Λουκέτο σε τρία καταστήματα σε Ρόδο και Κω επειδή δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας

26
9792

«Λουκέτο» και «τσουχτερά» πρόστιμα επιβλήθηκαν σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στη Δωδεκάνησο, εξαιτίας του ότι δεν τηρούσαν τα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό!

Μπορεί η όλη κατάσταση σε ότι αφορά την πανδημία Covid-19 να έχει«χαλαρώσει», όμως αυτά που ισχύουν θα πρέπει να τηρούνται με .. ευλάβεια, κυρίως από τους επιχειρηματίες, διότι σε διαφορετική περίπτωση έχουν να αντιμετωπίσουν σοβαρά πρόστιμα ή ακόμη και το κλείσιμο των καταστημάτων τους!
Αυτό συνέβη και σε τρία καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε Ρόδο και Κω όπου οι υπεύθυνοι λειτουργίας τους δεν … μέτρησαν σωστά τους πελάτες, με αποτέλεσμα σε έλεγχο που τους έγινε να βρεθούν υπεράριθμοι!

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα κατάστημα στη Ρόδο και δύο άλλα στην Κω όπου διενεργήθηκε έλεγχος από την αστυνομία και διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τα μέτρα πρόληψης και αποφυγής της διάδοσης του κορωνοϊού.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, και στα τρία καταστήματα να επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο, για το κατάστημα της Ρόδου ύψους 5000 ευρώ και για τα καταστήματα στην Κω ύψους 3000 ευρώ στο καθένα, ενώ στους υπευθύνους των επιχειρήσεων βεβαιώθηκε και διοικητική παράβαση με την οποία θα παραμείνουν κλειστές για 15 ημέρα έκαστη.

Αξίζει να σημειωθεί πως το ύψος του προστίμου, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μπορεί να φθάσει έως και 20.000 ευρώ για τους παραβάτες επιχειρηματίες και το πόσο τελικά θα πληρώσουν εξαρτάται από τα τετραγωνικά μέτρα του καταστήματος και τα άτομα που εντοπίζονται σε αυτό.

Πρόστιμο γιατί δεν φορούσαν μάσκα
Το πρόστιμο των 150 ευρώ επιβλήθηκε και σε τρία άτομα σε Κω, Κάλυμνο και Λέρο διότι δεν φορούσαν όπως όφειλαν προστατευτική μάσκα στο πρόσωπο τους. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, τα δύο άτομα είναι εργαζόμενοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Κάλυμνο και στη Λέρο αντίστοιχα και το τρίτο εντοπίστηκε στο αεροδρόμιο της Κω. Και στις τρεις περιπτώσεις θα κληθούν να καταβάλλουν το ποσό των 150 ευρώ έκαστος.

πηγή: rodiaki.gr

26 ΣΧΟΛΙΑ

    • Εσύ να δεις παράνοια; ‘Πλοίο της αγάπης’, ‘Καλλιόπη’, ‘Γερμανικό νούμερο’ στη σκοπιά, Γκοτζίλα που τρως σχεδόν κάθε μέρα…όλα αυτά μαζί, σε έχουν κάνει να λαλήσεις!!
      Αν είσαι Στρατιωτικός (αμφιβάλλω βέβαια), μπορείς να μας πεις με ειλικρίνεια, πού είσαι ακριβώς ωφέλιμος; Πάντως ως βλήμα που είσαι, για τον Στρατό είσαι πολύ χρήσιμος!!

      • Θες η θες μεγάλε είμαι εν ενεργεία όσο για αυτά που και θα συνεχίσω να σας λέω είστε παράνομοι όλοι και το κρίνω με τα μέρη που έχω γυρίσει, τραβά για ύπνο τώρα

        • Δίκιο έχεις, αλλά και οι πολλοί που στηρίζουν και αυτά τα μαγαζιά που είναι παράνομοι όπως λες, που είναι όντως, είναι στρατιωτικοί…

        • ΜΙΚΡΕ ΑΚΟΥ ΝΑ ΔΕΙΣ ΓΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΛΕΣ ΟΤΙ ΕΙΣΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΕΑΝ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙΣ ΚΑΤΙ ΜΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΚΩ ΘΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΙΡ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΩ ΘΑ ΕΡΘΩ ΓΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΥΠΝΟ

        • Είσαι εν ενεργεία; Βλέπω ότι είσαι ‘ενεργητικός’, μπράβο.

    • Το ένα που κλείσανε έχει 5 τραπέζια και εκείνη την στιγμή 15-20 άτομα(κανένα εντός του καταστήματος),το άλλο 10 τραπέζια που και τα δύο τηρούσαν τις αποστάσεις ,ενώ φορούσαν μάσκες-γάντια… Είναι παράλογο , γιατί δεν υπήρχε συνωστισμός για τον κορονοιό ενώ σε μια βδομάδα θα έρθει κόσμος στο νησί από εξωτερικό χωρίς τελικά κανένα έλεγχο.

      • Ειδικά το ένα μαγαζί είχα περάσει και είχα τρομάξει από τον κόσμο, ήταν κολλημένοι σαν τσιμπούρια…

  1. Ενώ όλα τα άλλα καταστήματα δουλεύουν με όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις? Ρητορική ερώτηση

  2. Πολύ σωστά, οι παραβάτες πρέπει να τιμωρούνται, εγώ σου απάντησα σε προσωπικό επίπεδο γιατί βλέπω ότι
    (λόγω της εμπάθειας σου με το νησί) πάντα βρίσκεις την ευκαιρία και κράζεις το νησί και τους ντόπιους!!

    • Δεν έχω κάτι με το νησί εφόσον είναι εδώ είμαι υποχρεωμένος το υπερασπίσω όπως και οποία διποτε μέρος της Ελλάδας αλλά αυτά τα πράγματα δεν τα έχω δει πουθενά σε άλλος μέρος της Ελλάδας

      • Δεν έχεις κάτι με το νησί, αλλά έχεις με τους ντόπιους!! Εσένα ότι και να γίνει, πάντα σου φταίνε οι ντόπιοι!! Ξέρω ότι δεν είναι οι ντόπιοι ότι καλύτερο, όμως αν συμβεί κάτι αρνητικό και κακό στο νησί πάντα στοχοποιούνται οι ντόπιοι!! Βέβαια γίνεται και το αντίθετο, αλλά σε μικρότερο βαθμό. Όσο για αυτό που λες, ότι δεν τα έχεις δει σε άλλα μέρη της Ελλάδος, άστο καλύτερα, παντού γίνονται και μη σου πω και χειρότερα!!
        Δεν βλέπεις καθημερινά τι γίνεται και στην υπόλοιπη Ελλάδα;
        Καλή η φιλοξενία και το φιλότιμο του Έλληνα, αλλά είμαστε και εμείς μια ‘πάστα’ άστα να πάνε!!

  3. Ρε πάτε καλά; Βλέπετε τι ζούμε;
    Αύριο μεθαύριο τι θα κάνουμε; Θα λέμε στον τουρίστα μη εδώ ,πάνε ποιο πέρα , όχι άλλος;
    Δεν είμαστε στρατιωτικοί να κοροϊδεύουμε τον κόσμο και να έχουμε μισθο

  4. Ρε πάτε καλά; Βλέπετε τι ζούμε;
    Αύριο μεθαύριο τι θα κάνουμε; Θα λέμε στον τουρίστα μη εδώ ,πάνε ποιο πέρα , όχι άλλος;
    Δεν είμαστε στρατιωτικοί να κοροϊδεύουμε τον κόσμο και να έχουμε μισθο πληρωμένο από ΕΜΑΣ και να σκιαζωμαστε μην γίνει κάνας πόλεμος και δεν ξέρουμε που να κρυφτούμε.

  5. Αυτό πού γίνετε αυτό το κυνηγητό κατά των μαγαζιών και αυτά τα τεράστια πρόστιμα που πρέπει να πληρώσουν και όλα τα μέτρα πού πρέπει να πάρουν για αυτοματισμούς στις τουαλέτες και τα ηλεκτρικά και να αφαιρέσουν τα τραπεζοκαθίσματα στις επιχειρήσεις σαιζόν είναι απαράδεκτα .εχω την εντύπωση ότι το κράτος προσπαθεί να καταστρέψει τις μικροεπιχειρήσεις. Τα δύο μαγαζάκια πού έκλεισαν και τούς επιβλήθηκε πρόστιμο είναι 2 πολύ μικρές επιχειρήσεις που οι ιδιοκτήτες προσπαθούν να επιβιώσουν. Αν συνεχίστηαυτό το κυνηγητό στο τέλος θα έχουμε παρατράγουδα.

  6. Στα ΊΜΙΑ ήμουν έτοιμος φίλε μου 543 με δικό μου όπλο .
    Όταν έπιασα από τον λαιμό υπολοχαγό γιατί έβριζε το κολονησι μου επειδή θα πέθαινε εδώ με σταμάτησαν. Σεβάστηκα τον Αλεξαν…… και δεν το συνέχισα. Όλοι οι ντόπιοι είχαμε μια και μόνο μία σκέψη και την έλεγαν δυνατά…
    Αφού δεν έρχονται αυτοί πάμε εμείς απέναντι! !!! Οικογένειες στρατιωτικών μαζί με προύχοντες του νησιού έφυγαν με τα πρώτα αεροπλάνα, και από Κρήτη παρακαλουσανε να έρθουν να βοηθήσουν.

  7. Ο κόσμος βλέπει τη γίνετε στα μαγαζιά…ο ένας πάνω στον άλλο είναι σέ μεζεδοπωλεία καί καφέ..μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλο μας!! Καμία σοβαρή απόσταση πουθενά!!! Αλλά ξέχασα ότι στην Ελλάδα κάνουμε ότι θέλουμε… εμείς είμαστε ο νόμος!! Έτσι Δεν πάμε πουθενά!!

  8. Ρίχνουν πρόστιμα στα μαγαζιά για συνωστισμό και είναι και πολλά!!! Γιατί δεν πάνε μια βόλτα π.χ. στην παιδική χαρά Πασανηκολακη να δούνε τι γίνεται; Να μαζέψουν και τους γονείς να μοιράσουν κανένα πρόστιμο; Τι εκεί δεν κολλάει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ