ΕΠΑΡΧΟΣ ΚΩ: Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια για την άμεση κάλυψη θέσεων στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών

9
696

 Οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ από την Περιφέρεια για την άμεση κάλυψη θέσεων στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών

 

 

Την οικονομική ενίσχυση του ΕΚΑΒ για την άμεση κάλυψη επιπλέον θέσεων οδηγών και νοσηλευτών στις δομές του στο Νότιο Αιγαίο, αποφάσισε εκ νέου σήμερα το Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, που συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη.

Μεταξύ των θέσεων που θα καλυφθούν είναι και αυτές που αντιστοιχούν στην περιοχή του τριγώνου Καρδάμαινα – Κέφαλος – Αντιμάχεια, ικανοποιώντας με τον τρόπο αυτό, ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας, αλλά και του Επαρχείου μας, για λειτουργία σταθμού του ΕΚΑΒ στη Δημοτική Ενότητα Ηρακλειδών.

Έτσι, μετά το μηχάνημα μοριακού ελέγχου και τους αναπνευστήρες στο Νοσοκομείο, αλλά και εν αναμονή των θαλάμων αρνητικής πίεσης, η Περιφέρεια, στην κατεύθυνση της μέγιστης εξάντλησης όλων των δυνατοτήτων της για την ενίσχυση των δομών υγείας και την υγειονομική θωράκιση των κατοίκων των νησιών, εστιάζει για μια ακόμα φορά στην Κω και στις ανάγκες της.

Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, θέτει ως αυστηρή προϋπόθεση για την χρηματοδότηση, να καλυφθούν κατά προτεραιότητα από το ΕΚΑΒ οι προαναφερθείσες περιοχές και ταυτόχρονα να νομοθετηθεί η δυνατότητα άμεσης εκταμίευσης της χρηματοδότησης – η οποία, σημειωτέον, γίνεται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου – προκειμένου οι ανάγκες των νησιών να καλυφθούν εντός του 2020.

Επόμενος άμεσος στόχος μας, θα πρέπει να είναι η δημιουργία ειδικών θαλάμων που θα λειτουργούν ως  ΜΕΘ (Μονάδες Εντατικής Θεραπείας), για τις οποίες ο Περιφερειάρχης κ. Χατζημάρκος, έχει δεσμευτεί ότι θα εξοπλίσει πλήρως, εφόσον το Υπουργείο Υγείας, προχωρήσει στη στελέχωσή τους, με το απαιτούμενο Ιατρικό και Παραϊατρικό προσωπικό.

Ο τομέας της Υγείας, πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς «εκπτώσεις» στα αιτήματά μας, και στην κατεύθυνση αυτή, είναι και η διεκδίκησή μας για την επαναφορά της αρμοδιότητας της Β’ ΔΥΠΕ στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

 

Ο Έπαρχος Κω – Νισύρου

Ιωάννης Καμπανής

 

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Κυριε καμπανη. Μιλα με χατζημαρκο. Τα χορτα και τα σκουπιδια στους επαρχιακους δρομους ειναι δικη σας δουλεια. Οπως και τα ρεματα και τα ποταμια. Οπως και τα φωτιστικα. Καντε κατι για την καλη εικονα της κω. Δοστε με μια συμβαση τη δυνατοτητα να τα φτιαξει ο δημος. Δεν πρεπει το επαρχειο να απουσιαζει απο ολα αυτα. Το νησι μας εκτος απο ενα καλο νοσοκομειο, χρειαζεται και ολα τα παραπανω. Η καθαριοτητα ειναι μια μεγαλη επενδυση για τον καθε τουριστικο τοπο.

  2. Στο νοσοκομείο τα απλά και αυτονόητα δε λειτουργούν … πας για ακτινογραφία και σου λένε υπερθερμένετε το μηχάνημα περίμενε μία ώρα , στα εξωτερικά ιατρεία τα παιδάκια φοβούνται να καλέσουν τους εφημερεύον ιατρούς και πολλά άλλα … Κατά τα άλλα Καλή σεζόν και ο Θεός να μας φυλάει … οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου πρέπει να γίνουν πιο αυστηροί διότι πολλοί γιατροί κάνουν ότι γουστάρουν έτσι απλά και κατανοητά

  3. Καθε φορα νομιζουμε πως εχουμε πιασει πατο…και ομως…
    ….¨Η περιφερεια βρισκεται στην κατευθυνση της μεγιστης εξαντλησης ολων των δυνατοτητων της ,για την ενισχυση των δομων υγειας στα νησια……εστιαζει για μια ΑΚΟΜΗ φορα στην Κω και στις αναγκες της….ΔΙΚΟ ΣΑΣ…
    Δημος-επαρχειο -περιφερεια…θα μπορουσε καλλιστα να ονομαστει…Ibis sport club…
    με κορυφαιους παιχταραδες….Μαουρο Σαμπου——Τζακουνσο——-Ενρικε….

  4. Ε ρε «»πες μας κι αλλά «» ποσό πρέπει να σε πονάει τΟ θέμα της ΜΕΘ!!! Όταν την χρειαστείς για οποιοδήποτε λόγο και όχι μόνο για τον Κορονιο τότε θα τα ξαναπούμε. Οι συγγενείς σου θα τρέχουν δεξιά και αριστερά.Διαφερετικα πλατανάκια…

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ