Ιωάννης Παππάς: Σειρά επαφών και συσκέψεων στην Κω (ΦΩΤΟ)

0
846

Σειρά επαφών και συσκέψεων πραγματοποίησε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου Ιωάννης Παππάς στην Κω

 

Την Κω επισκέφτηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 ο βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς συνοδεύοντας τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη, έχοντας επιπλέον και συναντήσεις με φορείς του νησιού αλλά και πλήθος συμπολιτών για τα προβλήματα του νησιού.

Συγκεκριμένα επισκέφτηκε το Επαρχείο της Κω, όπου συνομίλησε με τον Έπαρχο κ. Ιωάννη Καμπανή καθώς και το Δημαρχιακό Μέγαρο, όπου συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Κω κ. Θεοδόση Νικηταρά́, τον Αντιδήμαρχο κ. Αβρίθη Παναγιώτη και τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου, κ.Μωρέ Μιχάλη.

Συνομίλησε με τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ.κ. Ναθαναήλ, με τον οποίο έθιξαν το ζητήματα της αποκατάστασης των εκκλησιών του νησιού μετά το σεισμό του 2017.

Είχε επίσης την ευκαιρία να επισκεφτεί την Καρδάμαινα, όπου συνάντησε τον κ. Χρυσόπουλο Ηλία μέλος του ΔΣ νοσοκομείου Κω, τον κ. Γεώργιο Ψυρή κοινοτικό́ σύμβουλο Καρδάμαινας και τον κ. Κρητικό Ιωάννη  Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας.

Συναντήθηκε επίσης με τον Διοικητή́ του προαναχωρησιακού κέντρου κράτησης αλλοδαπών Κω, Αστυνόμο Β’ Μπράβο Βασίλειο, με τον διοικητή́ τμήματος διαχείρισης μετανάστευσης Υπαστυνόμο Α’ Θεοδωρακόπουλο Κωνσταντίνο, με τον ΤΟΣΚΕΔΠ ΚΩ Αν/χη (ΠΖ) Μειμερίνη Νικόλαο και την προϊσταμένη υπηρεσίας ασύλου τμήματος συντονισμού́ Ευγενία Αδάμ.

Επιπλέον είχε συσκέψεις εργασίας με την πρόεδρο Ξενοδόχων Κω κυρία Σβύνου Κωνσταντίνα, αναφορικά με το πλήγμα που έχει δεχτεί ο κλάδος. Αλλά και με τα μέλη του ΣΕΠΕ ΚΩ (Σύνδεσμος Εστίασης), όπως και  με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δήμου Κω κ. Χρυσόπουλο Αλέξανδρο.

Την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου ο Βουλευτής Δωδεκανήσου ΝΔ Ιωάννης Παππάς συνόδευε την Υπουργό Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη  στην παρουσία της στην Κω, η οποία πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο νησί τόσο για να παρακολουθήσει από κοντά τις εξελίξεις όσον αφορά στις ζημιές που έχουν υποστεί από τον μεγάλο σεισμό του 2017 όσο και για να ενημερωθεί για θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της στους αρχαιολογικούς χώρους και στα μνημεία.

Την κ. Μενδώνη συνόδευαν επίσης ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου Γ. Χατζημάρκος με τον αντιπεριφερειάρχη Γ. Κρητικό και τον Έπαρχο Γ. Καμπανή, ο Δήμαρχος Κω Θ. Νικηταράς, η συνεργάτιδά της Άννα Παναγιωταρέα, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Γιώργος Διδασκάλου, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μάνια Μιχαηλίδου  η πρόεδρος του Βακούφ, Ελβάν Κοτζαογλάν και στελέχη της υπηρεσίας της Αρχαιολογίας Κω, καθώς και Διευθυντές του ΥΠΠΟ.

Η υπουργός επισκέφθηκε αρχαιολογικούς χώρους, τεμένη και τα Επτά Βήματα στον Άγιο Ιωάννη (Παλιό κοιμητήριο), για το οποίο εγκρίθηκε η χρηματοδότηση αναστήλωσης.

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι η Κυβέρνηση, θα τρέξει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες που πρέπει, ώστε τη νέα σεζόν να λειτουργήσουν οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι

Η προβολή και η αξιοποίηση της πολιτισμικής κληρονομιάς μας καθώς και η συντήρηση των μνημείων των νησιών μας έχει πρωτεύοντα ρόλο στην πολιτική που ακολουθεί η Ελληνική Κυβέρνηση και το Υπουργείο Πολιτισμού, γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχείς επισκέψεις τόσο της Υπουργού αλλά και άλλων στελεχών του Υπουργείου Πολιτισμού στα Δωδεκάνησα.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ