Τηλεδιάσκεψη της Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, για ζητήματα της Δωδεκανήσου

0
454

 

Τηλεδιάσκεψη της Μίκας Ιατρίδη με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, ενόψει του νέου νομοσχεδίου-τομή για κοινωνικά και ασφαλιστικά ζητήματα και παρέμβαση της για ζητήματα της Δωδεκανήσου.

 

«Σε μια πρωτόγνωρη και εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση το Υπουργείο Εργασίας έχει δώσει μια πραγματική και ουσιαστική μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού, τόσο για τους εργαζόμενους, όσο και για τις επιχειρήσεις», τόνισε η Μίκα Ιατρίδη, σε τηλεδιάσκεψη που έγινε με τον Υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση και την Υφυπουργό, Δόμνα Μιχαηλίδου.

 

Στην παρέμβαση της, η βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε αρχικά στην πρόσφατη ανακοίνωση των 21 μέτρων στήριξης για τους εργαζόμενους, όπως η παράταση των επιδομάτων ανεργίας, αλλά και η παροχή έκτακτου επιδόματος 400 ευρώ σε μακροχρόνια άνεργους.

 

Περαιτέρω, η Μίκα Ιατρίδη σχολίασε και το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας, που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, σημειώνοντας ότι είναι ένα νομοσχέδιο-τομή, «ένα νομοσχέδιο που δείχνει στην πράξη τη δέσμευση της Κυβέρνησης για την προώθηση ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, από την οποία μπορούν να ωφεληθούν ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας».

 

Επιπλέον, σημείωσε η Αναπληρώτρια Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., το νομοσχέδιο προχωρά και σε ευρύτερες ασφαλιστικές ρυθμίσεις, οι οποίες επιταχύνουν τη διαδικασία απονομής συντάξεων, μειώνουν τις ασφαλιστικές εισφορές εργαζόμενων και εργοδοτών και κατά αυτόν τον τρόπο αναμένεται να υπάρξει και αύξηση των μισθών, απλουστεύουν σημαντικές διαδικασίες όπως, για παράδειγμα, τη χορήγηση ασφαλιστικής ενημερότητας, και, τέλος, θέτουν το πλαίσιο για την λειτουργία του e-ΕΦΚΑ.

 

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, η Βουλευτής Δωδεκανήσου μετέφερε στον Υπουργό, Γιάννη Βρούτση και ορισμένα από τα ζητήματα που έχουν τεθεί από φορείς της Δωδεκανήσου.

 

Μεταξύ αυτών, η Μίκα Ιατρίδη αναφέρθηκε στη δυνατότητα να μελετηθεί η επέκταση των ρυθμίσεων που ψηφίστηκαν πρόσφατα για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας και στις εποχικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, να μελετηθεί η ενίσχυση των εποχικών εργαζομένων που δεν είχαν δικαίωμα επαναπρόσληψης, να θεωρηθεί ως εποχικό το επάγγελμα των αμειβόμενων οδηγών ταξί στις τουριστικές περιοχές, όπως τα Δωδεκάνησα και, τέλος, να μελετηθεί η δημιουργία Αποκεντρωμένου Τμήματος Κοινωνικής Ασφάλισης στην Κάρπαθο για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ