Γ. Κρητικός για νέα σχολική χρονιά: Καλούμαστε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα που φέρνει η υγειονομική κρίση

9
422

 

Ευχές του Αντιπεριφερειάρχη

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού

για τη νέα σχολική χρονιά

 

 

Την Κυριακή, 13/9/2020, και με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός έκανε την παρακάτω δήλωση:

 

“Ένα νέο σχολικό έτος ξεκινάει με προκλήσεις, προσδοκίες, αγωνία και ελπίδα. Η φετινή χρονιά όμως ξεκινάει μέσα σε ιδιαίτερες και πρωτόγνωρες συνθήκες. Ανοίγεται μπροστά μας ένας νέος κόσμος και καλούμαστε να προσαρμοστούμε στη νέα πραγματικότητα που φέρνει η υγειονομική κρίση.

 

Δεν μας φοβίζει το νέο και το διαφορετικό. Αντίθετα, αποτελεί ευκαιρία για την απόκτηση πλούσιων γνώσεων, χρήσιμων δεξιοτήτων και πολύτιμων εμπειριών. Εργαλεία που θα μας φανούν πολύ χρήσιμα στο μέλλον.

 

Έχουμε όλοι και όλες την ευκαιρία να αναλάβουμε την ευθύνη απέναντι στους άλλους αλλά και στον εαυτό μας. Αν θέσουμε στόχους, οργανώσουμε την προσπάθειά μας, δείξουμε υπομονή και επιμονή και εφαρμόσουμε τις οδηγίες των ειδικών, ένα είναι βέβαιο: ότι θα τα καταφέρουμε και πάλι.

 

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα σταθεί έμπρακτα για άλλη μια χρονιά δίπλα στην εκπαιδευτική κοινότητα. Δίπλα στους μαθητές και τις μαθήτριες, δίπλα στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και τους κηδεμόνες, δίπλα στα στελέχη εκπαίδευσης, τους Δήμους και τις Σχολικές Επιτροπές.

 

Επειδή τα καταπληκτικά παιδιά μας αξίζουν ακόμη καλύτερα σχολεία.

Επειδή τα υπέροχα νησιά μας αξίζουν ένα ακόμη καλύτερο μέλλον.

 

Καλή σχολική χρονιά σε όλους και όλες!’’

 

 

Το Γραφείο Τύπου

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χρήσιμες δεξιότητες είναι το πως φοράμε σωστά τη μάσκα και πως πλένουμε τα χέρια μας;
    Και θα μας χρειαστούν και στο μέλλον αυτές οι δεξιότητες;

  2. Ο κλασσικός πολιτικαντισμος, όπως και ων υπόλοιπων… Χρονια τωρα,,.. Εξεγερθειτε βρε καρεκλοκενταροι, στην νέα τάξη που έρχεται που μας θέλουν όλους δούλους,.. Είναι τόσο σκληρή και απάνθρωπη,.. Στέλνοντας ένα μήνυμα, ότι δεν τους ενδιαφέρουν ουτε τα παιδιά. Μπροστα στο κέρδος .. Τα εμβόλια (ως είδος πειράματος η κέρδους) θα ξεκινήσουν από αυτά.. ΔΕΧΘΗΤΕ ΤΗΝ ΝΕΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΝΈΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΆΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΔΟΥΛΟΥΣ… …….

  3. Κ Κρητικε έχω μια ερώτηση Σε εσάς που μας καλείτε να προσαρμοστουμε στην νέα πραγματιμοτητα

    Ίσως είστε ανίδεος, το πιο πιθανόν, η δεν έχετε ενημερωθεί για τα νέα μαθήματα που προστίθενται στην Α βσθμια εκπαίδευση –
    αν δεν τον γνωρίζετε, σας ενημερώνω γιαυτό. ΑΦΟΡΆ ΤΗΝ
    ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ Α’ ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
    Από ποιους προωθείται Και γιατί?
    Έχετε την απορία?

  4. Περί νέου μαθήματος Σεξουαλικώς αγωγής στη Α βσθμια εκπαίδευση

    Προγράμματα ολοκληρωμένης εκπαίδευσης στην σεξουαλικότητα προωθούνται από τον ΟΗΕ & Π.Ο.Υ.
    Τι περιλαμβάνουν τα πργράμματα αυτά στο σχολείο αναλυτικά ;
    Μεταξύ των ηλικιών 0-4 ετών το παιδί ενημερώνεται για την ικανοποίηση με το άγγιγμα του σώματος του και θα αναπτύξει μια περιέργεια για το σώμα των άλλων.
    Μεταξύ 6-9 ετών θα ανακαλύψει τα σεξουαλικά του δικαιώματα καθώς και την θετική επίδραση της σεξουαλικότητας στην υγεία και την ευημερία. Θα συνεχίσει να μελετά την τεχνική του αυνανισμού, ενώ θα μαθαίνει να αποδέχεται την ποικιλία των τρόπων ζωής.
    Μεταξύ 9-12 ΕΤΏΝ.. Θα διδαχθεί τα.. μεγέθη των ανδρικών και των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Σ’ αυτό το στάδιο θα μάθει ότι είναι επιβλαβές να σιωπά και αρνείται τον σεξουαλικό του ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ! .
    Μεταξύ 12-15 ετών θα προστεθεί το ζήτημα της εγκυμοσύνης σε ζευγάρια του ιδίου φύλλου καθώς και της ταυτότητας φύλλου!:
    ΓΙΑΤΊ ΠΡΟΩΘΟΎΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΌ ΠΟΙΟΥΣ..? ΟΗΕ ΚΑΙ Π. Ο. Υ τα προωθούν… Αυτοί που προωθούν Και τα εμβολια

  5. Ένας ένας τρόπος διαπαιδαγωγησης..όπως είπε και ο Μητσοτάκης .. μάλλον ήθελε να πει Στο να συνηθίσουμε σιγά σιγά σλνα είμαστε σκλάβοι (διότι μάσκες φορούσαν μόνο οι μαύροι, οι σκλάβοι στα παλιά χρόνια) μήπως στέλνουν ένα μήνυμα με αυτό..? Μήπως να συνηθίσουμε στην στέρηση ελευθερίας,.στην ατομική στέρηση ελευθερίας με όλα τα μέσα που έρχεται.. Δηλαδή στην » σκλαβιά του ανθρώπου.. » . Που έρχεται..

  6. Ολοι εσεις οι εξυπνοι εχετε κουρασει.Ενταξη τα ξερετε ολα.Απορω τι στελνετε και καθολου τα παιδια σας στο σχολειο.Να τους τα πητε εσεις να μορφωθουν.Στο σχολειο θα μαθουν ασχετα πραγματα που λενε οι επιστημονες.καθολου σχολειο.Κρατηστε τα σπιτη και καντε τους μαθημα να γινουν εξυπνα σαν εσας,Ελεος πια.

  7. ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΠΕ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΥ, ΓΙΝΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΛΑΝΗΤΑΡΧΗΣ. ΑΧΧ ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ, ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΠΡΩΤΑ. ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ. ΤΖΑΠΑ ΜΟΥΤΖΩΝΟΜΑΙ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ