Ν. Σαντορινιός: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 36.500 ανέργων

0
169

«Ν. Σαντορινιός: Αδικαιολόγητη η καθυστέρηση για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας 36.500 ανέργων»

Ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και ο Νεκτάριος Σαντορινιός, σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην υλοποίηση του σημαντικού για τον άνεργο κόσμο, Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας, το οποίο, παράλληλα στηρίζει και τις ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Όπως σημειώνεται, παρόλο που το Πρόγραμμα είχε ανακοινωθεί από τον Οκτώβριο του 2019 και η πρώτη ΚΥΑ υπεγράφη στις 4 Μαρτίου, μέχρι και σήμερα δεν έχει δοθεί εντολή στον ΟΑΕΔ για έκδοση πρόσκλησης και εκκίνησης της διαδικασίας. Ο Νεκτάριος Σαντορινιός τονίζει ότι η πολύμηνη αυτή αναμονή είναι αδικαιολόγητη για ένα Πρόγραμμα που περιμένουν με ιδιαίτερη αγωνία οι άνεργοι της χώρας και ειδικότερα των νησιών, όπου η κρίση της πανδημίας έχει επιφέρει σημαντικό πλήγμα στην απασχόληση. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους λόγους της καθυστέρησης στην υλοποίηση του Προγράμματος και ζητούν την άμεση ολοκλήρωση των διαδικασιών δημοσίευσης της πρόσκλησης.

Τέλος ο Βουλευτής Δωδεκανήσου σχολιάζει ότι οι χιλιάδες άνεργοι αξίζουν τον σεβασμό της Πολιτείας και η Κυβέρνηση οφείλει να εκμεταλλευτεί κάθε δυνατότητα για τη στήριξή τους. Ο Υπουργός, σημειώνει, οφείλει να είναι ειλικρινής με τους εν δυνάμει ωφελούμενους του προγράμματος και να πράξει τα δέοντα ώστε να υλοποιήσει την δέσμευση του να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσκλησης εντός του Ιουνίου, διαφορετικά θα μιλάμε για εμπαιγμό.

 

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ