Αρχική Ειδήσεις Εν Δωδεκανήσω Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο τέως διευθυντής της ΡΟΔΙΑΚΗΣ Σπύρος...

Έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα ο τέως διευθυντής της ΡΟΔΙΑΚΗΣ Σπύρος Παγκάς

0
1309

Έδωσε σκληρή αλλά άνιση μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Θλίψη και συγκίνηση επικρατεί σήμερα στην μεγάλη οικογένεια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, καθώς έφυγε στις 2 τα ξημερώματα από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών, ο τέως διευθυντής της  εφημερίδας μας Σπύρος Παγκάς.

Ο Σπύρος πάλεψε σκληρά τα τελευταία χρόνια με προβλήματα υγείας που αντιμετώπισε αλλά δυστυχώς, έχασε την πιο κρίσιμη μάχη, μετά από πολυήμερη νοσηλεία στο Νοσοκομείο  της Ρόδου.

Ξεκίνησε στη ΡΟΔΙΑΚΗ το 1963, δημοσιεύοντας τα πρώτα του άρθρα ως μαθητής.  Εργάστηκε αρχικά ως αθλητικογράφος. Πέρασε από όλα τα στάδια και τους τομείς του μάχιμου ρεπορτάζ. Διετέλεσε αρχισυντάκτης για δύο σχεδόν δεκαετίες, ενώ ανέλαβε τη διεύθυνση της εφημερίδας  από τον Θανάση Μαρασιώτη το 2005 και την παρέδωσε το 2013 στον Λουκά Μαστή, μετά την πλήρη συνταξιοδότησή του. Εργάστηκε παράλληλα επί σειρά ετών και στην εβδομαδιαία εφημερίδα ¨Η Γνώμη.»

Στην περίοδο των αντιαμερικανικών γεγονότων που ξέσπασαν στο νησί μας  τον Μάιο του 1976, ο Σπύρος Παγκάς, πήρε μέρος ενεργά μαζί με τους χιλιάδες Ροδίτες και Ροδίτισσες στις πορείες διαμαρτυρίας που έγιναν. Συνελήφθη μαζί με δεκάδες άλλους αγωνιστές και παραπέμφθηκε στο δικαστήριο ως υποκινητής των διαδηλώσεων, και με τις κατηγορίες, της απείθειας και αντίστασης κατά των αρχών.

Υπηρέτησε για πολλά χρόνια τη μάχιμη δημοσιογραφία, με ήθος, με συνέπεια, με επαγγελματική ευσυνειδησία και αντικειμενικότητα, σε εποχές εξαιρετικά δύσκολες από πολλές απόψεις.

Γεννήθηκε στη  Ρόδο στις 14 Σεπτεμβρίου του 1947. Αποφοίτησε από το Βενετόκλειο Γυμνάσιο στο οποίο  διετέλεσε πρόεδρος του Μαθητικού  Συμβουλίου στη συνέχεια φοίτησε για πέντε συνεχή χρόνια στο Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μπολόνιας. Διετέλεσε επί  σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. του αθλητικού συλλόγου «Διαγόρας», ιδρυτικό μέλος και γενικός γραμματέας του αθλητικού ομίλου «Κολοσσός», πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Καλαθοσφαίρισης ενώ συμμετείχε σε πολλές άλλες τοπικές οργανώσεις κοινωνικού κυρίως χαρακτήρα .

Είχε εξαιρετικό χιούμορ και ήταν άνθρωπος της παρέας, του γλεντιού και είχε αδελφικούς φίλους από όλους τους πολιτικούς χώρους. Ιδιαίτερη του λατρεία, ο Ολυμπιακός, το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ

Σύσσωμη η οικογένεια της ΡΟΔΙΑΚΗΣ, εύχεται θερμά συλλυπητήρια και καλό κουράγιο στην σύζυγό του Πόπη και τον γιό του Δημήτρη.

Αντίο κύριε Διευθυντά, αντίο Σπύρο! Μας λείπεις ήδη.

Πηγή: rodiaki.gr

« Δήλωση του Υφυπουργού Τουρισμού κ. Μάνου Κόνσολα για το θάνατο του Σπύρου Παγκά».

« Ο θάνατος του Σπύρου Παγκά είναι μια μεγάλη απώλεια για τη δημοσιογραφία και τον τόπο μας.

Άνθρωπος με ευσυνειδησία και ευαισθησίες, υπηρέτησε όλα τα είδη του ρεπορτάζ, είχε ξεχωριστή αγάπη για τον αθλητισμό.

Ενεργός πολίτης πάντα, υπερασπιζόταν τις ιδέες του με το ίδιο πάθος που υπερασπίστηκε και τις αρχές του στη δημοσιογραφία.

Στην οικογένεια του στη σύζυγο και στο γιο του αλλά και στην ευρύτερη δημοσιογραφική του οικογένεια, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια».

Συλλυπητήριο μήνυμα του Βουλευτή Ιωάννη Παππά για το θάνατο του  Σπύρου Παγκά

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια  και τους οικείους του Σπύρου Παγκά, που υπήρξε ένας γνήσιος προσωπικός και οικογενειακός  φίλος, συνεργάτης, άξιος συμπολίτης, αγνός χαρακτήρας και αγωνιστής της δημοσιογραφίας. Με πάθος για τον τόπο του αλλά και εξαιρετικό  κουράγιο  ο Σπύρος Παγκάς  δίδαξε ήθος και υπηρέτησε την αντικειμενική δημοσιογραφία μέσα από τα φύλλα της Ροδιακής και της Γνώμης.

Φίλε  Σπύρο  σε ευχαριστώ για την φιλία μας , θα είσαι πάντα στη μνήμη μας  και θα κρατάω πάντα στην καρδιά  και το μυαλό μου τις συζητήσεις και τις συμβουλές σου. Αλησμόνητος Σπύρο, η κοινωνία και η δημοσιογραφία της Δωδεκανήσου είναι φτωχότερα με την απουσία σου.

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου

Ιωάννης  Κ. Παππάς

Συλλυπητήριο μήνυμα του Νεκτάριου Σαντορινιού για τον θάνατο του Σπύρου Παγκά

 

«Αποχαιρετάμε σήμερα μια σπουδαία προσωπικότητα που τίμησε την περιφερειακή και ροδίτικη δημοσιογραφία, με ήθος και συνέπεια.

Λέμε αντίο, στον «Ταχυδρόμο που πέρασε», όπως ήταν και ο τίτλος της στήλης που έγραφε για χρόνια. Ο Σπύρος Παγκάς αφήνει πίσω του μια σπουδαία παρακαταθήκη προσφοράς, κοινωνικών αγώνων, αλλά και σκέψης και απλόχερου μοιράσματος, ακόμα και εκείνου του πανέξυπνου χιούμορ του, θα μας συντροφεύουν στις καλές και στις δύσκολες στιγμές. Υπηρέτησε για δεκαετίες, πιστά και έντιμα, το λειτούργημα της αντικειμενικής δημοσιογραφίας από διάφορες θέσεις ευθύνης: αθλητικογραφία, ρεπορτάζ, πολιτική σύνταξη, αρχισυνταξία και διεύθυνση εφημερίδων. Όσοι είχαμε την τύχη να  τον γνωρίσουμε, θα θυμόμαστε πάντα το διαρκές και έμφυτο πάθος του, τη διεισδυτική του ματιά στα γενόμενα, μια απίστευτη οξυδέρκεια και μια βαθιά έγνοια και αγάπη για τον τόπο μας.

Σπύρο Παγκά Θα μας λείψεις.

Στην οικογένειά του, τους οικείους και τους συναδέλφους του εκφράζω, τα βαθιά μου συλλυπητήρια».

 

Συλλυπητήρια δήλωση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου, για την απώλεια του Σπύρου Παγκά

 

 

 

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, εξέφρασε τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια για τον χαμό του καταξιωμένου δημοσιογράφου Σπύρου Παγκά με την ακόλουθη δήλωση:

«Αποχαιρετούμε σήμερα με μεγάλη θλίψη τον Σπύρο Παγκά, έναν εξαίρετο δημοσιογράφο, που κόσμησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα με το ήθος και την εργατικότητά του. Υπηρέτησε τον περιφερειακό πολιτικό και αθλητικό Τύπο σε όλα του τα βήματα με συνέπεια, εντιμότητα και με έντονο αίσθημα ευθύνης προς την κοινωνία. Ανήκε στη γενιά των δημοσιογράφων που με πάθος διεκδικούν την έγκυρη ενημέρωση του κοινού.

Η αυθεντικότητα και το ιδιαίτερο χιούμορ που πάντα τον χαρακτήριζαν μένουν χαραγμένα στη μνήμη όσων τον γνώρισαν από κοντά και συνεργάστηκαν μαζί του.

Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια του φίλου μου στην οικογένεια και στους οικείους του».

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημήτρη Γάκη για την απώλεια του Σπύρου Παγκά

***

«Ο Σπύρος Παγκάς ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, ένας αρχοντάνθρωπος. Με μεγάλη δράση τους κοινωνικούς, πολιτικούς και τοπικούς αγώνες για διαφύλαξη κυρίως της περηφάνιας του λαού και του τόπου μας. Ήταν μπροστά σε όλα. Άλλοτε πρωταγωνιστής στις κινητοποιήσεις, άλλοτε δίνοντας τον ρυθμό της συμπεριφοράς και της αντίδρασης των πολιτών με την πένα του. Ένας ογκόλιθος της ενημέρωσης. Η δημοσιογραφική του προσφορά μέσα από την ΡΟΔΙΑΚΗ και τη ΓΝΩΜΗ είναι τεράστια. Τόσα χρόνια αφιερωμένα στην ενημέρωση, στο έγκυρο και ποιοτικό ρεπορτάζ. Ο Σπύρος υπήρξε από τους μεγάλους της τοπικής δημοσιογραφίας.

Όμως ο Σπύρος, ήταν και κάτι άλλο. Ήταν ένα ανοιχτό βιβλίο που με μεγάλη ικανοποίηση σου το χάριζε για να το διαβάσεις. Και το περιεχόμενο του πολύτιμο, πλημμυρισμένο από γνώσεις, αισθήματα, οραματισμούς, πεζογραφία, αλλά και ποίηση. Η μεγάλη του αδυναμία η ποίηση.

Είναι μεγάλη τιμή για όσους είχαμε την τύχη να καθίσουμε απέναντι του και να αφήσουμε την ευγένεια του, την μάτια του, το χαμόγελο του, την ηρεμία του να μας χορτάσουν. Ένας – ένας, όμως, φεύγουν οι μεγάλοι του τόπου μας, αυτοί που άφησαν την δική τους σφραγίδα βαθιά τυπωμένη στην ιστορία του.

Φίλε Σπύρο θα μας λείψει πολύ η αρχοντική σου προσωπικότητα.

Εγκάρδια συλλυπητήρια στην σύζυγό του, στον γιο του και σε όλους τους συγγενείς και συναδέλφους του».

Συλλυπητήρια δήλωση του Μανώλη Γλυνού για την απώλεια του  Σπύρου Παγκά

 

Με αφορμή τον θάνατο του Σπύρου Παγκά ο επικεφαλής της παράταξης Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου κ. Μανώλης Γλυνός  προέβη στην ακόλουθη συλλυπητήρια δήλωση:

Ο πνευματικός και δημοσιογραφικός  κόσμος της Ρόδου, είναι από χθες φτωχότερος.  Ένας καταξιωμένος δημοσιογράφος, μια προσωπικότητα  ελεύθερη,  ένας σοβαρός και ωραίος άνθρωπος  δεν είναι πια μαζί μας.  Επί σειρά ετών υπηρέτησε τη δημοσιογραφία από πολλές θέσεις ευθύνης. Εργάστηκε με συνέπεια και  ήθος  για την έγκυρη , έγκαιρη και αντικειμενική  ενημέρωση των πολιτών. Δεν παρέκλινε ποτέ με τις  όποιες συνθήκες επικρατούσαν από τις αρχές και τις αξίες που υπηρετούσε.

Η κοινωνία της Ρόδου έχασε ένα άξιο μέλος της .

Θερμά συλλυπητήρια, στην οικογένεια του και τους συναδέλφους του.

«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ  ΑΙΓΑΙΟΥ»- ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

Συλλυπητήρια για την απώλεια του Σπύρου Παγκα        

Ο Σπύρος Παγκας δραστήριος άνθρωπος που υπηρέτησε με πάθος τη δημοσιογραφία έφυγε απο κοντά μας.Με ήθος και μαχητικότητα υπηρέτησε την αντικειμενικη ενημέρωση πιστός σε αρχές και αξίες.Η κοινωνία της Ρόδου έχασε ένα από τα αξία μέλη της.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Αιώνια του η μνήμη.

Χαράλαμπος Κόκκινος επικεφαλής του Περιφερειακού Συνδυασμού» Πνοή Δημιουργίας Νοτίου Αιγαίου»-Περιφερειακος Σύμβουλος Π.Ε. Ρόδου/ Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου ΕΝ.Π.Ε.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ