Δήμος Νισύρου: Ομορφαίνουμε! Ολοκλήρωση ανακαίνισης πλατείας & πέργκολας με βουκαμβίλιες

0
263

ΟΜΟΡΦΑΙΝΟΥΜΕ Ι

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνιση και εξωραϊσμού της πλατείας στο Πιαούλι, στο σημείο μπροστά στο σπίτι της Αργέτας. Με την ολοκλήρωση του ψηφιδωτού η πλατεία αποτελεί άλλο ένα κόσμημα στον οικισμό, είναι ένα μπαλκόνι στη θάλασσα. Το ψηφιδωτό σχεδίασε ο Αποστόλης Καλούδης με τον Γιώργο Κουκουράκη και την κατασκευή έκανε ο Παντελής Καραγιάννης. Η πυξίδα θα αποτελέσει σημείο γεωγραφικού προσανατολισμού και όχι μόνο…

Η Δημοτική Αρχή προχώρησε και προχωρά σ’ ένα πρόγραμμα στοχευμένων παρεμβάσεων στους οικισμούς που κάνουν την καθημερινότητά μας όσο γίνεται ομορφότερη. Η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση του δομημένου περιβάλλοντος της Νισύρου αποτελεί προτεραιότητα.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΠΕΡΓΚΟΛΑΣ ΜΕ ΒΟΥΚΑΜΒΙΛΙΕΣ  

 

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής της πέργκολας με τις βουκαμβίλιες, στο δρόμο δίπλα στο νεκροταφείο του Αγίου Νικολάου στο Μανδράκι. Ανηφορίζοντας το δρόμο του Άη Νικόλα, στη σκιά των λουλουδιών της βουκαμβίλιας, μέσα στη ζωντάνια της φύσης, στρίβοντας το βλέμμα σου δεξιά αντικρύζεις το επιβλητικό Μοναστήρι της Παναγίας Σπηλιανής, εκεί όπου γίνονται οι γάμοι, καρπός των οποίων είναι η δημιουργία της νέας ζωής. Στρίβοντας το βλέμμα σου αριστερά αντικρύζεις τον ασπρισμένο τοίχο πίσω από  τον οποίο βρίσκεται το νεκροταφείο, εκεί όπου τελειώνει η ζωή. Την αρχή και το τέλος της ζωής τα χωρίζει μια απόσταση 500 μέτρων, κι εμείς έχουμε την ψευδαίσθηση ότι η απόσταση είναι εκατομμύρια χιλιόμετρα. Ο δρόμος του Αη Νικόλα με τις βουκαμβίλιες, «οδός Ζωής»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ