Επιπλέον 5 εκατ. ευρώ στο πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

0
636

Επιπλέον 5 εκατ. ευρώ  στο πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για την στήριξη των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων

Στα 35 εκατ. ευρώ ανέρχεται το συνολικό ύψος των πόρων που θα διατεθούν στις επιχειρήσεις που πλήττονται από την πανδημία COVID-19

Με απόφαση του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάκου, με επιπλέον 5 εκατ. ευρώ ενισχύεται το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης σε μεγαλύτερο αριθμό πληττόμενων από την πανδημία COVID-19 μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα των 30 εκατ. ευρώ, διαμορφώνεται τώρα στα 35 εκατ. ευρώ, μετά και την θετική απάντηση του  υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννη Τσακίρη, στο αίτημα του Περιφερειάρχη για αύξηση του δικαιώματος υπερανάληψης ευρωπαϊκών πόρων που χρηματοδοτούν το εν λόγω πρόγραμμα.

Κατόπιν της απόφασης αυτής, η πρόσκληση «Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον Covid-19 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου», τροποποιείται ως προς τον προϋπολογισμό της σε 35 εκατ. ευρώ, ενώ παραμένουν αμετάβλητες οι προθεσμίες υποβολής δικαιολογητικών, όπως και τα κριτήρια επιλεξιμότητας.

Συγκεκριμένα, η δημόσια χρηματοδότηση καλύπτει Κεφάλαιο Κίνησης ίσο με το 50% των εξόδων της επιχείρησης το 2019 με ελάχιστο ποσό επιχορήγησης τα 2.000 € και μέγιστο τα 10.000 €.

Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο των 10.000,00€, η αναλογούσα δημόσια χρηματοδότηση διαμορφώνεται στα 10.000,00 €, ενώ σε περίπτωση που το αποτέλεσμα είναι μικρότερο από 2.000 €, δεν είναι δυνατή η συμμετοχή στην Δράση.

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή έως την 02/12/2020 και ώρα 15.00. Μετά την παρέλευση της καταληκτικής ημερομηνίας και ώρας της ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης, δεν γίνεται αποδεκτή καμία υποβολή αίτησης.

Σημειώνεται ότι στον αριθμό των εργαζομένων των δυνητικών δικαιούχων, ΔΕΝ συνυπολογίζονται οι ιδιοκτήτες/εταίροι/μέτοχοι των επιχειρήσεων ούτε οι μαθητευόμενοι ή οι σπουδαστές που βρίσκονται σε επαγγελματική κατάρτιση στο πλαίσιο σύμβασης μαθητείας ή επαγγελματικής κατάρτισης.

Αναλυτικές πληροφορίες και ενημέρωση θα παρέχονται από την ΕΥΔ ΕΠ Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου,  στο e-mail: [email protected] και στο τηλέφωνο 2281360819, αρμόδιο στέλεχος Αγγελική  Παλαιολόγου  mailto:και από την ΕΛΑΝΕΤ, στο e-mail : [email protected] και στο τηλέφωνο 2130166100-3, αρμόδιο στέλεχος Μαρία Πουρναρά.

Για τεχνικά θέματα του ΠΣΚΕ οι δικαιούχοι μπορούν να απευθύνονται στο HELPDESK (γραφείο υποστήριξης) που λειτουργεί η ΜΟΔ, τηλ: 210-7787940, [email protected] (ώρες γραφείου 09:00 – 17:00).

Το πρόγραμμα «ΝΗΣΙδΑ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Το Γραφείο Τύπου

 

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ