και αγωγή εις βάρος της διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 50.000 ευρώ από αδικοπραξία.
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται εξάλλου η κυρία ανάκριση για την υπόθεση και καθημερινά καταθέτουν γυναίκες που τον καταμήνυσαν ενώπιον της τακτικής Ανακρίτριας Ρόδου.
Η τελευταία κατάθεση έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του Μαρτίου, αναμένεται να καταθέσει και μια ημεδαπή που τον καταμήνυσε μέσω της πρεσβείας της χώρας μας στην Ολλανδία και πλέον αναμένεται να κληθεί και η 21η γυναίκα που τον μήνυσε χθες.
Η 53χρονη, που τον καταμήνυσε χθες, ισχυρίζεται ότι ένιωσε μια ανακούφιση όταν έμαθε ότι είχε υποβληθεί η πρώτη μήνυση εις βάρος του ιατρού, διότι και η ίδια υπήρξε θύμα του. Εξήρε την πρώτη γυναίκα που τον καταμήνυσε για το θάρρος της ενώ αναφέρει ότι η ίδια λόγω προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, δεν είχε το ψυχικό κουράγιο να πράξει άμεσα το ίδιο. Αφορμή, όπως ισχυρίζεται, για την υποβολή της μηνύσεώς της τώρα, αποτέλεσε το γεγονός ότι ο μηνυόμενος ιατρός μηνύει και ασκεί αγωγές στις γυναίκες που διατείνονται ότι είναι θύματά του, λέγοντας ότι έχουν στήσει μια πλεκτάνη εις βάρος του. Η 53χρονη υποστηρίζει ότι η συμπεριφορά του αυτή την έχει θυμώσει όχι μόνο μαζί του αλλά και με τον εαυτό της για το ό,τι δεν βρίσκεται μαζί με τις υπόλοιπες γυναίκες στον αγώνα που δίνουν. Η 53χρονη ισχυρίζεται ειδικότερα ότι τον Αύγουστο του 2014 αντιμετώπισε ένα πρόβλημα γυναικολογικής φύσεως, επισκέφθηκε γυναικολόγο και μετά από εξέταση την συμβούλεψε να χειρουργηθεί για την αφαίρεση δύο πολύποδων. Απευθύνθηκε έτσι στο νοσηλευτικό ίδρυμα και βρέθηκε για εξέταση στον μηνυόμενο γυναικολόγο. Στην επίσκεψή της, του εξέθεσε την διάγνωση του συναδέλφου του, από την εξέταση που την υπέβαλε συμφώνησε με την διάγνωση και ξαφνικά, όπως υποστηρίζει, άρχισε να ασελγεί εις βάρος της με τα δάκτυλά του.
Η γυναίκα διατείνεται ότι υπέστη σοκ και αμέσως μετά την εξέταση τηλεφώνησε στον σύζυγό της για να του πει ότι ένιωσε πως βιάστηκε!
Εξιστόρησε ό,τι είχε συμβεί στον σύζυγό της και στην μητέρα της και φοβήθηκε να προχωρήσει λόγω και της κατάστασής της σε περαιτέρω νομικές ενέργειες, μη έχοντας μάλιστα την οικονομική δυνατότητα να χειρουργηθεί και εκτός του δημοσίου. Η 53χρονη εκπροσωπείται από την δικηγόρο κ. Μύριαμ Τομαρά.
Στο μεταξύ χθες ο 65χρονος ιατρός υπέβαλε αγωγή εις βάρος της δεύτερης γυναίκας που τον καταμήνυσε.
Αιτείται να γίνει δεκτή η αγωγή του και να υποχρεωθεί η εναγόμενη να του καταβάλει, το ποσό των 50.000 ευρώ αλλά και να απειληθεί ως μέσον αναγκαστικής εκτέλεσης κατά της εναγόμενης, η προσωπική της κράτηση για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών.
Ο ιατρός επαναλαμβάνει ότι έχει εξετάσει άνω των 30.000 γυναικών χωρίς ποτέ να παρατηρηθεί ότι είχε εκτραπεί σε ανάρμοστες χειρονομίες ή συμπεριφορές. Για την εναγόμενη, όπως και στην μήνυσή του, ισχυρίζεται ότι «πρωτοστάτησε στον διασυρμό και στη διαπόμπευσή μου εμφανιζόμενη ως δήθεν «θύμα» των ερωτικών μου επιδιώξεων όχι μόνο με την εντελώς αβάσιμη από 18/9/2020 έγκλησή της αλλά και για το πρόσθετο γεγονός ότι δημιούργησε ειδική επισκέψιμη ιστοσελίδα στο FACEBOOK προτρέποντας και άλλες γυναίκες να με καταμηνύσουν εμφανιζόμενη ως «Ρομπέν των Δασών» των δήθεν από μένα κακοποιηθεισών γυναικών».
‏Οπως υποστηρίζει η ομάδα στο Facebook αριθμεί 618 μέλη και λειτούργησε και λειτουργεί ως εκκολαπτήριο σε βάρος του μηνύσεων. Υποστηρίζει ακόμη ότι η εναγόμενη υπέβαλε την μήνυσή της με καθυστέρηση 4 ετών και ότι τα όσα λέει αποτελούν «αποκυήματα της φαντασίας της». Διατείνεται ότι στις αρχές Οκτωβρίου 2016 ημερομηνία κατά την οποία φέρεται να έχει παραβιάσει τα ιατρικά του καθήκοντα, η εγκαλούμενη επισκέφθηκε το γυναικολογικό τμήμα στα εξωτερικά ιατρεία 13 φορές.
Ισχυρίζεται ότι όλα είχαν εξελιχθεί ομαλά και δεν ήταν δυνατόν και κυρίως λογικό μία φιλάσθενη ασθενής να γίνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης στην 14η επίσκεψή της.
Ως συνήγοροι υπεράσπισής του παρίστανται οι δικηγόροι κκ Μ. Κουτσούκος και Κ. Αβδελής.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ