Η απάντηση στα τουρκικά fake news ότι η Ελληνική ακτοφυλακή έχει εγκαταλείψει τα Ίμια

0
132

Νέα fake news από την Τουρκία για λόγους προπαγάνδας, είδαν το φως της δημοσιότητας στις αρχές της εβδομάδας, όταν σε ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ γινόταν αναφορά ότι  η Ελλάδα εγκατέλειψε τις βραχονησίδες Ίμια, μετά από 26 χρόνια «παραβιάσεων» του τουρκικού θαλάσσιου χώρου

Μεταξύ άλλων τα δημοσιεύματα ανέφεραν«Οι ομάδες του ελληνικού Λιμενικού που επί 26 έτη παραβίαζαν τα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος έκαναν πολύ λίγες παραβιάσεις περνώντας από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ελληνικό Λιμενικό που στα περασμένα χρόνια σχεδόν καθημερινά έκανε παραβιάσεις και εισερχόταν στα τουρκικά χωρικά ύδατα, φέτος επί μήνες δεν έχει έρθει στην περιοχή μας»

Επίσης τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν πως οι κινήσεις στα Ίμια παρακολουθούνται και καταγράφονται επι 24ώρου βάσεως από το φυλάκιο και παρατηρητήριο που κατασκευάστηκε στη νησίδα Τσαβούς, ενώ σκάφη του τουρκικού Λιμενικού συνεχίζουν τις περιπολίες στην θαλάσσια περιοχή. Συγκεκριμένα αναφέρουν «Έστω κι αν δεν έρχεται το ελληνικό Λιμενικό στα Ίμια, το τουρκικό Λιμενικό και τα τουρκικά πολεμικά πλοία δεν φεύγουν και δεν θα φύγουν από την περιοχή. Οι βραχονησίδες παρατηρούνται επί 24ώρου από τον πύργο παρατήρησης που κατασκευάστηκε στο νησάκι Τσαβούς, ενώ σκάφη του Λιμενικού όλη την μέρα συνεχίζουν τις περιπολίες τους»

Η δύο φωτογραφίες των δύο ελληνικών νησίδων των Ιμίων που παραθέτουμε ελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης 13 Μαΐου 2020 από παραπλέον στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, αλιευτικό σκάφος από την Κάλυμνο. Όπως λέει στο kalymnos-news.gr ο κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους, τα Ίμια φυλάσσονται καθημερινά επί 24ώρου βάσεως από σκάφη του Λιμεναρχείου Καλύμνου, η παρουσία τους είναι έντονη και εμφανής κι αν κάποια φορά, σπάνια το τελευταίο διάστημα, εμφανιστεί σκάφος της Τουρκικής ακτοφυλακής στην ευρύτερη περιοχή των Ιμίων αυτό εκδιώκεται άμεσα από τα δικά μας περιπολικά.

Τέλος να σημειώσουμε ότι τα Ίμια επιτηρούνται και ελέγχονται επί 24ωρου βάσεως από το Επιτηρητικό Φυλάκιο(ΕΦ) Φάρος Καλολίμνου που απέχει μόλις 2,5 νμ από τις νησίδες

Η παρακάτω φωτογραφία είναι απόγευμα Πέμπτης 14 Μαϊου 2020

πηγή: kalymnos-news.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ