Νίκος Κανταρζής: Κάποιοι υιοθετούν σχέδια για «Νέα Μόρια» σε Κω και Λέρο

14
1174

ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ «ΝΕΑ ΜΟΡΙΑ» ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΚΩ ΚΑΙ ΛΕΡΟ.

                  Κα Πρόεδρε

                Για 2η φορά σε διάστημα ενός μήνα εσείς  και η παράταξή σας απαξιώνετε επιδεικτικά τις τοπικές κοινωνίες και τις Δημοτικές Αρχές των νησιών της Κω και της Λέρου!

Για 2η φορά αρνείστε να συμπεριλάβετε ως θέμα προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου, την απόφαση του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να επεκτείνει τα Κέντρα Υποδοχής προσφύγων και μεταναστών σε Κω και Λέρο , δημιουργώντας έτσι τεράστιες δομές και ξοδεύοντας δεκάδες εκατομμυρίων ευρώ σε νησιά που ήδη σηκώνουν δυσανάλογα το βάρος του μεταναστευτικού προβλήματος , πληρώνοντας ακριβά το τίμημα της αδιαφορίας που επέδειξε και η Περιφέρεια.

 

Για άλλη μια φορά η Περιφερειακή αρχή , ακόμα και οι σύμβουλοι των νησιών που σηκώνουν το βάρος , δηλαδή της Κω και της Λέρου , δεν τόλμησαν να ορθώσουν το ανάστημά τους στην άρνηση του Περιφερειάρχη να υποστηρίξει ως οφείλει τις αποφάσεις των εκλεγμένων φορέων της τοπικής κοινωνίας , προφανώς για να μην «τσαλακώσουν» τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ!

Είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο ότι η επέκταση των δύο ΚΥΤ δεν έχει  λογική , ούτε είναι αναγκαία  σύμφωνα με τα δεδομένα των τελευταίων χρόνων.

Φαίνεται όμως ότι η Κυβέρνηση , αλλά και οι παρατρεχάμενοι και προσκολλημένοι σε αυτήν θεσμικοί φορείς, έχουν αποφασίσει να μετατρέψουν τα δύο νησιά της Περιφέρειάς μας σε Κέντρα Υποδοχής «τύπου Μόρια» με μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από το σύνολο της χώρας.

Γι’ αυτό κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται!!

Ο δε Περιφερειάρχης θα πρέπει να απολογηθεί για την στάση του αυτή και στους Δημάρχους των δύο νησιών , ιδιαίτερα όμως στις τοπικές τους κοινωνίες που στις πρόσφατες εκλογές τον τίμησαν με ένα πολύ ψηλό ποσοστό!

ΥΓ : Παρακαλώ να σταλεί στο σύνολο των μελών του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Σας ευχαριστώ,

 

Νίκος Κανταρζής

Περιφερειακός Σύμβουλος

14 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να προτεινετε κινητοποιησεις και να ξεσηκωθει το νησι….
    ανοχη τελος..να παρουν και ανοιχτα θεση καποιοι απο τον συνδυασμο σας ..αγαπητε..!!

  2. Κ.Κανταρζη πρέπει να μας πείτε γιατι τότε πού φώναζε μόνος του ο πρώην πρόεδρος Πυλιου κ.Παχος για την μη επέκταση της δομής, πού ήσασταν όλοι εκλεγμένοι της περιφέρειας να του σημπαρασταθειτε;Όταν ήρθε ο μηταρακης εδώ, πού ήσασταν όλοι;;;Όλοι έχετε ευθύνες!κάι η δημοτική αρχή, αλλά κάι όλες οι παρατάξεις του νησιού μας, όπως κάι εσείς!Τώρα πλέον είναι αργά!

    • Ε οχι και ολες οι παραταξεις!!
      Να ξεκαθαρισεις την θεση σου…
      Ολες πλην του Κυριτση!!!
      Η μοναδικη παραταξη που ζητησε να ΦΥΓΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΩ το χοτ σποτ!
      Οι υπολοιποι αποφασισαν την παραμονη του για τα αντισταθμιστικα οφελη…

      Μην λεμε αερολογιες!!

      • Αχ νησακι μου. Αφου μας το φορτωσε ο κυριτσης στο πυλι μετα ζητουσε να φυγει. Αυτα ειναι τακτικες που θυμιζουν τον ναστραντιν χοτζα.

        • Ασε ρε πυλιωτακι….
          Δεν εκπλησσομαι…Η μλκ σε εχει κεφαλοκλειδωμα!!
          Αλλου ζεις?
          Σε αλλο συμπαν?
          Υποστηριζε λοιπον τον κοψιμιογητευτη και φαε στη μουρη το κλειστο..
          ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩ!

  3. Ευχαριστούμε πολύ Νίκο που μας ενημερώνεις!!! Ο Έπαρχός μας και ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, οι οποίοι ζουν και εκλέγονται στην Κω, δε θα τοποθετηθούν επί του θέματος??? Γιατί είναι πρώτοι στο να διαφημίζουν τα «επιτεύγματά» τους, αλλά σιωπούν συνειδητά στα δύσκολα προβλήματα της Κω, στηρίζοντας, έτσι, τις επιλογές της κυβέρνησης, η οποία δρα ενάντια στα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας. Οφείλουν να επιλέξουν ποιους θα υπηρετήσουν, το λαό που τους εξέλεξε ή το κόμμα στο οποίο υπακούουν τυφλά!!! Να τα βλέπουμε όλα αυτά οι πολίτες και να αναθεωρούμε τις πολιτικές μας επιλογές.

  4. η τεχνική εταιρεία έχει ξεκινήσει ήδη το έργο, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα !!!

  5. Ναι αλλά επίθεση Κυριτσάκης έγινε το χοτ σποτ και όταν γίνει κάτι μένει Αχιλλέας νησακι μου.

  6. Νικο, απο οσα θυμαμαι και συ εχεις ευθυνη γιατι τοτε που δημιουργηθηκε το χοτσποτ ησουν δημοτικος συμβουλος, και μαλιστα ειχες προτεινει το χωραφι σου στη μεσαρια. Ο δε κυριτσης προτεινε διαφορες θεσεις μεταξυ των οποιων και το πυλι. Τωρα με δεδομενη την υπαρξη του χοτ σποτ θα πρεπει να ενωθουν σε μια θεση ολες οι παραταξεις, για σταδιακη απομακρυνση , γιατι η κως ειναι ισχυρη τουριστικα περιοχη που προσφερει στα δημοσια εσοδα, και γιαυτο πρεπει να προστατευτει.

  7. Εγω ενα δεν καταλαβα. Ο χατζημαρκος δεν ειπε μην αγγιζετε τη ροδο; γιατι πηρε στην κω 65%????. Απλα ο κοσμος ειναι παντελως απολιτικοςκαι ψηφιζει φιλους, κολλητους, γιατρους, καθηγητες κλπκλπ. Ποιος κοιταξε κατι αλλο? Τωρα ειναι αργα!!!! Ας προσεξομε στις αλλες.

  8. ΕΛΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΚΑΤΑ ΠΩΣ ΣΑΣ ΒΟΛΕΥΕΙ ΜΙΛΑΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ. ΚΑΛΑ ΒΟΛΕΜΕΝΟΙ ΕΙΣΤΕ. ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΚΑΠΟΤΕ ΦΤΥΝΑΤΕ ΤΩΡΑ………

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ