Να αυξηθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι στις δομές φιλοξενίας μεταναστών σε Κω και Λέρο και στα παλιά σφαγεία της Ρόδου

0
79

«ΠΝΟΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ»

 

 

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ

 

 

«Να αυξηθούν οι υγειονομικοί έλεγχοι στις δομές φιλοξενίας μεταναστών

σε Κω και Λέρο και στα παλιά  σφαγεία της Ρόδου.»

 

Με δεδομένο ότι έχει πραγματοποιηθεί μια μεγάλη εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση του Covid/19 και στα νησιά της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα  τα κρούσματα είναι ελάχιστα, είναι επιτακτική ανάγκη να περιφρουρησουμε αυτή την επιτυχία που αποτελεί την  πρώτη νίκη κατα της πανδημίας.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί ότι ο ιός εμφανίζεται σε χώρους που φιλοξενούνται μετανάστες και πλήττει μαζικά πολλούς ανθρώπους. Είναι απαραίτητο και ζητάμε απο τις αρμόδιες αρχές να  εντατικοποιηθουν οι υγειονομικοί έλεγχοι στις περιοχές της Περιφέρειας μας που φιλοξενούνται οι μεταναστευτικές ροές – που  περιορίστηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα αλλά δεν σταμάτησαν – και σε νησιά που πρόσφατα έφτασαν απο τα γειτονικά παραλία της Τουρκίας. Ιδιαίτερη μέριμνα  πρέπει να καταβληθεί στην Κω, στην Λέρο και στα παλιά σφαγεία της Ροδου όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι. Επισημαίνω ότι η δομή της Λέρου είναι πολύ κοντά στο στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα του νησιού, στην Κω δίπλα στο Δημοτικό Διαμέρισμα Πυλί και στη Ρόδο μέσα στην πόλη!

Λιγες ημερες πριν η ζωη μας βγει σταδιακά στο δρόμο της ομαλότητας και με την αγωνία της κοινωνιας μας για την δημοσια υγεία και την πορεία της οικονομίας (πορεια τουριστικής περιόδου, εργασιακές σχέσεις κτλ) καθημερινά να είναι στο επίκεντρο των προβληματισμών μας, επιβάλλεται εγρήγορση και περιφρούρηση της υγειας των μόνιμων κατοίκων των νησιών μας και αποφυγή γεγονότων που θα επιβαρύνουν το ηδη επιβαρυμένο τοπίο που βιώνουμε λόγω της πανδημίας.

 

Είναι υποχρέωση της πολιτείας στον τόπο και στους νησιώτες μας που δοκιμάζονται και έχουν επιδείξει μεγάλη ψυχραιμία και αντοχή μέχρι σήμερα!

 

Χαράλαμπος Κόκκινος

 

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου/Περιφερειακής Ενότητας Ρόδου Επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης

«Πνοή Δημιουργίας Νοτιου»Αιγαίου»

Αντιπρόεδρος Εποπτικού Συμβουλίου της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝ.Π.Ε.)

 

Αναστασία Γαμπιεράκη

 

Περιφερειακός Σύμβουλος Νοτίου Αιγαίου/Περιφερειακής Ενότητας Καλύμνου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ