Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμεινε πενταμελής οικογένεια στη Ρόδο

0
461

Οικογένεια τεσσάρων παιδιών που ζει  με τη μητέρα τους σε χωριό της Ρόδου, έμειναν την τελευταία εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, μετά από διακοπή εξαιτίας οφειλών που έγινε στο σπίτι τους!

Το ένα από τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, που επικοινώνησε με τη «Ροδιακή» ξεκαθάρισε ότι παρά τη φτώχεια που αντιμετωπίζουν, δεν ζητούν από κανέναν οικονομική βοήθεια, ούτε καμία χάρη, αλλά να τους ξεκαθαρίσουν για ποιο λόγο πήραν τέτοια απόφαση οι αρμόδιοι τη στιγμή που είχε γίνει ρύθμιση του χρέους προς τη ΔΕΗ.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα οξύτερο για την οικογένεια αυτή, αφού μεταξύ των παιδιών, υπάρχει κι ένας φοιτητής, που δυστυχώς χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι, δεν μπορεί να παρακολουθήσει και να συμμετάσχει στα μαθήματα της σχολής του!

Αναφέρει, συγκεκριμένα, σε επιστολή του:
«Αν η κατάσταση ήταν εντάξει, θα μπορούσαμε κι εμείς να αντεπεξέλθουμε στις οικονομικές μας υποχρεώσεις. Είμαστε ξενοδοχοϋπάλληλοι, όσοι μπορούμε να εργαζόμαστε και δυστυχώς τα μεροκάματα που κάναμε φέτος, όπως όλος ο κόσμος ήταν ελάχιστα.

Δεν υπάρχουν δουλειές δυστυχώς με αυτή την κρίση. Είναι δίκαιο αυτό που γίνεται;

Είμαστε πενταμελής οικογένεια και ζούμε με τη μητέρα μας εγώ και τα 3 αδέλφια μου. Η μητέρα μου δεν δουλεύει. Ούτε ανεργία παίρνει. Ζούμε από την ανεργία του ενός αδερφού μου. Μας κόψανε το ρεύμα μιας και χρωστάμε λεφτά ενώ εν αγνοία μας μάς έβγαλαν από το κοινωνικό τιμολόγιο και  στον ίδιο αριθμό ρολογιού βγάλανε και δεύτερο αριθμό ρεύματος και έχουμε δύο διαφορετικούς αριθμούς.

Στον έναν από τους δύο λογαριασμούς μάς έχουν βάλει στην καθολική υπηρεσία  χρεώνοντάς μας 12% παραπάνω. Πάλι εν  αγνοία μας. Η ειδοποίηση είχε σταλεί με ταχυδρομείο πολύ αργότερα. Το θέμα είναι ότι εκτός του ότι μας έχουν κόψει το ρεύμα ο μικρότερος αδερφός μου είναι φοιτητής και δεν μπορεί να κάνει online μαθήματα.

Η μητέρα μου προσπαθεί να βρει λύση, έχει μιλήσει ήδη με τον δήμο αλλά δεν ξέρουμε και δεν ξέρουν αν γίνεται κάτι. Επίσης η ΔΕΗ  έχει αναθέσει σε  δικηγορικό γραφείο να παίρνει τηλέφωνα για να ρωτάνε αν και πότε θα ξεπληρώσουμε. Αυτό που κάνει η ΔΕΗ από τα κεντρικά δεν είναι καθόλου σωστό ειδικά εν μέσω πανδημίας που δεν υπάρχουν και δουλειές ενώ  χρεώνουν παραπάνω χωρίς δυνατότητα να μπορέσεις να ξεχρεώσεις».

πηγή: rodiaki.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ