Δήμαρχος Αλικαρνασσού στους δημάρχους Κω, Καλύμνου, Πάτμου, Λέρου και Σύμης : «Ας ενώσουμε δυνάμεις»

24
2370

Μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης λόγω κορωνοϊού απέστειλε ο Τούρκος δήμαρχος Αλικαρνασσού (Μπόντρουμ) Αχμέτ Αράς, σ’ Έλληνες ομολόγους του, των νησιών Κω, Κάλυμνος, Πάτμος, Λέρος και Σύμη.

Στο μήνυμά του ο δήμαρχος Αλικαρνασσού υπογράμμισε τη σημασία της φιλίας και της γειτονιάς την περίοδο της πανδημίας, καλώντας τους Έλληνες δημάρχους σε συνεργασία και αμοιβαία υποστήριξη για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ο ίδιος επισημαίνει πως η πανδημία Covid-19 έχει δυσμενείς επιπτώσεις παγκοσμίως και πλέον πως αποτελεί ένα από σημαντικότερα προβλήματα του αιώνα, ζητώντας στενότερη συνεργασία μεταξύ των δύο πλευρών του Αιγαίου, λέγοντας με νόημα πως «τα νησιά βρίσκονται πιο κοντά στο Bodrum παρά στην ηπειρωτική Ελλάδα» και πως το πρόβλημα είναι κοινό και ως εκ τούτου «η λύση μας πρέπει να είναι κοινή».

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Αλικαρνασού (Μπόντρουμ)

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ο χρόνος είναι χρόνος αλληλεγγύης, είναι καιρός να ενώσουμε τις δυνάμεις και να βοηθήσουμε.
Εμείς, οι απόγονοι δύο βαθιά ριζωμένων πολιτισμών που μοιραζόμαστε την ίδια γεωγραφία για αιώνες, μετατρέψαμε το Αιγαίο σε μια θάλασσα φιλίας. Μοιραστήκαμε τη χαρά μας στις όμορφες μέρες μας και αναπτύξαμε τις σχέσεις γειτονίας μας. Μαζί, βιώσαμε το κλίμα ελευθερίας, ανοχής, ειρήνης και ηρεμίας. Η ανοχή και η αγάπη είναι προνόμιο που απορρέει από την αρχαία ιστορία και την ουσία αυτής της γεωγραφίας.

Ακριβώς για αυτό τον λόγο η παρουσία σας είναι πολύ σημαντική και τεράστια για εμάς, για το Μπόντρουμ.
Τώρα περνάμε δύσκολους καιρούς. Βρίσκεστε μακριά από την ηπειρωτική Ελλάδα, πολύ πιο κοντά στο Μπόντρουμ. Σε αυτήν την περίοδο, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρίνειά μου για τη σημασία της αμοιβαίας ανταλλαγής ιδεών, των προτάσεων λύσης και της ανάγκης αλληλοϋποστήριξης.

Είμαστε πάντα μαζί σας ως γείτονας και φίλος σας στην επίλυση αυτού του κοινού προβλήματος της ανθρωπότητας.

Μείνετε υγιείς».

Πηγή: https://www.protothema.gr/

24 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Να δείξει την συμπαράσταση του έμπρακτα με το να σταματήσει την αποβίβαση λάθρο από την πόλη του προς εμάς όλα τα άλλα για το θεαθηναι

    • Να του υπενθυμίσουμε ότι το Bodrum είναι χιλιομετρικα πιο κοντά στην Αθήνα απ ότι στην Άγκυρα. Αυτός ο λαός είναι η κατάρα του ελληνικού έθνους από το 1071μ. Χ. Και τη μάχη του Ματζικερτ. Οπότε τους συμφέρει είμαστε φίλοι όποτε δεν τους συμφέρει λέμε ότι τους κλέψαμε νησιά. Πάρτε το χαμπάρι φίλοι με τους Τούρκους δεν θα γίνουμε ποτέ…

    • Κάνε βρε Δήμαρχε λίγη υπομονή, μόλις ανοίξει η γραμμή οι Κώοι πατριώτες θα φέρουν ΠΑΡΑΔΆΚΙ ΜΠΌΛΙΚΟ...

      Θα έρθουν τα γνωστά Γουσουφάκια θα έρθουν με τις μεγάλες βαλίτσες άδειες αλλά με γεμάτα πορτοφόλια για να στηρίξουν την Τουρκική οικονομία αγοράζοντας ότι μαϊμουδιά βρουν για να τα μοσχοπουλήσουν στα προβατάκια της Ευρώπης…

  2. Χαχαχα! Γελάσαμε!
    Πρώτον δεν βγάζεις νόημα από αυτά που λέει και δεύτερον κλαίγεται μάλλον γιατί έχασε τους πελάτες από τα τρίτο-τέταρτα μπακάλικα του …

  3. Ποιον πολιτισμο?Ειχατε εσεις πολιτισμο?Ειστε ενας νομαδικος λαος,χωρις πολιτισμο
    το μονο που γνωριζατε ειναι τα κοπαδια με τα προβατα,τα αλογα,και οι σφαγες αμαχων!!
    Πες μας μια πολη που χτισατε και κανατε πολιτισμο!!

    • Ρε φιλαράκο από τα ΕΛΑΧΙΣΤΑ που θα συμφωνήσω μαζί σου. Τουρκία – Σκάι TV – Star TV τι πολιτισμό έχουν να παρουσιάσουν? Τα δικά μας ΤΟΥΡΚΟΚΑΝΑΛΑ (τουρκικών συμφερόντων)!!! και αυτά τι έχουν να μας δείξουν? Ας διορθωθουμε και εμείς πρώτα με κάτι ΤΑΙΝΙΟΦΙΛΙΕΣ με τους απέναντι κατακτητές – καταπατητες της Μικράς Ασίας και μετά ……!!!!!…..!!!!

      • Φιλε Πσιτ,τα ΠΟΛΛΑ που δεν συμφωνεις μαζι μου δηλ,ποια ειναι?Μηπως ο Κοψιμιος?
        Αν ναι,ε! τοτε μας χωριζει αβυσσος!!

        • Τι ΑΒΥΣΣΟΣ? Διαστρικων διαστασεων χαος. Απλα θα συμφωνησω και σε αυτο οταν ολοκληρωση την θητεια του. Τοτε θα εχεις καθε δικαιωμα να τον κρινης και ισως να συμφωνησω και παλι. Προς το παρον πως κρινεις καποιον που τον βλεπεις ΒΑΣΙΚΑ για ΠΡΩΤΗ φορα στον ΔΗΜΑΡΧΙΚΟ ΘΩΚΟ? Και μην μου πεις για το παρελθον γιατι ηταν κατω απο περιεργες συνθηκες. Απλα εχεις ΕΜΠΑΘΕΙΑ και ειναι πολυ κακο πραγμα. Πσιτ…ΤΕΛΟΣ…

  4. Απλα να σταματισει πια η καλοσυνη και ειμαστε γειτωνες.Χωρα σου και χωρα μου.Οπου εχουμε κοινα συμφεροντα μαζι.Αν δεν εχουμε κοντρα οι καλοι τροποι τελος.Τους εφαγε ο Ερντογκαν.

  5. Μια καταδίκη για τις προκλήσεις,τις υπερπτήσεις πάνω από Νησιά,για ότι γίνετα στον Έβρο

    για το αν πιστεύουν στο Μνημόνια Τουρκίας -Λιβύης,αν καταδικάζει ο Δήμαρχος τις απειλές κατά ψαράδων,κατά του Λιμενικού,αν αποδέχεται τις φραστικές απειλές κατά της χώρας μας,απ όλους τους Αξιωματούχους,τι θα κάνει σε περίπτωση θερμού επεισοδίου,τι πιστεύει για τις ευθυτενείς βολές από στρατοχωροφύλακες εναντίον στρατιωτών μας και μελών της Frontex,τι πιστεύει για τις απειλές να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία..Όχι γείτονα..κάνε Τούρκο φίλο,κράτα κ ένα ξύλο..Αθάνατο ρητό απ τα βάθη των αιώνων..Μα το σινάφι σας δεν λέει συχνά πυκνά για τους Σμυρνιώτες ότι τους πετάξατε Θάλασσα και ότι θα επαναληφθεί?Τα τσουτσέκια οι δικοί μας ,που πιστεύουν στην Ελληνοτουρκική φιλία,θα είναι οι πρώτοι που θα πάρουν τα αεροπλάνα ,όπως το 1996 με τα ΙΜΙΑ.

  6. Από την μία ζητάτε φιλία και από την άλλη διεκδικητε το μισό Αιγαίο. Αν είσαι μάγκας κύριε δήμαρχε του Μποντρουμ βγες και πες δημόσια ότι τα Δωδεκάνησα, με τα Ίμια μέσα εννοείται είναι Ελληνικά και τότε θα σε θεωρήσω φίλο.

  7. Οχι καμμια εμπαθεια!!Ειναι πολυ λιγος…και θα με θυμηθεις…
    καμμια περιεργη κατασταση δεν υπηρχε,τοτε που λες,αλλα και να ηταν, εκει αξιζει
    να αποδειξει οτι ΜΠΟΡΕΙ!!
    Δεν εχει αποψη δεν εχει διαθεση για το νησι!!
    Οτι του λενε κανει!!
    ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ.ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ!!
    Θα με θυμηθεις….ολοι ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ!!

    • Βασικά πες μου ο δικός σου η η δικιά σου τι έκανε? Καμμιά φορά ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ!!!!

  8. Min kanete kanena lathos kai dehtite tourkous i diaspora tha einai toso megali pou den tha mporoume na vroume iremia me ta metra meta!!!! ohi stous tourkous ohi emvolio ohi tsipaki

  9. Κάνε μας την χάρη που λες ότι θες συνεργασία. Που έχεις έναν πρόεδρο που κοιτάει πως να βλάψει την Ελλάδα μας…. Που διεκδικεί και οι όμοιοι του Ελληνικά νησιά και εδάφη στον Έβρο…. Βλέπουμε τι κάνει εδώ και χρόνια από το 2015 που στέλνει συνέχεια λαθρομετανάστες,και στον Εβρο. Είδα τι έκανε πριν 2 μήνες εκεί πάνω. Και άλλα πολλά….

  10. Εμένα πάλι δουλειά γνωστού μη εξαιρετέου με δουλειές απέναντί μου κάνει…. Γνωστός «δημοτικός πολιτικός»… Δεν θα έχει καραβάκια φέτος… Κριμαααα!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ