Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείο Καλύμνου: Δεν πάει άλλο! Πάρτε τώρα μέτρα για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!

0
2167

Δεν πάει άλλο! Πάρτε τώρα μέτρα για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!

 

Ως Σύλλογος Εργαζομένων του  Νοσοκομείου Καλύμνου όπως και όλοι οι εργαζόμενοι στα Δημόσια Νοσοκομεία της χώρας εδώ και 10 μήνες ταυτόχρονα με την μάχη που δίνουμε ο καθένας από το πόστο του για την καλύτερη δυνατή αντιμετώπιση και διαχείριση της τεράστιας υγειονομικής κρίσης της πανδημίας του κορονοϊού, δεν σταματήσαμε μέσα από ανακοινώσεις-παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις να διεκδικούμε και να φωνάζουμε για το αυτονόητο.

Πως αν δεν παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μετρά θωράκισης του δημόσιου συστήματος υγείας που χρόνια τώρα και με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει υποβαθμιστεί, η εφαρμογή ενός αποτελεσματικού σχεδίου για την αντιμετώπιση της  πανδημίας συνεχώς θα υπονομεύεται και οι συνέπειες θα είναι δραματικές.

Όλους αυτούς του μήνες, με ευθύνη της κυβέρνησης ο λαός έμεινε και συνεχίζει να μένει εκτεθειμένος, τα νοσοκομεία συνεχίζουν να είναι υποστελεχωμένα, προσλήψεις έγιναν με το σταγονόμετρο και αυτές με ημερομηνία λήξης.

Οι επιπτώσεις επιβεβαιώνονται δυστυχώς με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα στο νησί μας. Με την διασπορά να χει βγει εκτός ελέγχου, την δυσκολία έγκαιρης ιχνηλάτησης και απομόνωσης, τον 1 επιβεβαιωμένο θάνατο ασθενή και την πίεση που δέχεται  το Νοσοκομείο ώστε να ανταπεξέλθει.

Αντί η κυβέρνηση να ακούσει και να υλοποιήσει τα αιτήματα μας, τα αγνοεί, μας καθησυχάζει επικίνδυνα. Ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στην καραμέλα της ατομικής ευθύνης τήρησης των μέτρων, τα οποία  σαφώς πρέπει να θεωρούνται αυτονόητα από όλους αλλά δεν φτάνουν αν δεν συνδυάζονται με μετρά ενίσχυσης των Νοσοκομείων. Με αύξηση και όχι μείωση εν μέσω πανδημίας της κρατικής χρηματοδότησης για την υγεία, με μέτρα προστασίας της ζωής και της υγείας στους χώρους δουλείας.

Την ίδια ώρα που οι αντοχές του ήδη ανεπαρκούς προσωπικού δοκιμάζονται καθημερινά, που εντοπίζεται ενδονοσοκομειακή διασπορά και ήδη εργαζόμενοι υποχρεωτικά έχουν τεθεί σε καραντίνα ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και πρέπει να κάνουν χρήση αδείας ειδικού σκοπού, μας ζητάνε να εφησυχάσουμε εν αναμονή έναρξης των πρώτων εμβολιασμών.

Στο  Νοσοκομείο μας, μετά τις γνωστές  καθυστερήσεις θα  φτάσουν τα πρώτα εμβόλια στις 12 Γενάρη, με τα οποία δεν θα καλυφτεί ούτε το 50% του προσωπικού και άγνωστο παραμένει το πότε θα έρθουν τα επόμενα εμβόλια.

Ας σταματήσουν λοιπόν να παρουσιάζουν ως πανάκεια τον εμβολιασμό ο οποίος αποτελεί μια μακρόχρονη και σύνθετη διαδικασία και ακόμη και  με το πιο αισιόδοξο σενάριο της κυβέρνησης μετά το καλοκαίρι θα μιλάμε για ανοσία στην κοινότητα και ας ακούσουν και υλοποιήσουν έστω και ΤΩΡΑ, έστω και ΣΤΟ ΚΑΙ ΠΕΝΤΕ τα αιτήματα των υγειονομικών και του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο για να προλάβουμε τα χειρότερα.

Απαιτούμε-διεκδικούμε:

§  Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την Υγεία.

§  Πλήρη στελέχωση του νοσοκομείου με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων.

§  Προσλήψεις μόνιμου προσωπικού καθαριότητας, που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω covid.

§  Άμεση λύση του ζητήματος επάρκειας σε ιατρικό οξυγόνο, με εξοπλισμό για παραγωγή που να ανταποκρίνεται στις ανάγκες.

§  Άμεση προμήθεια  μοριακού αναλυτή, για την ασφαλή και ταχεία διάγνωση και ιχνηλάτηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

§  Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

§  Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των εργαζομένων στα νοσοκομεία.

§  Τακτικά επαναλαμβανόμενα τεστ του υγειονομικού προσωπικού και των ασθενών που νοσηλεύονται σε όλα τα τμήματα.

§  Επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας και ένταξή του στο κρατικό σχέδιο αντιμετώπισης της πανδημίας.

§  Πλήρης επαναφορά των non-COVID λειτουργιών του νοσοκομείου, ώστε να καλύπτονται καθολικά οι ανάγκες περίθαλψης των ασθενών.

§  Άμεση ενίσχυση του εμβολιαστικού κέντρου με όλο το αναγκαίο προσωπικό. Άμεση ενημέρωση από τους αρμοδίους φορείς πρώτα των υγειονομικών αλλά και όλου του πληθυσμού για την ασφάλεια , την  αναγκαιότητα και τα οφέλη του εμβολιασμού.

 

Αν αυτά υλοποιηθούν μαζί με το όπλο του εμβολίου θα βγει ο λαός μας νικητής. Υγιής και με ένα θωρακισμένο σύστημα υγείας που θα καλύπτει όλες τις ανάγκες του

                                                                                                                    Κάλυμνος 11-1-2021

 

 

                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                         Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΛΙΒΥΔΙΚΟΥ ΙΩΑΝΝΑ                                                                                  ΓΑΒΑΛΑ ΑΡΕΤΗ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ