Κραυγή αγωνίας από τους αγρότες του Βαθύ Καλύμνου που βλέπουν τις παραγωγές τους να κινδυνεύουν να καταστραφούν (video)

0
689

Ο φακός του kalymnos-news.gr βρέθηκε σήμερα Πέμπτη πρωί 21 Ιανουαρίου 2021 στο πανέμροφο Βαθύ Καλύμνου,το χωριό των αγροτών, με την μεγαλύτερη παραγωγή αγροτικών προϊόντων στο νησί, μετά από πρόσκληση τους.

Οι παραγωγοί με ευγένεια ,με ουσιαστικό και τεκμηριωμένο λόγο ,αλλά και με φανερή την αγωνία και την απόγνωση στην οποία έχουν περιέλθει,  κατέθεσαν τις θέσεις τους , τα δίκαια αιτήματα  τους, τα τεράστια προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και τον υπαρκτό κίνδυνο η φετινή παραγωγή τους να καταστραφεί στο σύνολο της και τα προϊόντα τους να μείνουν και να σαπίσουν στα χωράφια, στα θερμοκήπια, στα περβόλια.

Ανέφεραν ότι η δέσμευση τη Δημοτικής αρχής να αγοραστούν 10 τόνοι μανταρίνια δεν τους  καλύπτει ,δεν είναι συγκεκριμένη, είναι γενική και διευκρινίσαν ότι στο Βαθύ δεν υπάρχουν μόνο μανταρινάδες.

Όπως είπαν υπάρχει μία μεγάλη ποικιλομορφία παραγωγών στο Βαθύ.

Κάποιοι  καλλιεργούν συμβατικά ,κάποιοι βιολογικά, κάποιοι εσπεριδοειδή, η πλειοψηφία καλλιεργεί οπωροκηπευτικά . Επίσης υπάρχουν και οι κτηνοτρόφοι που και αυτοί έχουν πληγεί το ίδιο.

Τόνισαν ότι το ψήφισμα που κατέθεσαν και είναι σε γνώση της Δημοτικής Αρχής και των επικεφαλής των παρατάξεων περιλαμβάνει τις προτάσεις και τα αιτήματα τους. Παραθέτουμε το ψήφισμα παρακάτω:

Ακολούθως ο φακός του kalymnos-news.gr μαζί με τους παραγωγούς επισκέφτηκαν θερμοκήπια ,χωράφια ,περβόλια και κατέγραψαν εικόνες με τις τεράστιες παραγωγές με  τόνους των προϊόντων να παραμένουν και να κινδυνεύουν να καταστραφούν.

Επίσης οι αγρότες του Βαθύ έκαναν έκκληση σε όλους τους επικεφαλής των Παρατάξεων να δούν τα προβλήματα και να καταθέσουν και αυτοί αν έχουν προτάσεις για την επίλυση τους

Δείτε αναλυτικά το ρεπορτάζ που ετοίμασαν η Μπέττυ Μαίλλη και ο Μάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

πηγή: https://kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ