Ιωάννης Παππάς: «V for Ελληνική Ανάπτυξη!»

0
392

Ιωάννης Παππάς: «V for Ελληνική Ανάπτυξη!»

Στο γνωστό κόμικ V for Vendetta που έγινε και ταινία, ο ήρωας της ταινίας V ενσαρκώνει έναν θαρραλέο μαχητή της ελευθερίας που θέλει να εκδικηθεί αυτούς που τον παραμόρφωσαν σε ένα δυστοπικό μέλλον στο Λονδίνο της Μεγάλης Βρετανίας.

Στη συζήτηση που διεξάγεται σε παγκόσμιο επίπεδο αναφορικά με τον τρόπο που η οικονομία θα επανέλθει σε ρυθμούς ανάπτυξης μετά την πανδημία του κορονοϊού, ένα από τα σενάρια που υπάρχουν και χαρακτηρίζεται ως αισιόδοξο, είναι το σενάριο V.

Σύμφωνα με το σενάριο αυτό, το οποίο πήρε το όνομά του από την καμπύλη V, η οποία αποτυπώνει τη γρήγορη ανάκαμψη με το κατώτατο σημείο της καμπύλης να βρίσκεται στην έλευση του εμβολίου και τον εμβολιασμό του ενεργού πληθυσμού που θα βάλει ξανά την οικονομία να λειτουργήσει.

Στο δυστοπικό πολιτικό θρίλερ ο ήρωας μάχεται για την ελευθερία, όπως την εννοεί εκείνος. Στο άμεσο μέλλον η Ελλάδα πρέπει να καταστήσει το V, το σύμβολο της νίκης που σχηματίζουμε με τα δάχτυλά μας, ως το σύμβολό της για την επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στην ανάπτυξη μετά την αυτονόητη ύφεση που προκαλεί η πανδημίας.

Η ελληνική οικονομία ωστόσο δεν πρόκειται να επανέλθει στην ανάκαμψη με αυτόματο τρόπο αλλά με προσπάθεια και συστηματική δουλειά. Ο προϋπολογισμός που ψηφίστηκε πριν από λίγες ημέρες από την ελληνική Βουλή μπορεί να μην είναι τυφλοσούρτης για τον στόχο αυτό, αλλά αποτελεί ένα πρώτο αναγκαίο βήμα.

Πριν από το βήμα αυτό θα πρέπει όμως να νικήσουμε την πανδημία με τον εμβολιασμό, ο οποίος πάλι δεν είναι μία αυτόματη διαδικασία. Οπότε πριν και πέρα από όλα οφείλουμε να δώσουμε αγώνα έτσι ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερος πληθυσμός.

Στη συνέχεια να προσπαθήσουμε όλοι μαζί να δώσουμε οξυγόνο στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δέχθηκαν ανεπανόρθωτο πλήγμα, στον τουρισμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο βραχίονα της ελληνικής οικονομίας και τον πρωτογενή τομέα που αποτελεί παραδοσιακά έναν σημαντικό τομέα της οικονομίας μας.

Στη συνέχεια εφαρμόζοντας τις προβλέψεις του σχεδίου Πισσαρίδη και αντλώντας τα 32 δισ. ευρώ και διοχετεύοντάς τα στην οικονομία. Υλοποιώντας μεταρρυθμίσεις που έπρεπε να έχουν υλοποιηθεί εδώ και χρόνια θα είμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά ώστε να σχηματίσουμε το V της νίκης που ο ήρωας της γνωστής ταινίας δεν κατάφερε να κάνει. Μέχρι όμως να το κάνουμε αυτό οφείλουμε να μείνουμε ασφαλείς, τηρώντας όσα μας συστήνει η επιστήμη και παίρνοντας δυνάμεις ώστε να κάνουμε την μεγάλη επιστροφή. Γιατί μας περιμένει πολλή δουλειά στο μέλλον μέχρι την τελική νίκη.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ