Σημαντικά συμπεράσματα για την Ψυχική Υγεία από την πολύ πετυχημένη Ημερίδα του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας

2
579
Πολύ σημαντικά συμπεράσματα για την Ψυχική Υγεία από την πολύ πετυχημένη Ημερίδα του Μητρώου Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας σύμπραξης Περιφερειών Νοτίου Αιγαίου, Δυτικής Ελλάδας, Ιονίων Νήσων και Ηπείρου.
Μετά τον χαιρετισμό της κ. Υπουργού, Ζωής Ράπτη, αρμόδιας για θέματα ψυχικής υγείας, της κ. Ρεβέκκας Πιτσίκα, Επικεφαλής του Μητρώου και του κ. Στέλιου Κονταδάκη, Γραμματέα του Οργανωτικού και Δ/ντή Γραφείου του Προέδου της ΝΔ, ακολούθησε μία εξαιρετική και άκρως εποικοδομητική συζήτηση με θέμα τις Επιπτώσεις της πανδημίας στην ψυχική υγεία.
Οι Εξαίρετοι επιστήμονες, κ.κ. Παναγιώτης Χαλβατσιώτης, Μάνος Τσαλαμανιός, Κώστας Τσαμάκης, Σταυρούλα Παραδείση και Νεκτάριος Μπίλλης ενημέρωσαν αρχικά για τη πορεία της πανδημίας σε παγκόσμιο επίπεδο, και κατόπιν εξέθεσαν τα συμπτώματα που παραπέμπουν σε ψυχικά νοσήματα σε όλες τις ηλικιακές ομάδες, τους τρόπους αντιμετώπισης τους, αλλά και την αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας ως μία ακόμη απόρροια.
Άσκηση, σωστή διατροφή, εξωστρέφεια, ενημέρωση από τους ειδικούς είναι μερικοί από τους τρόπους αντιμετώπισης των επιπτώσεων στην ψυχική υγεία.
Απαντήθηκαν ερωτήσεις και προβληματισμοί και τέθηκαν προτεινόμενες θεματικές για επόμενες ψηφιακές εκδηλώσεις.
Τον Συντονισμό της εκδήλωσης είχαν η κα Ελένη Μαυρόγαλου, Συντονίστρια του ΜΠΣ Νοτίου Αιγαίου και η κα Μαρία Καλπουζάνη, Συντονίστρια του ΜΠΣ Δυτικής Ελλάδας.
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ