Κόντρα Γλυνού-Χατζημάρκου για τα ξενοδοχεία Covid

0
490

ΣΥΜΜΑΧΙΑ Ν. ΑΙΓΑΙΟΥ: Ο πάντα λαλίστατος περιφερειάρχης τηρεί σιγή για ένα τόσο σοβαρό θέμα

Λίγες ημέρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη της τουριστικής σεζόν για τη Ρόδο και τα άλλα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων. Ωστόσο στον τουρισμό υπάρχουν ακόμη εκκρεμότητες και  ερωτηματικά που δεν έχουν απαντηθεί.

Μια από αυτές και ίσως από τις πιο σημαντικές, είναι τα ξενοδοχεία Covid  οι μονάδες δηλαδή που θα φιλοξενούν τα ύποπτα περιστατικά. Και ενώ όλοι ανέμεναν τα αποτελέσματα της διαβούλευσης σε κεντρικό επίπεδο, για τη διόρθωση  των τιμών,  που περιγράφονταν στην αρχική απόφαση ανά δωμάτιο, εκδόθηκε νέα που όριζε πως στα ξενοδοχεία μπορούν να διαμορφωθούν χώροι απομόνωσης των περιστατικών κάτι που ξεσήκωσε και δικαίως θύελλα αντιδράσεων.

Στη Ρόδο η Συνομοσπονδία Ενοικιαζομένων Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος ξεκαθάρισε πως είναι αδύνατο να εφαρμοστεί η απόφαση στα καταλύματα αναλύοντας τους λόγους.

Όμως και στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία δεν είναι δυνατό να εφαρμοσθεί η απόφαση γιατί παρά το γεγονός ότι οι πληρότητες θα είναι χαμηλές δεν είναι δυνατό να απορροφηθεί προσωπικό που θα ασχολείται μόνο με τους χώρους απομόνωσης.

Επιπλέον, θα συμβεί αν προκύψει κρούσμα  και αντιληφθούν οι υπόλοιποι πελάτες  ότι φιλοξενείται στο ίδιο ξενοδοχείο που επέλεξαν για τις διακοπές τους;  Κάποιοι θα αποχωρήσουν ζητώντας αποζημιώσεις από τους ξενοδόχους.

Άλλοι, επίσης θα  αποχωρήσουν,  θα αξιώσουν χρήματα και το κυριότερο θα διασύρουν το ξενοδοχείο και τον προορισμό μέσα σε λίγα λεπτά, όσα δηλαδή  χρειάζονται για ένα email στα πρακτορεία τους και ένα κλικ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στα οποία πάντα προσφεύγουν για να  αποτυπώσουν τις εντυπώσεις  από τον τόπο διακοπών τους.

Αυτό είναι κάτι που δεν χρειάζεται ο τομέας ειδικά τώρα που η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη και η σεζόν από τις χειρότερες και ταυτόχρονα από τις δυσκολότερες όλων των ετών στην ιστορία του ελληνικού τουρισμού.

Η κατάσταση απαιτεί σύνεση, ψυχραιμία και ορθές αποφάσεις. Δεν γίνεται από τη μια να εκδίδεται απόφαση για τους χώρους απομόνωσης και από το βήμα της Γενικής Συνελεύσεως του ΣΕΤΕ ο πρωθυπουργός να υπογραμμίζει  ότι «κάθε μεγάλη μονάδα που θα μπορεί και θα το θέλει, θα έχει τη δυνατότητα να διαχειρίζεται ένα περιστατικό στις εγκαταστάσεις της, μέσα σε ένα δικό της ασφαλές δωμάτιο καραντίνα αλλά αυτό δεν θα ισχύει για τα μικρά καταλύματα από τη στιγμή που θα έχουμε ολοκληρώσει τον προγραμματισμό για τα ξενοδοχεία καραντίνας σε όλους τους προορισμούς».

Δεν είναι ώρα για πισωγυρίσματα και  πειράματα. Ο τουρισμός οι ξενοδόχοι και οι εργαζόμενοι  δεν είναι πειραματόζωα.

Η κρίση στον τουρισμό είναι πρωτοφανής και πρωτόγνωρη. Τις επιπτώσεις της δεν τις έχουμε δει ακόμη. Είναι ώρα για αποτελεσματικές λύσεις που θα  δίνονται γρήγορα και έγκαιρα από ανθρώπους που μπορούν να χειρίζονται συνετά και ψύχραιμα την  κατάσταση.

Επίσης θέση δεν έχει πάρει για το θέμα αυτό που ταλανίζει τον ξενοδοχειακό τομέα η περιφερειακή αρχή. Ο πάντα λαλίστατος περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος δεν έχει εκφράσει, άποψη για ένα τόσο σοβαρό θέμα που αν δεν το χειριστούμε σωστά θα πλήξει τον ήδη καταπονημένο προορισμό. Η  σιγή  τηρείται από φόβο για τις επιπτώσεις και τη δυσμένεια του πρωθυπουργικού περιβάλλοντος στην άσκηση κριτικής, από άγνοια του προβλήματος και των επιπτώσεων του  ή από αδιαφορία;

 

 

Αφήνουμε τον Μανώλη Γλυνό και τη “Συμμαχία” στην πανδημία                 της στενοχώριας τους

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε ανακοίνωση της “Συμμαχίας”

Ο κ. Γλυνός και οι συνεργάτες του φαίνεται να έχουν χειριστεί πολλές πανδημίες!

Αυτή η τεράστια… εμπειρία, τους έδωσε την δύναμη να κρύβονται στενοχωρημένοι, όσο διάστημα η χώρα και τα νησιά μας πετύχαιναν στην διαχείριση της υγειονομικής κρίσης και γίνονταν  το θετικό παράδειγμα σε όλο τον κόσμο.

Ακόμα περισσότερο κρυμμένους, τους κράτησε η στενοχώρια τους που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, πέτυχε να εξοπλίσει με πολύ κρίσιμο ιατρικό εξοπλισμό τις δομές υγείας στα νησιά μας,  τα Νοσοκομεία μας, τα Κέντρα Υγείας και το ΕΚΑΒ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η επιτυχία αυτού του τόπου τους βυθίζει στη θλίψη.

Τους αφήνουμε στην μόνη πανδημία που οι ίδιοι ζούν, αυτήν της στενοχώριας τους.

 

Το Γραφείο Τύπου

 

Απάντηση Συμμαχίας Ν. Αιγαίου στην ανακοίνωση της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Για άλλη μια φορά γίνεται ξεκάθαρη η άρνηση και η αδυναμία,  της περιφερειακής αρχής να δώσει απάντηση  σε ένα σημαντικό θέμα. Πόσο δε σε ένα ζήτημα  που απασχολεί  τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις αυτή την κρίσιμη περίοδο.

Με τη  γνωστή τακτική της επιχειρεί, να στρέψει την προσοχή της κοινής γνώμης αλλού και όχι στο πρόβλημα που αναδεικνύουμε  και ισοπεδώνει την όποια προσπάθεια  για  άσκηση πίεσης  στην κυβέρνηση, γιατί δεν επιθυμεί τις ρήξεις .

Η  «Συμμαχία Νοτίου Αιγαίου» ουδέποτε κρύφτηκε από τα προβλήματα και τις αγωνίες των πολιτών σε Δωδεκάνησα και Κυκλάδες. Αφουγκράζεται τον κόσμο στους δύο νομούς και είναι  πάντα  παρούσα με παρεμβάσεις και  προτάσεις για τη λύση των προβλημάτων.  Δεν υπεκφεύγει και ξέρει να  στηρίζει  τις  προτάσεις της περιφερειακής αρχής  όταν κρίνει πως στόχο έχουν το καλό όλων. Αποδείχθηκε αυτό στο θέμα της υγειονομικής θωράκισης των νησιών.

Αντιθέτως η  περιφερειακή αρχή υπεκφεύγει και κρύβεται από το πρόβλημα που έχει παρουσιαστεί, γιατί φοβάται να έρθει σε ευθεία σύγκρουση με την κυβέρνηση.  Δεν λέμε ότι δεν δύναται να συγκρουστεί. Μπορεί, μα φοβάται ότι θα πάψει να είναι αρεστή.

               

«Υπομονή Μανώλη, όλα τα τραύματα τα επουλώνει ο χρόνος»

Απάντηση του Γραφείου Τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου σε νέα ανακοίνωση της “Συμμαχίας”

 

Ο Μανώλης Γλυνός και η “Συμμαχία”, όταν κυκλοφόρησε η κάρτα με την κατηγοριοποίηση κινδύνου των νησιών, φοβήθηκε να μιλήσει από την αγωνία μην θίξει και κανένα κρυφό υποστηρικτή του.

Ο Μανώλης Γλυνός και η “Συμμαχία”, όταν ο Περιφερειάρχης Γιώργος Χατζημάρκος, πρώτος στην Ελλαδα,  πρότεινε τα ξενοδοχεία καραντίνας, κρύφτηκε πίσω απο την ειρωνεία και την σιγουριά της χλεύης,  που, όπως τα παπαγαλάκια τους διαβεβαίωναν, θα τύγχανε η πρόταση.

Τελικά τι υποστηρίζει ο Μανώλης Γλυνός και η Συμμαχία;

Τα πάντα, φυσικά!

Όπως λέει ο λαός μας, «ο καλός ο μύλος όλα τα αλέθει»!

Είναι και υπέρ και κατά, και λευκό και παρών, και λίγο δεξιά και λίγο αριστερά, και πράσινο και ροζ, και λίγο μπλέ. Και λίγο Μητσοτάκης, και πολύ Τσίπρας, αλλά και Φώφη που άνοιξε  θέση στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, και λίγο Μπάμπης-Σώρρας-Στενοχώρια, και λίγο Χρυσή Αυγή χρήσιμη.

Υπομονή παιδιά, όλα τα τραύματα τα επουλώνει ο χρόνος.

 

Το Γραφείο Τύπου

Απάντηση Συμμαχίας στο δελτίο τύπου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου

 

Τελικά οι απαντήσεις της Περιφερειακής Αρχής στα  Δελτία Τύπου της «Συμμαχίας Νοτίου Αιγαίου», είναι μονότονες ,βαρετές, προβλέψιμες και γραφικές.Γελάει ο κόσμος!

 

Η ίδια αλαζονεία, η ίδια χυδαιότητα ,οι ίδιες ύβρεις, οι ίδιες αερολογίες ,οι ίδιες αναμείξεις κομμάτων και οι ίδιες αναφορές σε κομματικούς χρωματισμούς ,μπλε, ροζ, πράσινους.

 

Συγχαρητήρια! Έχετε καταφέρει ,με το ύφος των δελτίων τύπου σας, να ξεπεράσετε και τα γνωστά τρολάκια.

 

Θα σας προτείναμε να αλλάξετε ρεπερτόριο και έτσι για τα μάτια του κόσμου, πού και πού ,να δίνετε και κάποια σοβαρή απάντηση στα πολιτικά θέματα που σας θέτουμε.

 

Αν ποτέ μπορέσετε να το κάνετε εμείς θα είμαστε εδώ.

Και αν δεν τα καταφέρετε ,πάλι εδώ θα είμαστε!

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ