Παραχώρηση καταφυγίου σκαφών αναψυχής Πάλων Νισύρου στην «ΔΗΤΟΥΡΕΝ»

0
49

ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟΥ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΠΑΛΩΝ ΝΙΣΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΙΣΥΡΟΥ «ΔΗΤΟΥΡΕΝ»

 

Η θετική απόφαση του Δ.Σ  του Λιμενικού Ταμείου Κω, την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020, σχετική με τους όρους σύνταξης παραχώρησης του Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής Λιμένα Πάλων Νισύρου και την έγκριση του αντίστοιχου σχεδίου σύμβασης είναι ιστορικής σημασίας για τον τόπο μας. Η παραχώρηση γίνεται προς την Ανώνυμη Εταιρεία του Δήμου μας, ΔΗΤΟΥΡΕΝ. Η ΔΗΤΟΥΡΕΝ υπέβαλε σχετικό αίτημα και προχωρήσαμε σε διαπραγματεύσεις με το Λιμενικό Ταμείο. Αποτέλεσμα των διαπραγματεύσεων είναι το ιδιωτικό συμφωνητικό που ψηφίστηκε από το ΔΣ του Λιμενικού Ταμείου.

Για άλλη μια φορά το δυστύχημα είναι ότι ο εκπρόσωπος της αντιπολίτευσης του Δήμου μας μειοψήφησε, καταψηφίζοντας την πρόταση του Προέδρου του Λιμενικού Ταμείου. Η μοναδική αρνητική ψήφος.

Προς πλήρη ενημέρωση σας παραπέμπουμε στο link που αφορά την συγκεκριμένη ανάρτηση στη υπηρεσία διαύγεια

https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%97%CE%A0%CE%A0%CE%9F%CE%A1%CE%93%CE%9C-%CE%9B5%CE%98?inline=true

Ο εκπρόσωπος της μειοψηφίας του Δήμου μας σε κάθε του ενέργεια οδηγός του είναι η εξυπηρέτηση των ημετέρων και των συμφερόντων που υπηρετεί, αγνοώντας το κοινό καλό, αγνοώντας τις προϋποθέσεις ανάπτυξης του τόπου μας. Εκπροσωπεί την παράταξη των συμφερόντων και της ιδιοτέλειας. Η συντριπτική πλειοψηφία του απανταχού Νισύρικου Λαού στηρίζει τις προσπάθειες της Δημοτικής αρχής για την πρόοδο, την ισονομία, την ισοπολιτεία, τη δημοκρατία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Πεποίθηση μας είναι ότι η κάθε τοπική κοινωνία πρέπει να διαχειρίζεται τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της και τους φυσικούς της πόρους με σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον,  με όρους απόλυτης διαφάνειας και νομιμότητας. Με  βάση αυτή τη φιλοσοφία  στοχεύσαμε από την αρχή αυτής της δημοτικής περιόδου στην παραχώρηση από το Λιμενικό Ταμείο Κω του Καταφυγίου Σκαφών Αναψυχής Πάλων Νισύρου και στην εκμετάλλευσή του από την τοπική μας κοινωνία.

Σύμφωνα με το ιδιωτικό συμφωνητικό για το έτος 2020 το Λιμενικό Ταμείο έχει ήδη προγραμματίσει την πλήρη εκβάθυνση του λιμένα. Θα παραδοθεί δε με λυμένο το πρόβλημα της πυρασφάλειας, των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων  και της εγκατάστασης 4 σύγχρονων pillar.

Προετοιμάζουμε φάκελο αδειοδότησης για τον ΕΟΤ.  Ήδη υπάρχει σχέδιο και για την μελέτη σκοπιμότητας επέκτασης του Καταφυγίου ως προς την ενδεχομένη σταδιακή αύξηση των θέσεων ελλιμενισμού και υπηρεσιών,  στηριζόμενοι σε τεχνικά κριτήρια. Το σχέδιο για την μελέτη βιωσιμότητας είναι έτοιμο από καιρό. Συντάσσουμε τον κανονισμό λειτουργίας.

Στόχοι μας είναι:

  1. Η αξιοποίηση, η λειτουργία και η εκμετάλλευση του Καταφυγίου.
  2. Η ανάληψη παροχής συναφών με το αντικείμενο λειτουργίας της υπηρεσιών.
  3. Η αποτελεσματικότερη αξιοποίηση και η βέλτιστη εκμετάλλευση του Λιμένα Πάλων  Νισύρου και των κοινόχρηστων χώρων που του έχουν ανατεθεί. Η  δημιουργία αισθητικού αποτελέσματος ικανού να προσελκύσει τους κατά περίπτωση ενδιαφερόμενους χρήστες των υπηρεσιών που παρέχει. Η  επιχείρηση μπορεί να πραγματοποιεί έργα εξωραϊσμού και αναπλάσεις και να προμηθεύεται αγαθά, εξοπλισμό  και υπηρεσίες.
  4. Για την εκπλήρωση των σκοπών αυτών μπορεί να συνεργάζεται με φυσικά ή νομικά  πρόσωπα,  να καταθέτει προτάσεις, να συμμετέχει σε προγράμματα χρηματοδοτήσεων  και να συνάπτει συμφωνίες  στρατηγικού χαρακτήρα.
  5. Η παροχή ψυχαγωγικών προγραμμάτων στους κατοίκους του νησιού μας και στους φιλοξενούμενους.

6.Η παροχή περιοδικών  προγραμμάτων  που θα προβάλλουν την ιστορία, τον πολιτισμό, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και τις φυσικές ομορφιές του νησιού μας.

  1. Η παροχή υπηρεσιών προς τρίτους.

Με αυτόν τον τρόπο   το Καταφύγιο Σκαφών Αναψυχής  Πάλων Νισύρου  θα αποκτήσει την αυτονομία του, την αυτοδιοίκησή του μέσω της ΔΗΤΟΥΡΕΝ και την αυτοδιάθεση των πόρων του.

Μέσω του Καταφυγίου  Σκαφών Αναψυχής  Πάλων Νισύρου  και της Ανώνυμης Εταιρείας  του Δήμου μας θα υπάρξει δημιουργία θέσεων εργασίας, αύξηση εσόδων της τοπικής οικονομίας, και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Υπεύθυνος για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος διαχείρισης και αναβάθμισης της μαρίνας των Πάλων είναι ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Χασαπλαδάκης.

Αυτή η Δημοτική Αρχή κάνει πράξη το όραμα και την πολιτική πρόταση, που προεκλογικά παρουσίασε στον Νισύρικο Λαό.  Εργαζόμαστε μεθοδικά για το καλό του τόπου και την ευημερία του πολίτη. Δεν ακολουθούμε την άρνηση και τη στασιμότητα που κάποιοι ακολουθούν. Προχωράμε μπροστά όλοι μαζί με ενότητα και αγάπη για τη Νίσυρο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ