Η ανακοίνωση του Δήμου Πάτμου για τους 3 νεαρούς επισκέπτες του νησιού που έσπασαν την καραντίνα

0
410

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΚΡΟΥΣΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΜΟΥ

Κατόπιν πρόσκλησης του Δημάρχου Πάτμου πραγματοποιήθηκε σήμερα 16/8/2020 και ώρα 21.00 στο Δημαρχείο, έκτακτη σύσκεψη των αντιδημάρχων και των αρχηγών των δημοτικών παρατάξεων Πάτμου στην οποία έγινε ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο νησί μας από τον Πρόεδρο  της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας Πάτμου.

Μετά την παραπάνω σύσκεψη ενημερώνουμε τους κατοίκους και επισκέπτες μας για τα παρακάτω: Από την έναρξη της πανδημίας και μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί από το Κέντρο Υγείας  Πάτμου πολλά τεστ  σε ασθενείς με ύποπτα συμπτώματα για κορωνοϊό, τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Στις 10 Αυγούστου 2020 έφθασαν στο νησί της Πάτμου τέσσερις Έλληνες τουρίστες , ο ένας εκ των οποίων παρουσίασε στις 14/8  πυρετό και ο οποίος πήγε στο Κέντρο Υγείας Πάτμου όπου και του πήραν δείγμα που εστάλη σε νοσοκομείο των Αθηνών για εξέταση. Παράλληλα ελήφθησαν δείγματα και από τους υπόλοιπους τρεις που ήταν μαζί και δόθηκαν οδηγίες σε όλους να βρίσκονται σε καραντίνα στο χώρο διαμονής τους, μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων.

Σήμερα μετά την 11ηπρωϊνή το Κέντρο Υγείας ενημερώθηκε ότι το ένα άτομο, αυτό που είχε προσέλθει με πυρετό ήταν θετικός στον ιό, ενώ για τα υπόλοιπα δείγματα δεν είχαν ακόμη ανακοινωθεί  τα αποτελέσματα.   Αμέσως το Κέντρο Υγείας ενήργησε τα δέοντα σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ σχετικά με το θετικό κρούσμα, δηλαδή μεταφορά στο ξενοδοχείο αναφοράς του νησιού.

Οι υπόλοιποι τρεις χωρίς να ενημερώσουν κανέναν και εν αναμονή των αποτελεσμάτων,  αγνοώντας τις οδηγίες των ιατρών του Κ. Υγείας να παραμείνουν σε καραντίνα, άλλαξαν τα εισιτήρια επιστροφής της ώρας αναχώρησής τους και μπήκαν στο πλοίο της γραμμής που αναχώρησε από την Πάτμο στις 11.30 σήμερα.

Τα αποτελέσματα των τριών ανωτέρω ατόμων ανακοινώθηκαν τις απογευματινές  ώρες ενώ εκείνοι βρίσκονταν εν πλω προς το λιμάνι του Πειραιά και ήταν τα δύο δείγματα θετικά και το ένα αρνητικό.   Μόλις έγινε γνωστή η φυγή τους, ο αρμόδιος γιατρός  του Κέντρου Υγείας Πάμτου ενημέρωσε το Λιμεναρχείο του νησιού και την Πολιτική Προστασία και πραγματοποιήθηκε η σύλληψή τους στο λιμάνι του Πειραιά.

Ο Δήμος Πάτμου σε συνεργασία με το Κέντρο Υγείας Πάτμου, με την Αστυνομική και  Λιμενική Αρχή του νησιού, βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για τις επόμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν άμεσα.

Ζητάμε από τους δημότες και τους επισκέπτες μας να παραμείνουν ψύχραιμοι, να τηρούν με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας , μέχρι την αντιμετώπιση της κατάστασης από τους αρμόδιους.

Για ότι νεότερο προκύψει ο Δήμος Πάτμου θα ενημερώνει με δελτία τύπου . Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την ανταπόκρισή σας και τη συνεργασία σας .

Ο Δήμαρχος                                       
Ελευθέριος Πέντες

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ