Η 19χρονη ΑμεΑ στο Star: «Θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της Ελένης» (ΒΙΝΤΕΟ)

0
141

Ξεκινά η δίκη για τον βιασμό της-Κατηγορείται ο δράστης αλβανικής καταγωγής

Μετά από πολλές αναβολές ξεκινά η δίκη για τον ομαδικό βιασμό της 19χρονης ΑμΕΑ στη Ρόδο. Στο εδώλιο ξανά ο αλβανικής καταγωγής δράστης, ο οποίος καταδικάστηκε σε ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη για τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη. Ο ομαδικός βιασμός χρονολογείται την 1η Δεκεμβρίου 2018, τρεις ημέρες μετά την άγρια δολοφονία της Ελένης. Συγκατηγορούμενος του Αλβανού δράστη είναι ένας 23χρονος ρομά. Η 19χρονη ΑμεΑ καθώς και η μητέρα της μίλησαν για πρώτη φορά, αποκλειστικά στην Εύη Γιαρκά και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα».

Δίκη για τον βιασμό 19χρονης ΑμΕA: Είδε τον ένα κατηγορούμενο και έτρεμε

«Παρακολούθησα τη δίκη της Ελένης Τοπαλούδη και δεν είμαι ευχαριστημένη με το αποτέλεσμα, θα έπρεπε να μείνουν περισσότερα χρόνια μέσα» είπε η 19χρονη.

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο εδώλιο για βιασμό νεαρής ΑμΕΑ ο 20χρονος Αλβανός

Το κορίτσι εξήγησε ότι όταν είδε τους κατηγορούμενους στα πλάνα από τη δίκη ξύπνησαν μνήμες από όσα πέρασε η ίδια «αλλά από όσα πέρασε και η κοπέλα που της αφαιρέθηκε η ζωή της τόσο άδικα». «Από την πρώτη σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να είμαι εγώ στη θέση της Ελένης» εξομολογήθηκε, λέγοντας πως προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της και να το ξεχάσει.

Η 19χρονη περιέγραψε ότι οι κατηγορούμενοι είναι γνωστοί της. Καθόταν σε ένα παγκάκι όταν την πλησίασε ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος και της είπε ότι είναι πολύ όμορφη και να πάνε βόλτα και να ακούσουν μουσική. «Έτσι πήγα χωρίς να περιμένω ότι θα γίνονταν όσα ακολούθησαν. Τους θεωρώ και τους δύο υπεύθυνους γιατί μου έκαναν και οι δύο κακό. Θα μπορούσε ο ένας να με γλιτώσει».

«Θέλω να τιμωρηθούν με την ανώτατη των ποινών και τα κορίτσια αν τους συμβεί κάτι τέτοιο να μη φοβούνται, να απευθύνονται στην αστυνομία, να μιλάνε» κατέληξε.

Μητέρα 19χρονης: «Συμπονώ τη μητέρα της Ελένης κι ας μην είμαστε στην ίδια κατάσταση»

Η μητέρα της 19χρονης εξομολογήθηκε στην Εύη Γιαρκά και την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ότι ένιωσε οργή από τη στάση και των δύο κατηγορούμενων στη δίκη της άτυχης φοιτήτριας. «Αισθάνθηκα ανατριχίλα με τη μητέρα της Ελένης, καμία μάνα να μη βρεθεί σε αυτή τη θέση» είπε. «Τη συμπονώ, άσχετα αν το παιδί μας είναι σε άλλη κατάσταση. Η οργή και ο θυμός είναι τα ίδια».

Ο 19χρονος τότε, λίγες μέρες μετά τον βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης, κατηγορείται ότι επιτέθηκε μαζί με 23χρονο ρομά, στη δική της κόρη. «Αυτή η κοντινή απόσταση των δύο γεγονότων αποδεικνύει την κτηνωδία αυτού του ατόμου» σημείωσε.

Η γυναίκα περιγράφει τι συνέβη εκείνο το βράδυ, όταν γύρισε στο σπίτι η κόρη της. «Ήταν 9 το βράδυ και πήγε κατευθείαν στο δωμάτιό της για να κοιμηθεί. Την είδα σε άσχημη κατάσταση, είχε χόρτα στα μαλλιά της, το παντελόνι της ήταν σκισμένο, ήταν βρεγμένη και δε με κοιτούσε στα μάτια. Τηλεφώνησα στη μεγάλη μου κόρη που της ανοίγεται πιο εύκολα… Από τότε δεν κοιμάται μόνη της και δε φοβάται το σκοτάδι».

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή  «Αλήθειες με τη Ζήνα»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ