Εργατικό κέντρο: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ για εργαζόμενους σε υπηρεσίες ασύλου & ΜΚΟ σε Κω-Λέρο

6
398

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Πληθαίνουν οι καταγγελίες  εργαζομένων σε υπηρεσίες ασύλου και ΜΚΟ σε Κω και Λέρο , για στοχοποίηση  των ίδιων και των χώρων εργασίας τους από ακροδεξιούς κύκλους που βρίσκουν άπλετο χώρο στο διαδίκτυο.

Έχει ήδη καταγγελθεί επίθεση σε εργαζόμενο ΜΚΟ κατά την έξοδο του από το hot-spot του Πυλιού την προηγούμενη βδομάδα.

Οι ΜΚΟ είναι επιλογή της Ευρωπαϊκής Ένωσης . Πολλές από αυτές είναι  άμεσα συνδεδεμένες με ιμπεριαλιστικά κέντρα, μονοπωλιακούς ομίλους, ισχυρά καπιταλιστικά κράτη, προωθώντας συγκεκριμένα συμφέροντα και με χρηματοδότηση εκατομμυρίων ευρώ από ευρωπαϊκά κονδύλια. Οι εργαζόμενοι σε αυτές δεν καλύπτουν τις διαρκώς αυξημένες ανάγκες που προκύπτουν από τις αρνητικές εξελίξεις , δουλεύουν σε δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες με συμβάσεις ορισμένου χρόνου ,οι περισσότεροι μακριά από τους τόπους καταγωγής τους και τις οικογένειές τους.

Η ρητορική της κυβέρνησης ή τοπικών αρχών και παραγόντων  τις τελευταίες μέρες  ρίχνουν λάδι στη φωτιά. Ενισχύουν την δράση διάφορων αυτόκλητων συνοριοφυλάκων  ή  δήθεν «πατριωτών» που επιτίθενται στους απεγνωσμένους πρόσφυγες-μετανάστες  και σε εργαζόμενους, διευκολύνοντας  εντέλει τους αντιδραστικούς  σχεδιασμούς για δημιουργία των κλειστών κέντρων και την μετατροπή των νησιών μας σε φυλακές.

Το Εργατικό Κέντρο απευθύνεται σε όλες τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες προκειμένου να πάρουν όλα τα απαραίτητα μέτρα και να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

Εκφράζει την συμπαράστασή του στους εργαζόμενους ασύλου που σήμερα 11 Μάρτη πραγματοποιούν 24ωρη απεργία με αίτημα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και καλύτερες συνθήκες δουλειάς.

Καλεί όλους τους εργαζόμενους και εργαζόμενες της περιοχής να καταδικάσουν και να απομονώσουν με την αγωνιστική δράση τους  αντιδραστικές φωνές εθνικισμού και ρατσισμού .

Το Εργατικό Κέντρο Β.Σ Δωδ/σου παλεύει για :

  • Κατάργηση των κανονισμών του Δουβλίνου και της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας.
  • Να κλείσουν όλα τα hot spots στα νησιά του Αιγαίου και να μη δημιουργηθούν νέα, ούτε κλειστά, ούτε ανοιχτά.
  • Άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων από τα νησιά, με γρήγορες διαδικασίες να πάνε στις χώρες προορισμού που επιθυμούν. Στήριξη του δικαιώματος των προσφύγων σε προστασία, με βάση τις διεθνείς συμβάσεις.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε συμμετοχή, στήριξη και εμπλοκή στις ενέργειες και τις επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ και της ΕΕ στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, που στηρίζουν την εισβολή της Τουρκίας στη Συρία, τις επεμβάσεις στη Λιβύη, διαιωνίζοντας τον πόλεμο και τις καταστροφές.
  • Καμιά εμπλοκή των ΜΚΟ στο Προσφυγικό – Μεταναστευτικό. Η διαχείρισή του να είναι αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Οι εργαζόμενοι των hot spots να απορροφηθούν ως μόνιμο προσωπικό σε κρατικές δομές, δήμους, Περιφέρειες με βάση και τον τόπο κατοικίας τους.
  • Αποζημίωση στο 100% όσων κατοίκων έχουν υποστεί ζημιές από τον μαζικό εγκλωβισμό.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

11/3/2020

6 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Απευθυνόμενος στις ΜΚΟ, ο Δ. Γουσέτης τονίζει:
    «Ή ο Ερντογαν είναι υπερασπιστής ανθρωπίνων δικαιωμάτων
    ή εσείς δεν είσθε αμερόληπτοι
    ή εγώ -40 χρόνια μέλος της Διεθνούς Αμνηστίας- είμαι φασίστας & ακροδεξιός»!
    https://www.kathimerini.gr/1068647/opinion/epikairothta/politikh/epistolh-pros-120-mko

  2. Οι θρασύδειλοι άνθρωποι μόνο άνθρωποι δεν θα έπρεπε να λέγονται. Το κράτος όμως που είναι να τους προστατέψει όπως έχει υποχρέωση;

  3. ΠΑΙΔΙΑ ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ …ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΣΤΟ ΚΥΤ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΔΕΡΕΝΙΑ ΠΥΓΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΛΗΜΑΤΙΚΟ ΠΗΓΟΥΝΙ.

  4. Ερχέται ο Νεος Διοικητής στο Hot Spot να τα διώρθώσει όλα!! Μέχρι και αυτά που έγραφε κατά του Κυρίτση και το Hot Spot κατέβασε από το FB του. Ξεπληρώνονται τα προεκλογικά γραμμάτια

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ