Τι δεν έγινε στον έναν χρόνο της διακυβέρνησης Μητσοτάκη
Έγιναν τα γενέθλια και οι απαραίτητοι απολογισμοί για το τι έγινε μέσα στον έναν χρόνο από τις εκλογές του 2019 και την ανάληψη της πρωθυπουργίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μόνο και μόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε με απόλυτη επιτυχία δύο κρίσεις (Έβρος και μεταναστευτικό) και έγινε παράδειγμα για όλη την υφήλιο με τη διαχείριση της κρίσης του κορονοϊού, αρκεί για να κρίνει το έργο της επιτυχημένο. Ειδικά από τη στιγμή που καταβάλλεται προσπάθεια, μέσα σε ένα δυσμενές περιβάλλον έτσι ώστε να τηρηθούν οι δεσμεύσεις που απορρέουν από το κυβερνητικό πρόγραμμα. Έτσι εξηγούνται και τα 7 περίπου νομοσχέδια κατά μέσο όρο τα οποία ψηφίστηκαν από την κυβέρνηση Μητσοτάκη
Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης με την προηγούμενη κυβέρνηση όμως, αξίζει να δούμε τι δεν έκανε η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη μέσα στον πρώτο χρόνο.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν οδήγησε τη χώρα σε εκλογές εν μέσω μίας κρίσης και με τους Έλληνες πολίτες να προσπαθούν να βρουν τα πατήματά τους. Ο ίδιος μάλιστα διέψευσε επανειλημμένα τη σχετική σεναριολογία. Δεν είχε γίνει το ίδιο πριν 5 χρόνια, όταν ο Αλέξης Τσίπρας διαβεβαίωνε ότι δεν θα γίνουν εκλογές και μετά από έναν μήνα τις προκήρυξε.
Μέσα στον έναν χρόνο, αποκαταστάθηκαν οι στρεβλώσεις που δημιουργήθηκαν επίσης μέσα σε έναν χρόνο το 2015. Μειώθηκε η φορολογία, η Ελλάδα εντάσσεται ξανά στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και επιστρέφουν στη χώρα μας χρήματα που της ανήκουν αλλά παρέμεναν στην Ευρώπη. Όλα είχαν γίνει το περίφημο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Η Ελλάδα έχει ξανά σύνορα τα οποία φυλάσσονται σε στεριά και θάλασσα. Δεν υπάρχουν οι ιδεοληψίες που ευδοκίμησαν τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης Τσίπρα. Οι υπουργοί έχουν σαφείς στόχους να πετύχουν και δεν ακολουθούν προσωπικές ατζέντες και πορείες.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έπαιξε με τους θεσμούς ούτε προσπάθησε να ελέγξει τους «αρμούς» της εξουσίας. Εξελέγη Πρόεδρος της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής μακριά από εργαλειοποιήσεις.
Οι τράπεζες δεν έκλεισαν με υπαιτιότητα της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού ενώ η ρευστότητα δεν κινδύνευσε στιγμή. Οι πολίτες επίσης δεν απειλήθηκαν με άνοιγμα των θυρίδων τους, ούτε άκουσαν για παράλληλα νομίσματα και τραπεζικά συστήματα.
Η Ελλάδα ανέκτησε την εθνική της αυτοπεποίθηση σε όλα τα επίπεδα.
Χρόνος από χρόνο λοιπόν διαφέρει και η κυβέρνηση Μητσοτάκη δείχνει τον δρόμο για το πώς θα κυβερνηθεί η Ελλάδα τα τρία επόμενα χρόνια. Με σχέδιο, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως, προς όφελος των πολλών και όχι των μειοψηφιών.