Επέκταση ποδηλατόδρομου στην Κω

16
3163

Ένα πολύ χρήσιμο έργο πρόκειται να κατασκευαστεί στην Κω, προς όφελος τόσο των κατοίκων του νησιού, όσο και των επισκεπτών του. Πρόκειται για την επέκταση του ποδηλατόδρομου στο Ψαλίδι της Κω, δράση την οποία αποφάσισε ο Δήμος Κω, εγκρίνοντας προς τούτο τη σχετική μελέτη.

Ειδικότερα, το έργο συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ με ΦΠΑ 17%, περιλαμβάνει την επέκταση του ποδηλατόδρομου στο Ψαλίδι, από το ξενοδοχείο Sun Palace έως τον Άγιο Φωκά, μία απόσταση που υπολογίζεται στα 3,4 χιλιόμετρα.

Η σημαντική αυτή δράση, αναμένεται να συμβάλλει στην αναβάθμιση της περιοχής, καθιστώντας τις ανατολικές παραλίες του νησιού προσβάσιμες με ασφάλεια για πεζούς και ποδηλάτες. Μετά την ολοκλήρωση του ποδηλατόδρομου, οι ποδηλάτες και οι πεζοί δεν θα αναγκάζονται να κινούνται στον πολυσύχναστο,  επαρχιακό δρόμο ταχείας κυκλοφορίας που ενώνει την περιοχή του Ψαλιδίου με τον Άγιο Φωκά, ο οποίος  ιδιαίτερα κατά τους θερινούς μήνες παρουσιάζει κυκλοφοριακή συμφόρηση, λόγω και των ξενοδοχείων  που λειτουργούν στην περιοχή.

Σημειώνεται πως ο νέος ποδηλατόδρομος θα κατασκευαστεί στο ανατολικό έρεισμα της επαρχιακής οδού, προς την μεριά της θάλασσας, ενώ κατά μήκος της αριστερής πλευράς του προς την ακτογραμμή,  θα κατασκευαστεί τοιχίο αντιστήριξης μεταβαλλόμενου ύψους, προκειμένου να εξαλείψει τις κατά τόπους υψομετρικές διαφορές, όπου αυτές υπάρχουν.

Πηγή: tornosnews.gr

16 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Δηλαδή γύρω στις 500 χιλιάδες ευρώ το χιλιόμετρο…… Λογικά θα είναι ποδηλατόδρομος με προδιαγραφές πίστας.

    • χαχαχ Ειναι πολλα τα λεφτα Νοημων!!!!
      Θα ειναι και περιστρεφομενη η πιστα, με ροδες βαρεως τυπου…
      αμα λαχει τις νυχτερινες ωρες να λενε και κανενα τραγουδακι…
      για τα λεφτα τα κανεις ολα……….!!!!!!!!!!

  2. Απαραίτητο έργο για την διασφάλιση των επισκεπτών και υμών των ίδιων. Κάτι αντίστοιχο πρέπει να γίνει και στο δρόμο από του Σταυρού το πέρασμα μέχρι το Μαστιχαρι με φωτισμό για να βγάλουμε τους τουρίστες έξω

  3. Μπράβο. Σειρά έχει η Καρδαμαινα, το Μαστιχαρι, το Τιγκακι και το Καμάρι. Όπου το νησί έχει οριζόντιο διαμελισμο κοντά σε θάλασσα, κατοίκους και επιχειρήσεις υγειονομικου και τουριστικού ενδιαφέροντος πρέπει να γίνει. Από τον Άγιο Φωκά μέχρι τις Αλυκες τα περισσότερα κομμάτια έχουν ήδη γίνει.

  4. Ρε ψιτ... Αυτές τις αρλούμπες δεν τις έλεγες όταν έκανε ο κυριτσης τους ποδήλατο δρόμους

    Ότι κάνει ο Νικηταράς σε πειράζει… Ξέρεις πως λέγεται αυτό… Σύνδρομο ΡΟΥΦΑ, αφού απορούσα αν είναι αυτή που γράφει τα σψια με το ψευδώνυμο ΨΙΤ.. Μέχρι που το ψαξα.. Γιατί δεν πας στην παράταξη της, αφού συμφωνείς με αυτή και έχετε τα ίδια ψυχολογικά απωθημένα? … Η μήπως εσύ δεν πας για δημαρχία αλλά μόνο για μισθό με γλυψιμο? Αχαχαχα…. Ο ΚΟΚΟΒΙΟΣ ΑΧΑΧΑΧΑ

    • Κοκοβιε μην ξεχασετε να μετρησετε την επεκταση του ποδηλατοδρομου με
      ΜΕΖΟΥΡΕΣ….και μετα φωτογραφηση να σας δουμε…….

    • Τι λες ρε ατσιδα??Ποτε σε ειδε τελευταια ο ψυχιατρος??
      Ρε Κοψιμιε τι μαζεψες ρε…..
      Ουτε σκουπιδιαρης…..

    • Άνθρωπε μου είσαι με τα καλά σου? Τα βάζεις με τον Ψιτ? Θα βγη και ο…βασιλιΚΩΣ και θα στη πεση άσχημα. Με τον Ψιτ πρέπει να προσέχεις παρά πολύ. Θα βγαλης και εσύ κακό όνομα. Ο άνθρωπος τα ματσώνη για να λεει μπουρδες. Σεβασμός στο πρόσωπο του. Δεν είναι απλά ένας Ψιτ. Είναι Ο ΨΙΤ…

      • Το οποιος τα «ματσωνη»ρωτα τον δασκαλο σου….
        και που δινει τα πιο πολλα, ας πουμε προς Καρδαμαινα μερια….
        κοιτα με σε ριξει εσενα….χαχαχ!!

  5. Καλά όλα αυτά αλλά μήπως λέω μήπως προτεραιότητα έχουν οι δρόμοι που είναι γεμάτοι τρύπες εν έτη 2020 ?

  6. Ρε φτιάξτε κάνα δρόμο που στην Βενιζέλου ( κέντρο) σπάνε τα αμορτισέρ και βλέπουμε για τα άλλα. Α …Και πέστε στους ποδηλάτες ότι υπάρχουν νόμοι να τηρούν!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ