Ρόδος: «Έφυγε» σε ηλικία 68 ετών ο οδοντίατρος Δημήτρης Παρίσης

1
7051

Απεβίωσε τη Μεγάλη Πέμπτη σε ηλικία 68 ετών ο οδοντίατρος στοματολόγος Δημήτρης Παρίσης. Η κηδεία του έγινε στον τόπο γέννησής του την Αρνίθα το Μεγάλο Σάββατο. 

Τον επικήδειο εκφώνησε ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Δωδεκανήσου Νίκος Διακογεωργίου, ενώ συλλυπητήρια μηνύματα εξέδωσαν η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Δωδεκανήσου, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κερκύρας και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Κεφαληνίας.

Ο κ. Διακογεωργίου στον επικήδειό του ανέφερε για τον εκλιπόντα τα εξής:
«Το άγγελμα του θανάτου σου είναι δυσβάστακτο στους συγγενείς σου, στους φίλους σου και σε όσους είχαν την τιμή και την ευτυχία να σε γνωρίσουν. Γίνεται μάλιστα ο πόνος μεγαλύτερος επειδή όλοι οι φίλοι σου δεν μπορούν να παρευρεθούν στην εξόδιο ακολουθία, λόγω της πανδημίας, να αποτίσουν φόρο τιμής και εκτίμησης και να πουν το ύστατο χαίρε σε σένα αλησμόνητε Δημήτρη. Το δάκρυ μας τρέχει για τον άδικο, τον αναπάντεχο και πρόωρο χαμό σου.

Δεκαετίες υπηρετήσαμε την θεραπεία του στόματος από το οποίο ρέει ο λόγος και οι λέξεις. Σήμερα όμως οι λέξεις δεν ρέουν. Δύσκολο το καθήκον να μπορέσω να σταθώ απέναντί σου, στα τρεμάμενα πόδια και να ξεπεράσω τον κόμπο που έχω στον λαιμό για να πω δυο λόγια αναγνώρισης και αγάπης.
Ήσουν ένα ξεχωριστό και πολύτιμο πετράδι της οδοντιατρικής οικογένειας.

Άφησες ανεξίτηλο το αποτύπωμά σου και θα μείνεις αναλλοίωτος στις σελίδες της μνήμης μας. Πάντα με το χαμόγελό σου, το διακριτικό και ιδιαίτερο χιούμορ σου, τα ανέκδοτά σου, την ηθική σου συγκρότηση, τη σεμνότητα και απλότητά σου, την πλατιά μόρφωση, υπήρξες μια μορφή που γύρω της δημιουργήθηκαν ισχυροί προσωπικοί δεσμοί που αναδείκνυαν τη συναδελφικότητα που τόσο σε χαρακτήριζε. Ήσουν ο συνδετικός κρίκος των οδοντιάτρων.

Ο Δημήτρης Παρίσης γεννήθηκε πριν από 68 χρόνια στην Αρνίθα της Ρόδου. Γονείς του είναι ο Μιχαήλ και η Πολυξένη Παρίση. Απεφοίτησε από το Βενετόκλειο λύκειο Ρόδου το 1969. Εισήχθηκε στην οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ. Στα φοιτητικά του χρόνια υπήρξε ιδρυτικό μέλος στο σύλλογο Δωδεκανησίων φοιτητών, συμμετείχε στα αντιδικτατορικά φοιτητικά γεγονότα της Θεσσαλονίκης, και γενικά δήλωνε παρών σε κάθε ουσιαστικό ρεύμα της εποχής εκείνης.

Μετά τη λήψη του πτυχίου του το έτος 1976, το ανήσυχο πνεύμα του και οι επιστημονικές του επιδιώξεις τον οδήγησαν στο εξωτερικό, πράγμα δύσκολο για την εποχή εκείνη.

Πρώτος του σταθμός το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Σαν Φρανσίσκο ως μεταπτυχιακός υπότροφος και υπότροφος βοηθός καθηγητής στο τμήμα Στοματικής Ιατρκής και Στοματικής Βιολογίας.
Συνέχισε στον Καναδά και το M.S. Univ. of Manitoba, έως το 1982, που πήρε το master of Science.

Ακολούθησε το LOYOLA UNIVERSITY SCHOOL OF DENTISTRY στο Σικάγου όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές του το 1986, λαμβάνοντας εξειδίκευση στην κλινική Στοματολογία δίπλα στον διάσημο καθηγητή Sol Silverman. Στο πανεπιστήμιο αυτό εργάστηκε ως καθηγητής έως το 1996.
Κατά την παραμονή του στην Αμερική παντρεύτηκε και απέκτησε έναν γιο, τον Μιχάλη.

Επέστρεψε οικογενειακώς στην Ελλάδα το 1994 αρχίζοντας μια νέα επαγγελματική ζωή στην Αθήνα.
Συνεργάστηκε με τα μεγαλύτερα ιδιωτικά νοσηλευτικά ιδρύματα «ΥΓΕΙΑ» και «ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ» και λίγο αργότερα άνοιξε το ιδιωτικό του ιατρείο στο Κολωνάκι. Η αγάπη του όμως για τη Ρόδο και η αλλαγή στην οικογενειακή του κατάσταση, τον οδήγησαν στο νησί μας το 2000, όπου εγκαταστάθηκε μόνιμα εργαζόμενος στο ιδιωτικό του στοματολογικό και οδοντιατρικό ιατρείο, έχοντας στο πλάι του πιστή σύντροφο τη Ζηνοβία.

Από το 2005 έως το 2017 μετείχε ανελλιπώς στα Δ.Σ. του συλλόγου μας υπηρετώντας τον από τις θέσεις του αντιπροέδρου, του γεν. γραμματέα και του μέλους. Έως και τώρα, την ημέρα που μετακόμισε στη γειτονιά των αγγέλων είναι εκλεγμένος εκπρόσωπος του ΟΣΔ στην ΓΣ του ανώτατου συνδικαλιστικού οργάνου των οδοντιάτρων, την Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

ΔΗΜΗΤΡΗ,  Για μια δεκαετία ήσουν ο στενός συνεργάτης μου, ο σύμβουλός μου. Οργώσαμε τα Δωδεκάνησα πολλές φορές με την κινητή οδοντιατρική μονάδα του Χαμόγελου του Παιδιού προσφέροντας θεραπείες, σε μικρούς και μεγάλους και ήσουν πάντα εκεί, με διάθεση, χαμόγελο, υπευθυνότητα.

Υπήρξες, Αγαπητέ μου φίλε, στυλοβάτης του ΟΣΔ, με ξεχωριστή κοινωνική προσφορά, σε μία εποχή που κλονίζονται οι ηθικές αξίες. Συγκαταλέγεσαι σε εκείνους όπου: «στη ζωή των ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες». Αυτό το χρέος υπηρέτησες μέχρι τις τελευταίες ημέρες της ζωής σου, σεμνός και ταπεινός, με βαθιά ριζωμένη την πίστη για το καθήκον.

Σου μεταφέρω την αγάπη και το ύστατο χαίρε όλων των συναδέλφων του Δ.Σ., αλλά των μελών μας από όλα τα Δωδεκάνησα. Πολλοί με το άκουσμα του θλιβερού νέου με πήραν τηλέφωνο ανήμποροι να το πιστέψουν.

Σου μεταφέρω ακόμα τη θλίψη των συναδέλφων από όλη την Ελλάδα. Από την Κέρκυρα και την Κεφαλονιά, την Πελοπόννησο, μέχρι τη Θεσσαλονίκη και τον Έβρο. Τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης γέμισαν με αναρτήσεις περιγράφοντας τον αδαμάντινο χαρακτήρα σου και την αψεγάδιαστη συμπεριφορά σου.

Αγαπητέ Δημήτρη,
Έφυγες νωρίς και άφησες στην οικογένειά σου αλλα και σε όλους τους γνωστούς και φίλους, ένα δυσαναπλήρωτο κενό. Χάθηκες αναπάντεχα, όμως δε θα ξεχαστείς. Δέν θα σε ξεχάσουμε γιατί το φως και η καλοσύνη που σκόρπισες με το πέρασμά σου από τον προσωρινό αυτόν κόσμο, δεν θα σβήσει με τον θάνατό σου. Πάντα θα σε θυμόμαστε και πάντα θα σε αγαπούμε. Οι καλοί άνθρωποι δεν πεθαίνουν, ζουν στις καρδιές των ανθρώπων.

Σε προπέμπουμε σήμερα στην τελευταία σου κατοικία, με άγχος, λύπη και στεναγμό. Σε κλαίνε οι συγγενείς σου. Σε κλαίνε οι φίλοι σου, σε κλαίει η Ρόδος, σε κλαίει ολόκληρο το αγαπημένο σου χωριό Αρνίθα. Ας είναι ανάλαφρο το χώμα του που θα σε σκεπάσει.

Αγαπητέ επιστήθιε φίλε, ο ΟΣΔ σε αποχαιρετά, σε ευγνωμονεί και συμμετέχει στη θλίψη των δικών σου ανθρώπων.

Ο φίλος σου
Ν. Διακογεωργίου
Πρόεδρος ΟΣΔ».

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω έφυγες έτσι ξαφνικά δεν ήθελες να στεναχωρεις κανέναν μόνο να ακούς τα προβλήματα των άλλων… Θα μου λείψουν τα αστεία σου τα ανέκδοτα σου τα αινίγματα που μου έβαζες τις ιστορίες από το όμορφο χωριό σου, κρίμα γιατί χάσαμε έναν πολύ καλό άνθρωπο και έναν πολύ καλό οδοντίατρο ένα μυαλό μεγάλο που ότι και να τον ρωτουσες ήξερε να σου απαντήσει σε όλα.. Λυπάμαι καλό παράδεισο αγαπημένε μου Παριση!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ