Β.Καλοπήτας : Το 2021 να βρεθούν στο επίκεντρο των πολιτικών όλοι οι Έλληνες

0
201

Β.Καλοπήτας : Το 2021 να βρεθούν στο επίκεντρο των πολιτικών όλοι οι Έλληνες

Αναντίρρητα, το 2020 πρόκειται για το έτος που όλοι θέλουμε να αφήσουμε πίσω. Αποφεύγοντας έναν ατυχή συγκερασμό γεγονότων και τύχης, ο οποίος θα οδηγούσε σε λανθασμένα συμπεράσματα, η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, θα συμφωνήσει στο ότι το έτος αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουμε τις προτεραιότητές μας, να εντοπίσουμε τα λάθη μας και να αναζητήσουμε τρόπους για την βελτίωσή μας.

Βελτίωση πολυεπίπεδη. Από την προσωπική μας ζωή μέχρι και τις κοινωνικές μας σχέσεις. Γενικότερα, βελτίωση σχετικά με το πώς πρέπει να λειτουργούμε ανάλογα με την ιδιότητά μας.

Ωστόσο, από το μεγάλο σχολείο των 365 αυτών ημερών, δεν απουσίαζε ο κακός μαθητής. Στην περίπτωσή μας, ο ανεπίδεκτος μαθήσεως, που πάντα φορούσε την ταμπέλα του άριστου, του σωτήρα και του παντοδύναμου, απέδειξε ότι η φύση προηγείται της φήμης.

Ένα έτος κλείνει και ένα νέο ανοίγει και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί πλέον να ανταγωνιστεί επί ίσοις όροις την προηγούμενη για τον τίτλο της πιο «άτολμης» και «επικίνδυνης» κυβέρνησης από τη μεταπολίτευση. Ήδη τα δείγματα των πρώτων ημερών του νέου έτους επιβεβαιώνουν τα παραπάνω· αύξηση θανάτων από τον Covid19, ασφυκτικά γεμάτες ΜΕΘ, κλειστό το εμπόριο, οικονομία σε κώμα, έλλειψη πλάνου και την Κυβέρνηση άθυρμα στις αποφάσεις της Εκκλησίας.

Εντούτοις ακολουθούν όσα η Κυβέρνηση δεν έκανε το έτος που μας πέρασε και πρέπει να τεθούν ως στόχοι της νέας χρονιάς. Και στην ανασκόπηση στο τέλος του έτους, θα διαπιστώσουμε πόσα δεν θα κάνει (και) φέτος.

  • Δημόσιες επενδύσεις στον τομέα της Δημόσιας Υγείας με την αναβάθμιση του ΕΣΥ, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού και ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.
  • Ραγδαία αύξηση των εμβολιασμών κατά του Covid-19 (έχει μόλις εμβολιαστεί μόλις ένα αμελητέο ποσοστό του πληθυσμού μας) και των ελέγχων μέσω κινητών μονάδων του ΕΟΔΥ και ιδιαίτερα στα σχολεία που ανοίγουν ξανά.
  • Έγκαιρη ικανοποίηση των ανέργων και των εποχιακά απασχολούμενων με ταχείες καταβολές των επιδομάτων οικονομικής στήριξής τους, χωρίς κωλυσιεργίες, χωρίς αστερίσκους.
  • Μέτρα στήριξης των οικονομικά πληγέντων μικρομεσαίων επιχειρήσεων αναλογικά με τα εισοδήματα των προηγούμενων ετών και επιτάχυνση των διαδικασιών για τις δανειοδοτήσεις τους.
  • Ειδική πρόνοια για τις ακριτικές πόλεις και τα νησιά με την επαναφορά των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.

Γι’ αυτά και πολλά άλλα αυτονόητα δεν υπήρξε κυβερνητική πρόνοια για ένα ολόκληρο έτος. Ελπίζω με το νέο έτος να σταματήσει η κατασπατάληση κρατικού χρήματος και πολύτιμου χρόνου σε επικοινωνιακά σόου και στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησης να βρεθούμε όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Δικός μας στόχος είναι να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο τα παραπάνω. Και το 2021 θα τον εκπληρώσουμε και με το παραπάνω.

Βάιος Καλοπήτας

Μέλος ΚΠΕ Κίνημα Αλλαγής – ΠΑΣΟΚ

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ