Κως: Φυλάκιση 10 ετών σε 71χρονο για τη μεταφορά μεταναστών

10
5018

Κατηγορούμενος για τη μεταφορά τεσσάρων αλλοδαπών από τα τουρκικά παράλια στην Κω, βρέθηκε 71χρονος στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Ο 71χρονος είχε συλληφθεί στις 3 το μεσημέρι στις 31 Οκτωβρίου 2014 από Λιμενικούς να μεταφέρει με ταχύπλοο σκάφος το οποίο χειριζόταν, τέσσερις άνδρες από το Μιανμαρ, τους οποίους είχε παραλάβει από παραθαλάσσια περιοχή κοντά της πόλης της Αλικαρνασσού και τους επιβίβασε στο τουριστικό λιμάνι Μαρίνας Κω. Κανένας από τους μεταφερόμενους δεν είχε μαζί του σωσίβιο όπως απαιτείται για την προστασία της ζωής τους κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους.

Σε βάρος του 71χρονου που κατάγεται από το νησί του Ιπποκράτη ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για παράνομη μεταφορά πολιτών τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας, παράνομη είσοδο στη χώρα και έκθεση και προχθές δικάστηκε στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο κάνοντας δεκτούς τους αυτοτελείς ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης κ. Φώτη Ρωμαίου επέβαλε στον 71χρονο συνολική ποινή φυλάκισης 10 ετών από τα οποία θα εκτίσει τα 8 και χρηματικό πρόστιμο 60.000 ευρώ.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

10 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απλα ο κοσμος θελει να μαθαινει και το ονομα του καθε Ανθελληνα..
    που ισως σε μερικες περιπτωσεις να μας κουνα και το χερι….!!

  2. Προδότες είναι το ίδιο το κράτος!Γιατί δεν λετε για την εκκλησία που έκαψαν οι πακιστανοί στη μόρια!

      • Προδοσία είναι αυτό που γράφεις μουσουλμάνολαγνε ασε το θεό να γνωρίζει καλύτερα.κι άσε εμάς να πιστεύουμε ότι γουστάρουμε αφού κι εσύ ότι γουστάρεις πιστεύεις.ελπιζω να βαφτιστήκες και μουσουλμάνος για να σε σώσει ο μωαμεθ

        • τους έχει ρημάξει με τον κόβιντ. Έχουνε φαίνεται όρεξις οι θεοί όλων για τρολάρισμα.

      • Σιγα μην κανει διακρισεις. Δεν εχεις ακουσει οτι οπου αγαπαει παιδευει… Αν ηταν ετσι οι δικοι του θα μεναν αθανατοι. Ισα ισα που φευγουν μαρτυρικα ολοι οι δικοι του. Εσυ κατσε εδω να ζησεις αιωνια και μετα θα ψοφησεις σαν τα ζωα. Νομιζεις..

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ