Το «εκρηκτικό» έθιμο με τους δυναμίτες στην Κάλυμνο επηρεάστηκε από την καραντίνα – Τα βεγγαλικά σκέπασαν τον ουρανό (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

0
1680

Τα προηγούμενα χρόνια το εκρηκτικό έθιμο με την ρίψη δυναμιτών το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα ήταν το αποκορύφωμα του εορτασμού στην Κάλυμνο.

Τα υψώματα του Αγίου Σάββα- Αγίου Βασιλείου από την μία πλευρά και το Μαυροβούνι στα υψώματα της Υπαπαντής από την άλλη πλευρά, είχαν την τιμητική τους με εκατοντάδες δυναμίτες να εκτοξεύονται αδιάκοπα και όλη σχεδόν η Κάλυμνος να κατακλύζει την κεντρική πλατεία για να παρακολουθήσει το θέαμα.

Στο φετινό Πάσχα σήμερα Κυριακή 19 Απριλίου 2020 βράδυ, ελάχιστα άτομα στην κεντρική πλατεία λόγω των απαγορευτικών μέτρων για τον κορωνοϊό, αλλά και ελάχιστοι οι δυναμίτες, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, που έπεφταν σποραδικά.

Το «εκρηκτικό» έθιμο με τους δυναμίτες στην Κάλυμνο επηρεάστηκε από την καραντίνα

Λίγο πριν τις 8.00 το βράδυ ξεκίνησε η ρίψη δυναμιτών από το Μαυροβούνι και συνεχίστηκαν από τα υψώματα του Αγίου Σάββα- Αγίου Βασιλείου

Μπορεί σήμερα τα υψώματα της Καλύμνου να μην «άστραψαν και βρόντηξαν» όπως τα προηγούμενα χρόνια αλλά μια μικρή γεύση πήραν όσοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από τις ταράτσες και τις βεράντες των σπιτιών τους.

Δείτε το video με τους δυναμίτες που έριξαν Κυριακή του Πάσχα το βράδυ.

Η εικόνα της παραλιακής της Καλύμνου λίγο μετά την Ανάσταση και το Χριστός Ανέστη (video)

Διαφορετική η παραλιακή της Καλύμνου φέτος λίγο μετά την Ανάσταση και το Χριστός Ανέστη χθες Μεγάλο Σάββατο προς Κυριακή του ΠΑΣΧΑ 18 προς 19 Απριλίου 2020.

Η παραλιακή άδεια από κόσμο, τα περισσότερα κτίρια φωταγωγημένα, οι καμπάνες των εκκλησιών  χτύπησαν χαρμόσυνα στέλνοντας το μήνυμα της Ανάστασης ,οι δυναμίτες ελάχιστοι, αλλά αρκετά τα βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν από διάφορα σημεία της πόλης, από ταράτσες σπιτιών αλλά και από τα υψώματα της Υπαπαντής- Αγίου Στεφάνου.

Η φετινή Ανάσταση με τις εκκλησίες να λειτουργούν κεκλεισμένων των θυρών και τον κόσμο να κάνει ανάσταση στα σπίτια του ήταν εντελώς διαφορετική και υποτονική σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Βέβαια μία όμορφη και εντυπωσιακή έκπληξη μας περίμενε μισή ώρα περίπου μετά την Ανάσταση.

Στην παραλιακή της Καλύμνου η νύχτα έγινε μέρα.

Εκατοντάδες βεγγαλικά εκτοξεύτηκαν στον Καλύμνικο ουρανό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr ήταν μία  χορηγία του Γιάννη Χαλίκου που από το μακρινό Ντάργουιν δεν ξεχνά την ιδιαιτέρα του Πατρίδα .

Με μία ακόμη κίνηση μετά το πασχαλινό γεύμα που προσφέρει σε 300 ενδεείς του νησιού, με την οποία ήθελε να δημιουργήσει και μια πασχαλιάτικη φωτεινή ατμόσφαιρα σε αυτές τις δύσκολες και διαφορετικές ημέρες που ζούμε.

Δείτε το ρεπορτάζ που ετοίμασε ο Mάμας Χαραμαντάς για το kalymnos-news.gr

Κάλυμνος βράδυ Κυριακής Πάσχα :Τα βεγγαλικά σκέπασαν τον ουρανό σε Πόθια και Χωριό

Πηγή:

Κάλυμνος βράδυ Κυριακής Πάσχα 19 Απριλίου 2020  και εκατοντάδες βεγγαλικά σκέπασαν τον ουρανό σε Πόθια και Χωριό και έδωσαν μια μοναδική λάμψη.

Εντυπωσιακό και φαντασμαγορικό  θέαμα που δημιούργησε μια όμορφη εορταστική ατμόσφαιρα σε  ένα Πάσχα διαφορετικό και πρωτόγνωρο.

Η πρωτοβουλία ήταν του Δήμου Καλυμνίων και την οργάνωση είχε το Σχολικό Κέντρο του Γιώργου Αχλαδιώτη

Ένα μοναδικό θέαμα που άρεσε στου κατοίκους της Χώρας και της Πόθιας που το παρακολούθησαν από τις ταράτσες και τις βεράντες των σπιτιών τους.

Όπως μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που παραθέτουμε τα βεγγαλικά που εκτοξεύτηκαν  έκαναν τη νύχτα μέρα.

video

Πηγή: kalymnos-news.gr

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ