ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ: “Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών“ | Η μισαλλοδοξία που επιχειρούν να διασπείρουν στη δημοκρατική δωδεκανησιακή κοινωνία τα ακροδεξιά μορφώματα δε θα περάσει

8
256

“Άμεση αποσυμφόρηση των νησιών“

Ως ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Δωδεκανήσου καταδικάζουμε τα πρόσφατα επεισόδια σε βάρος προσφύγων και μεταναστών που διαμένουν στα Σφαγεία της Ρόδου, σε τραγικές και δύσκολες συνθήκες, από ομάδες «αγανακτισμένων».

Η μισαλλοδοξία που επιχειρούν να διασπείρουν στη δημοκρατική δωδεκανησιακή κοινωνία τα ακροδεξιά μορφώματα δε θα περάσει.

Με όπλα την αλληλεγγύη, ειδικά σε αυτές τις  δύσκολες συνθήκες, την αλληλοβοήθεια και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα θα κερδίσουμε και αυτή την μάχη, απέναντι σε όσους προσπαθούν να δηλητηριάσουν τις τοπικές μας κοινωνίες.

Παράλληλα,  με αίσθημα ευθύνης τονίζουμε ακόμα μια φορά, ιδιαίτερα αυτές τις κρίσιμες ώρες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού,

  • την ανυποχώρητη θέση μας για άμεση αποσυμφόρηση των νησιών μας με τη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών στην ενδοχώρα σε αξιοπρεπείς δομές φιλοξενίας, λαμβάνοντας όλες τις απαραίτητες προφυλάξεις για την ασφαλή μετακίνησή τους.

Η κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να αφήσει κατά μέρους τις ιδεολογικές της αγκυλώσεις και να προχωρήσει στη μετακίνηση του προσφυγικού πληθυσμού, όπως ζητάνε επιτακτικά η Ε.Ε., η Ύπατη Αρμοστεία και πλήθος διεθνών ανθρωπιστικών οργανώσεων.

  • τη μη μετατροπή των ΚΥΤ σε κλειστές δομές, όπως σχεδιάζει να υλοποιήσει η κυβέρνηση, με πρόφαση λόγους δημόσιας υγείας.
  • τη δίχως καθυστέρηση ενίσχυση των δημόσιων ιδρυμάτων υγείας στα νησιά μας, για να ανταπεξέλθουν στις αυξημένες ανάγκες λόγω της πανδημίας.
  • την υγειονομική κάλυψη προσφύγων και εργαζομένων στα ΚΥΤ.

Όσο παραμένουν χιλιάδες άνθρωποι μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι, παιδιά, βρέφη, έγκυες, άτομα με αναπηρίες, πάσχοντες από χρόνιες παθήσεις στις ήδη ασφυκτικά γεμάτες δομές, αυτό θα αποτελεί μια εν δυνάμει υγειονομική βόμβα τόσο για τους πρόσφυγες και τους εργαζόμενους εκεί όσο και για τις τοπικές κοινωνίες.

Ο συνωστισμός τόσων χιλιάδων ανθρώπων εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγεία, αφού είναι εύκολα αντιληπτό πως δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν εκεί οι στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής και λόγω της υπερσυγκέντρωσης αλλά και λόγω της έλλειψης γιατρών, νοσηλευτών, ειδών καθαριότητας κ.ά.

Είναι χρέος  μας να μην επιτρέψουμε την απώλεια καμιάς ζωής ούτε τον εκφασισμό της κοινωνίας.

Η ευθύνη για οτιδήποτε συμβεί θα βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τους ακόλουθούς της.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Β ΔΩΔ/ΣΟΥ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

8 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Είστε ότι χειρότερο θα μπορούσε να βγάλει μια Ελληνίδα μητέρα εθνομηδενιστές και ανθέλληνες

  2. Χορτασαμε από τον πατριωτισμο σας.. Χειροκροτηστε τώρα την κυβέρνηση σας κι αφήστε τον συριζα..

  3. ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΑ ΜΠΟΥΝΕ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΧΑΙΡΟΒΓΑΛΤΕΣ Κ ΦΥΛΑΚΟΒΙΟΙ ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΣΦΑΖΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΔΕΙΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΜΕ Σ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ Κ ΣΤΟΝ ΕΡΝΤΟΓΑΝ Κ ΦΥΣΙΚΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΠΟΥ ΣΦΑΖΟΥΝ Κ ΒΙΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ Β ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ Κ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟΥΣ ΡΟΥΒΙΚΩΝΕΣ Κ ΣΤΟΥΣ ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΕΣ ΖΗΤΩ Ο ΠΟΛ ΠΟΤ Κ ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΧΜΕΡ ΖΗΤΩ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΖΗΤΩ Η ΤΡΕΛΑ(ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΝΑΙ ΚΟΚΚΙΝΗ)

  4. ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΡΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ. ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΝΟΥΜΑΚΙΑ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

  5. ΕΙΜΑΙ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΣ ΛΕΓΟΜΑΙ ΠΑΛΟΥΚ ΣΚΟΤΩΣΑ ΤΗ ΜΑΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΠΟΥ ΜΕΝΕΤΕ ΝΑ ΕΡΘΩ ΝΑ ΣΑΣ ΑΓΑΠΗΣΩ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ