Η. Καματερός: Ούτε ένα ευρώ δεν έβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ για την αποκατάσταση των ζημιών από τον σεισμό

29
1692

Ούτε ένα ευρώ δεν έβαλε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας

για την αποκατάσταση των ζημιών  από τον σεισμό

 

Η επίσκεψη της Υπουργού Πολιτισμού στην πόλη μας, υποτίθεται για την αποκατάσταση των ζημιών στα μνημεία μας από τον σεισμό της 21ης Ιουλίου 2017, θα μείνει στην ιστορία σαν μνημείο πολιτικού θράσους και πολιτικής απάτης.

Γιατί αποδείχθηκε ότι ούτε με ξένα κόλλυβα δεν μπορούν να κάνουν έργο.

Γιατί η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν έχει βάλει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών στη Κω.

Τα βρήκε όλα υπερ-χρηματοδοτημένα, άλλα τελειωμένα, άλλα δρομολογημένα.

Αντίθετα αφαιρεί και εγκεκριμένους πόρους, όπως π.χ. από το λιμάνι και μάλλον και από τα μνημεία.

14 μήνες τώρα δεν έχει κάνει τίποτα και βρίσκει δικαιολογία ότι δεν βρήκε μελέτες.

Μόνο με ψέματα μπορεί να καλύψει την ανικανότητα της.

Γιατί η αλήθεια είναι ότι αμέσως μετά τον σεισμό το Υπουργείο Πολιτισμού διέθεσε τις απαιτούμενες δαπάνες για σωστικά μέτρα, στηρίξεις-αντιστηρίξεις με ειδικά συνεργεία από τη Ρόδο και σε λίγες μέρες αποκαταστάθηκε η λειτουργία της πόλης.

Το ίδιο έγινε με το Μουσείο και την Casa Romana. Σύντομα φέραμε επιτόπου την Υπουργό κυρία Κονιόρδου και διαθέσαμε 1.200.000 ευρώ από τις δημόσιες επενδύσεις για τα μνημεία.

Με ευθύνη της Εφορείας Αρχαιοτήτων άρχισαν οι μελέτες τμηματικά ανά μνημεία και έγιναν προσλήψεις μηχανικών και προσωπικού.

Πρόσθετα διετέθη για τα μνημεία το μεγαλύτερο ποσό από τα 2 εκατομμύρια που ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Προς τούτο η Εφορεία Αρχαιοτήτων συνέταξε τεχνικά δελτία για έγκριση μελετών και αποκατάσταση για την Αρχαία Αγορά, για την περιοχή Βωμού του Διονύσου, για τον δυτικό αρχαιολογικό χώρο, τις μεσαιωνικές οχυρώσεις και την Πύλη του Φόρου, και δόθηκε από το υπουργείο προτεραιότητα για την αποκατάσταση τμήματος του Κάστρου, ώστε να είναι επισκέψιμο.

Και όλα αυτά  δεν έγιναν από μόνα τους αλλά με καθημερινή απασχόληση, πίεση και συντονισμό των υπουργείων και υπηρεσιών και όχι με περαστικούς βουλευτές που έρχονται μόνο για φωτογραφίσεις.

Για αυτά τίποτα δεν είπε η υπουργός ούτε ο κύριος Περιφερειάρχης που το 2017 έδινε τα εύσημα στον κύριο Σπίρτζη για την άμεση ανταπόκριση του υπουργείου και τη λειτουργία του λιμανιού.

Τώρα θυμήθηκε ότι ευθύνεται ο ………….Σπίρτζης που δεν έχει προχωρήσει η αποκατάσταση των ζημιών στις εκκλησίες, που έχει αναλάβει αυτός και έχει την αποκλειστική ευθύνη;

Γιατί και με προσωπική πίεση υπογράφηκαν οι άδειες από το υπουργείο από το 2018 και δόθηκαν από το υπουργείο και οι πρώτες πιστώσεις (δεκάδες χιλιάδες ευρώ) για τα πρώτα έξοδα.

Υπάρχουν οι πιστώσεις.

Αυτό μόνο έλεγε και ξαναέλεγε η κυρία υπουργός που όμως δεν έλεγε από πού και από ποιον υπάρχουν.

Ποιος άλλος λοιπόν μπορεί να είναι ο χαρακτηρισμός του θράσους και της πολιτικής απάτης;

Όταν είναι ανίκανοι να διαχειριστούν ότι βρήκαν έτοιμο και δρομολογημένο με εξασφαλισμένες πιστώσεις και αντί να τα αξιοποιήσουν τα ξηλώνουν και ταυτόχρονα ρίχνουν τις ευθύνες σε αυτούς που εξασφάλισαν όλα αυτά.

Όμως δεν είναι μόνο θέμα ανικανότητας.

Αυτή είναι η κοσμοθεωρία τους.

Το ενδιαφέρον τους για τον πολιτισμό είναι ίδιο με την απαξία τους στους γιατρούς και νοσηλευτές.

Είναι το ίδιο με την αδιαφορία τους για την παιδεία και την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών.

Με την αδιαφορία τους για τα προβλήματα επιβίωσης των εργαζομένων και των μικρών επιχειρήσεων.

Τους ενδιαφέρει μόνο η εξυπηρέτηση των «ημετέρων», της ασυδοσίας των εργοδοτών και το «μπούκωμα» με δεκάδες εκατομμύρια του μιντιακού συστήματος για να τους υμνούν.

Ηλίας Καματερός

αρχιτέκτονας

τέως βουλευτής Δωδεκανήσου

29 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Σιγά κουβαρντα μου εσύ ειδικά το κόμμα σου έδωσε πολύ χρήμα με τους πρόσφυγες έκανε επενδύσει στο νησί είστε φοβεροί

    • Βρε ΥΠΟΛΕΊΜΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ, ο σεισμός έγινε Ιούλιο του 2017. ΑΠΟΔΡΑΣΑΤΕ το 2019.

      Τα ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΑ σαπρόφυτα που το μόνο που κατάφεραν όταν λογω συγκυρίας σαν φελλοί επέπλευσαν παριστανοντας τονς καμποσους ήταν το ΣΤΡΑΤΌΠΕΔΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΔΙΑΜΟΝΉΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟ ΑΜΑΝΙΟΎ… ΨΕΥΤΕΣ, ΛΑΪΚΙΣΤΈΣ, Κ…ΤΟΥΜΠΕΣ ΤΗΣ ΦΑΣΙΣΤΟΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΈΡΝΗΣΗΣ ΣΦΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ….

  2. Και τεως θα παραμεινεις….
    εαν η ψευτοαριστερη μπιχλα,αλλα και η νεοφιλελε του Κουλη δεν πανε στα αζητητα ,χα’ι’ρι δεν θα δουμε..
    Καποια γατακια…ΠΑΣΟΚ θα λενε και θα κλαινε…!!

    • Σωστα…»ΠΑΣΟΚ» θα λενε και θα κλαινε…..» Γιατι οσο καψαμε με την Χρεοκοπια της Ελλαδας , το ΔΝΤ και την ΤΡΟΙΚΑ,με τα μνημονια , την ανεργια στο 27 ο/ο,στις συνταξεις που πετσοκοφτηκαν , με τις εκατονταδες χιλιαδες νεους που ξενιτευτηκαν για να ζησουν, με τους μισθους της πεινας, κλπ κλπ, με τυς Τσοχατζουπουλους, τους παπαντωνιου, τους Βενιζελους (τα στικακια της λιστας λαγκαρντ που …χαθηκαν στο γραφειο του !!!!με τα χρεη Δεκαδων εκατομριων ευρω του ΠΑΣΟΚ ( που εξαφανιστηκαν μαζι με το ΠΑΣΟΚ)….ναι ΠΑΣΟΚ θα λεμε κα θα κλαιμε…Αλλα οχι οπως νομιζεις εσυ ..αλλα οπως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εγινε ! και εσεις κα ιο Κουλης σας…Λαμογι2@ …ΑΤΕΛΕΙΩΤΑ !!! Νεοφιλελε της ντροπης και της ξεφτιλας .Αυτοι ειστε γι’αυτο κλαιμε…Οχι για το ΠΑΣΟΚ του Ανδρεα..Τον ξεφτιλησατε τελειως και δεν ντρεπεστε καν…

      • Μπορεις να πεις και αλλα…..
        το μονο που δεν ΤΟΛΜΑΣ να πεις ειναι οτι σε εκανε ΑΝΘΡΩΠΟ…πεθαμενε!!!

        • Ξανα… «σωστος» Ψιτ.Γιατι πραγματι θα μπορουσε το ΠΑΣΟΚ του Ανδρεα ( ΟΧΙ αυτη η ξεφτιλα του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ) να με ειχε βοηθησει να γινω «ανθρωπος» οπως λες….. το ζητημα ειναι οι εσενα δεν σε ….εκανε «ΑΝΘΡΩΠΟ» , αλλα Λ@Μ@ΓΙ@ !! Αυτο πληρωσε και πληρωνει ο Δημοκρατικος Λαος του ΠΑΣΟΚ και της Ελλαδας….

        • Το λ@μ@γι@ εισαι εσυ…
          να μας πεις εσυ που κουνας το δακτυλο σαν τον δασκαλο σου…
          ΠΟΣΑ ΕΧΕΙΣ ΚΛΕΨΕΙ…!!
          και τι ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ σου εκαναν οι κλεφτες οταν τους ΕΓΛΥΦΕΣ!!Ουστ κοπρια!!

        • Τι θελεις να πεις «Παγκαλε=……οτι «ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ» ????? !!!! Αλλα ακομη και ετσι να ειναι . λ@μογι@ ΨΙΤ, εγω τουλαχιστον αλλαξα ,ενω εσυ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ και το μονο που σε ενδιαφερει ειναι πως να…. ΞΑΝΑΦΑΣ !!!! Ακομη και ετσι ανηκουμε ο ενας στην Ανατολη και ο αλλος στη δυση….

      • Οτι εκσυγχρονιστικο ανωνυμε Συριζαιε ..σημαινει ΠΑΣΟΚ.
        ΕΣΥ…ΑΣΕΠ..ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ..ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ..ΚΕΠ…ΔΙΑΥΓΕΙΑ..
        ΜΙΡΑΖ..F16-ΑΟΡΑΤΑ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ-STEALTH…κλπ..κλπ…
        Ουαι υμιν..προς ολους τους συριζαιους!!

  3. Α ρε ψωναρα. Πάλι καλά που έφυγε η ΣΑΒΟΥΡΑ σας και πήγε στο ΣΥΡΙΖΑ. Και τώρα βέβαια εμειναν 3 και ο κούκος. Αλήθεια θα φτάσετε πότε το 9,99%? Καλά ρε τα ίδια μυαλά θα έχετε πάντα? Ο κόσμος πάει μπροστά. Εσείς κολλημένοι. Άσε που πασοκ υπήρχε μόνο επί Ανδρέα του ΓΙΔΟΒΟΣΚΟΥ…

  4. Ανθρωποι σαν εσας…εφεραν τα χοτ σποτ σε εμας….
    Ανθρωποι σαν εσας…δεν εκαναν…τιποτα για τις ζημιες του σεισμου δυο χρονια μετα…
    Ανθρωποι σαν εσας…στηριξαν…αγωνιστηκαν για να κερδισουν τις δημοτικες εκλογες..ανθρωποι σαν εσας!!
    Ειναι θεμα υφους,ηθους,σοβαροτητας.
    Ειναι θεμα ποιους θελουμε…και ποιοι ΜΑΣ ΑΞΙΖΟΥΝ!!

      • Εσεις λοιπον οι χρησιμοι τι εχετε κανει ενα χρονο?
        ΟΥΣΤ …ανικανοι…
        Γεμισε ο Δημος αρχαγγελους….σωτηρες…αψεγαδιαστους….
        …καταντια….

  5. Έδινε τα εύσημα στον Κο Σπίρτζη για την αποκατάσταση του λιμανιού ….ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ Κε Καματερέ. Δεν σας άκουσα όμως να λέτε κάτι όταν ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Κω αναφερόμενος στο λιμάνι το παρουσίασε σαν δικό του έργο ….Ε,Κε Καματερέ; Το έργο δρομολογήθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με την τότε δημοτική αρχή ….μην το ξεχνάτε αυτό. Είστε υποχρεωμένος να υποστηρίζετε το έργο της κυβέρνησή σας…..δέν θελουμε αλλά γραμμάτια …φτάνει!

      • Μπαρμπασουλη ΅της κουκουλας΅…οταν θα κανετε και εσεις ΕΝΑ ΕΡΓΟ τοτε θα μιλησεις….προς το παρον ποτιζε αγριελιες και λουλουδακια…
        Η συκοφαντια ειναι η θρησκεια σας ΑΝΙΚΑΝΟΙ!!!

  6. AYTH Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΝΑΤΕ ΜΙΑ ΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΣΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΥΝΤΡΟΦΕ ? ΤΗΝ ΕΧΕΤΕ ΣΤΑ ΣΚΑΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ (ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΟΤΕ) ΞΑΝΑΒΓΕΙΤΕ ?

  7. έφαγε βλήμα στον εγκέφαλο. Έφυγε ο εγκέφαλος και έμεινε το βλήμα. Πολύ στεναχωρήθηκα.

  8. Αυτος δεν ειναι που ειχε πει ζηλευει τους Καλυμνιους και τον στεναχωρουσε που ειναι απο Κω;Ο Πρωθυπουργος του δεν ειναι που πηγε σε ολα τα γυρω νησια και δεν πατησε στην Κω;Τι ακριβως μας λεει;Οπως τοτε που μπροστα μου ειπε δυνατα οτι οι λαθρομεταναστες θα μενουν μονο 24 ωρες στο νησι και θα φευγουν εκτος πια και δεν εχει καραβι θα μενουν 48 ωρες.Αληθεια ποιος τον πιστευει πια;

  9. Κρυφτείτε το καλυτερο που μπορείς να μας κάνεις αν μας αγαπας!

    Ηλια εκτιθεσε οποτε μιλας. Αστο, το κομμα αλλα κι εσυ τα κανατε σ…..α! Εξαφανησου και μη μιλας αλλο. Αντε! Μικρη κοινωνια ημαστε και ο κοσμκς δε ξεχνα ουτε κοιματε. Κακια παρενθεση και το κομμα και εσυ! Και αν δεν ητανη αγανακτηση του κοσμου το 2015 ουτε το κομμα ουτε σσυ θα εβγαινες. Δεν παρουσιασατε ουτε προσφερατε μετα κατι. Αντε πια.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ