Ν. Σαντορινιός: Από τη μια η ΝΔ φιμώνει τη δημοσιογραφία και τους βουλευτές και από την άλλη σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού

0
508

«Ν. Σαντορινιός: Από τη μια η ΝΔ φιμώνει τη δημοσιογραφία και τους βουλευτές και από την άλλη σχεδιάζει ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού, θέτοντας σε κίνδυνο τις σημερινές και μελλοντικές συντάξεις»

Ραδιοφωνική συνέντευξη στον σταθμό «Πρώτο Θέμα» και στον δημοσιογράφο Γιάννη Πρετεντέρη παραχώρησε σήμερα ο Νεκτάριος Σαντορινιός. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρθηκε σε δύο τρέχοντα θέματα της επικαιρότητας: στις αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις του Μεγάρου στο έργο δημοσιογράφων καθώς και στην  ιδιωτικοποίηση της Επικουρικής Ασφάλισης που επιδιώκει η κυβέρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο τις επικουρικές συντάξεις και δημιουργώντας ένα αβέβαιο μέλλον για τους σημερινούς εργαζόμενους.

https://www.youtube.com/watch?v=8BfQpYh5mOE

  • Η νέα «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» της ΝΔ δημιουργεί επισφάλεια στους εργαζομένους και «ματώνει» κατά 55δις το Ελληνικό Δημόσιο

«Το συνταξιοδοτικό σύστημα στη χώρα μας έχει το χαρακτηριστικό της διαγενειακής αλληλεγγύης. Το νέο σύστημα που φέρνει η Κυβέρνηση, και που αναλυτικά το παρουσίασε ο Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής  Ασφάλισης, κ. Τσακλόγλου, πρόκειται να δημιουργήσει κενό στο αποθεματικό για την επικουρική σύνταξη, που είναι αμφίβολο το πώς θα μπορέσει να καλυφθεί. Η Κυβέρνηση οφείλει να απαντήσει αν θα πάμε σε μείωση συντάξεων ή θα πρέπει να καλυφθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό;».

«Την ώρα που τα λεφτά των εργαζομένων θα πηγαίνουν σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, η ΝΔ σχεδιάζει στο να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί, με χρήματα από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα οποία υπολογίζονται σε 55 δις ευρώ. Αυτή είναι μια «λεπτομέρεια» που δεν περιλαμβάνεται στις δηλώσεις του αρμόδιου Υφυπουργού και προσπαθούν να μας πείσουν ότι αντί το κράτος να αξιοποιήσει αυτά τα 55 δις. για να κάνει δημόσιες επενδύσεις προς μια ουσιαστική ανάπτυξη, θα τα ρίξει στη μαύρη τρύπα, παραχωρώντας την επικουρική ασφάλιση σε ιδιωτικές εταιρείες».

«Η Κυβέρνηση, ακόμη, αποκρύπτει, σε σχέση με για την επερχόμενη μεταρρύθμισή της στις επικουρικές ασφάλειες, ότι οι ιδιωτικές εταιρείες θα «παίξουν» τα λεφτά των εργαζομένων σε επενδύσεις. Μιλάμε δηλαδή για μια ακόμη επανάληψη της ιστορίας των δομημένων ομολόγων, που διέλυσαν το ασφαλιστικό της χώρας».

 

 

  • Το Μαξίμου παρεμβαίνει στην ελευθεροτυπία

«Είναι πέρα για πέρα αντιπροσωπευτικός, της διαμορφωθείσας κατάστασης, ο τίτλος της Αυγής περί Ζόφου και δόγματος Όρμπαν στα ελληνικά ΜΜΕ. Οι καταγγελίες της κας. Κρουστάλλη, μέχρι πρότινος Διευθύντρια Σύνταξης του Βήματος, για ασφυκτικές πιέσεις του Μεγάρου Μαξίμου, με αφορμή τη δημοσιοποίηση του ρεπορτάζ της για τα διπλά βιβλία του ΕΟΔΥΥ, αλλά και η άρνηση δημοσίευση άρθρου της κας. Ακρίτας από την εφημερίδα τα ΝΕΑ, που τελικά οδήγησε στην παραίτησή της, είναι περιστατικά που αποδεικνύουν ότι λαμβάνουν χώρα παρεμβάσεις και προσπάθειες λογοκρισίας στα ΜΜΕ και στους δημοσιογράφους. Προσπάθειες που κανένας δεν πρέπει να ανέχεται και να επιτρέπει».

  • Άρση ασυλίας Πολάκη: η έμπρακτη συγνώμη της Κυβέρνηση σε εκδότη που ήταν σε λίστες του ΚΕΕΛΠΝΟ

«Οφείλουμε να πούμε ότι προ τριών μηνών περίπου, για τα ίδια θέματα (σημ. μήνυση του εκδότη κ. Κουρτάκη προς τον Παύλο Πολάκη), εξετάστηκε από τη Βουλή η άρση ασυλίας του Παύλου Πολάκη και απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, μετά και την αρνητική ψήφο βουλευτών της ΝΔ. Μετά την τότε αρνητική απόφαση της Βουλής, όμως ο κ. Γεωργιάδης καθώς και άλλα στελέχη της ΝΔ, ζητούσαν συγνώμη για την απόφαση του κοινοβουλευτικού σώματος. Μιλάμε για πρωτοφανείς, για τη Δημοκρατία μας, δηλώσεις μετάνοιας, της μισής Κυβέρνηση, προς έναν εκδότη για μια απόφαση που έλαβε η Βουλή και ένα ξεφτίλισμα της Δημοκρατίας».

«Ενός εκδότη, ειρήσθω εν παρόδω, που μεταξύ άλλων, έλαβε στο παρελθόν δυσανάλογα ποσά από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να δημοσιεύσει άρθρα για την πολυομελίτιδα σε περιοδικά όπως το Βελόνα και Κλωστή και το Αλάτι και πιπέρι! Και προφανώς για να αποζημιώσει προς την ΝΔ, αυτή την «υποστήριξη» προς το πρόσωπό του, έβγαλε προ ημερών, τα fake news για τη δήθεν «βίλα» Τσίπρα».

«Επειδή λοιπόν την πρώτη φορά «δεν πέτυχε» η παραπομπή του Πολάκη, ως αποτέλεσμα είχαμε να κάνει εκ νέου μήνυση το ίδιο πρόσωπο, με το ίδιο θέμα. Και αυτή τη φορά, λόγω και των ειδικών συνθηκών που η Βουλή λειτουργεί, η ψηφοφορία έγινε με ελεγχόμενη διαδικασία, μέσω επιστολικής ψήφου που απέστειλε η κάθε κοινοβουλευτική ομάδα. Πρόκειται για μια πρακτική που αντίκειται σε κάθε δημοκρατική και κοινοβουλευτική λειτουργία».

  • Αντισυνταγματική και επικίνδυνη η άρση ασυλίας και η παραπομπή της βουλευτή του Μέρα25, κας. Αδαμοπούλου

«Η άρση ασυλίας της κας. Αδαμοπούλου, βουλευτή του Μέρα25, είναι αντισυνταγματική και επικίνδυνη. Είναι απαράδεκτό να διώκεται ένας βουλευτής εξαιτίας μιας κρίσης που εκφράζει από το βήμα της Βουλής, στο πλαίσιο της άσκησης των βουλευτικών της καθηκόντων. Κανένα δικαστήριο δεν μπορεί να κρίνει αν είναι σωστή ή λάθος μια τοποθέτηση, ενός εκπροσώπου του Κοινοβουλίου, όταν αυτή δεν θίγει πρόσωπα».

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ