Ιωάννης Παππάς: Έμπρακτη στήριξη της παράκτιας αλιείας από́ το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

0
558

Ιωάννης Παππάς: Έμπρακτη στήριξη της παράκτιας αλιείας από́ το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Έπειτα από́ την πρόσφατη  επίσκεψη του Υπουργού́ Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μάκη Βορίδη, στο νησί της Καλύμνου και τη στήριξη στους αλιείς μεγάλων πελαγίσιων ψαριών. Κατά  τη παραμονή του στο νησί και τη συνάντησή  του με εκπροσώπους των παράκτιων  αλιέων  του νησιού́, συνοδευόμενος από τον Βουλευτή Δωδεκανήσου Ιωάννη Παππά, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  ενεργοποιεί́ τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων  για την χορήγηση ενισχύσεων ήσσονος σημασίας (de minimis) στον τομέα της παράκτιας αλιείας.

Το συνολικό́ ύψος της αποζημίωσης των πληγέντων αλιέων ανέρχεται στα 15.248.700 ευρώ́ και δικαιούχοι της ενίσχυσης είναι οι πλοιοκτήτες επαγγελματικών αλιευτικών σκαφών (φυσικά́ ή νομικά́ πρόσωπα) εφ’ όσον τα σκάφη τους διαθέτουν αλιευτική́ άδεια σε ισχύ́ κατά́ το έτος 2020 και δραστηριοποιούνται στην παράκτια αλιεία.

Συγκεκριμένα, το ποσό́ ενίσχυσης ανά́ κατηγορία έχει οριστεί́ ως ακολούθως:

  • Για αλιευτικά́ σκάφη με ολικό́ μήκος μικρότερο ή ίσο των 5,99 μέτρων το ποσό́ ενίσχυσης ορίζεται σε 800 ευρώ ανά́ σκάφος.
  • Για αλιευτικά́ σκάφη με ολικό́ μήκος από́ 6,00 μέτρα και μικρό́ ή ίσο των 11,99 μέτρων το ποσό́ ενίσχυσης ορίζεται σε 1200 ευρώ ανά́ σκάφος.
  • Για αλιευτικά́ σκάφη με ολικό́ μήκος από́ 12 μέτρα και μικρό́ ή ίσο των 14,99 μέτρων το ποσό́ ενίσχυσης ορίζεται σε 3.500 ευρώ ανά́ σκάφος.
  • Για αλιευτικά́ σκάφη με ολικό́ μήκος ίσο ή μεγαλύτερο των 15,00 μέτρων το ποσό́ ενίσχυσης ορίζεται σε 4.000 ευρώ́ ανά́ σκάφος.

Το Υπουργείο με την παραίνεση του Ιωάννη Παππά στηρίζει έμπρακτα και τους παράκτιους αλιείς μας σε αυτή́ την δύσκολη περίοδο για τη χώρα.

Ευχαριστούμε τον υπουργό Βορίδη Μάκη για την άμεση ανταπόκριση και αποδοχή του αιτήματος  των εκπροσώπων των παράκτιων αλιέων.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ