Γιάννης Βαληνάκης: «Στην οργανωμένη εισβολή, απαντάμε με οργανωμένο σχέδιο»

2
574

Του Γιάννη Βαληνάκη

πρ. Υφυπουργού Εξωτερικών

και βουλευτή Δωδεκανήσου

Η χώρα μας δέχεται από προχθές μια πρωτοφανή επίθεση στα ανατολικά της σύνορα μέσω μιας καθοδηγούμενης, βάσει τουρκικού σχεδίου, εισβολής οργανωμένων ομάδων. Δεν είναι υπερβολή να μιλήσει κανείς για άσκηση μιας συγκεκαλυμμένης κρατικής τρομοκρατίας από την Άγκυρα που έπαυσε ακόμα και στοιχειωδώς να συνεργάζεται.

Επιτέλους η ελληνική κοινωνία φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι έχει να κάνει με μια μορφή υβριδικού πολέμου και ότι τα τουρκικά αυτά σχέδια δεν αντιμετωπίζονται χωρίς δραστικά μέτρα.
Στον στρατό αυτόν των εισβολέων στρατολογήθηκαν από τις τουρκικές αρχές δίπλα σε απελπισμένους ανθρώπους που δικαιούνται διεθνούς προστασίας, παράνομοι μετανάστες από κάθε μεριά του κόσμου (που φθάνουν στην Τουρκία με επιδοτούμενες πτήσεις της Turkish Airways), αλλά και Τζιχαντιστές τρομοκράτες, προβοκάτορες, και φυσικά πράκτορες που τους καθοδηγούν. Ηθελημένα ή άθελά τους όλοι αυτοί συνιστούν «ανθρώπινες βόμβες» (πιθανότατα επιπλέον και υγειονομικές..). Όλοι βοηθούνται εμφανώς από τις τουρκικές αρχές με κάθε τρόπο να παραβιάσουν τα σύνορά μας, ενώ και η ίδια η τουρκική κυβέρνηση το ομολογεί κυνικά..( Πολλοί μάλιστα «πρόσφυγες» μιλούν τουρκικά)…
Υπάρχει πλήρες σχέδιο, άρχισε να εκτυλίσσεται και δοκιμάζει τις αντιδράσεις μας με σήμερα μικρούς σχετικούς αριθμούς, για να στείλει πολύ περισσότερους στη συνέχεια. Ας μην μας διαφεύγουν οι μεγάλοι εθνικοί κίνδυνοι αλλοίωσης του πληθυσμού στις άκρως ευαίσθητες περιοχές μας όπως η Θράκη και τα νησιά που το τελευταίο που χρειάζονται είναι Μουσουλμάνους «μετανάστες» να διεκδικούν σιγά-σιγά και ..συναφή «δικαιώματα»…!
ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ;
Ορθότατα συγκαλείται το ΚΥΣΕΑ που όμως θα πρέπει να μετατρέψει την διάχυτη εθνική αγανάκτηση σε ολοκληρωμένο σχέδιο μιας ευρωπαϊκής χώρας για την αντιμετώπιση της εισβολής.
Έχοντας ασχοληθεί επί δεκαετίες, επιστημονικά αλλά και ως υφυπουργός Εξωτερικών (2004-2009), ας μου επιτραπεί να συνεισφέρω με μερικές προτάσεις:
1. Επίδειξη πολιτικής αποφασιστικότητας. Η ελληνική κοινωνία είναι πια ώριμη να αποδεχθεί ότι τα σύνορα προς την Τουρκία υπάρχουν και φυλάσσονται πλήρως για να μας προστατεύουν.
2. Στρατηγική πολιτισμένου αλλά και ισχυρού κράτους βάσει σχεδίου, όχι άναρθρες πολεμικές κραυγές και πογκρόμ κατά αθώων ανθρώπων
3. Παρά τις υπαρκτές πρακτικές δυσκολίες τα ανατολικά μας σύνορα πρέπει σχεδόν να σφραγιστούν με όλα τα μέσα και συνεχείς περιπολίες στον Έβρο και στα θαλάσσια περάσματα
4. Πρέπει να πολλαπλασιαστεί το αποτρεπτικό αποτέλεσμα με σοβαρές ενισχύσεις από την ΕΕ σε ανθρώπους, δυνάμεις, μέσα (σκάφη, ελικόπτερα, δορυφορικά και άλλα συστήματα). Η αναβάθμιση της Frontex σε Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή ήταν ελληνική πρωτοβουλία του 2004 που έγινε πραγματικότητα προ διετίας και πρέπει άμεσα να γίνει απτή πραγματικότητα. Η Ελλάδα πρέπει να επικαλεστεί αλλά και να εξασφαλίσει μια ισχυρή, πρακτική και πολύπλευρη ευρωπαϊκή αλληλεγγύη.
5. Σημαντικότατη είναι και μια οργανωμένη επικοινωνιακή διαχείριση: α) απέναντι στους κατά τα άλλα αθώους ανθρώπους με πχ ένα σύνθημα όπως το «Ξεχάστε το!» (Η Αυστραλία έχει το “No Way!”), β) απέναντι στην ευρωπαϊκή και διεθνή κοινή γνώμη για να εξηγηθεί ότι η εισβολή δεν έχει να κάνει με το Ιντλίμπ γ) απέναντι στην ελληνική κοινή γνώμη που πρέπει να στηρίξει τα νησιά και τη Θράκη. Συναφής και η ανάγκη διαχείρισης των κοινωνικών μέσων αλλά και κυβερνοεπιθέσεων.
6. Εξάντληση κάθε νομικού μέτρου για άσκηση προσωπικών διώξεων στους παράνομους εισβολείς, και κυρίως κακουργηματικών διώξεων σε διακινητές που θρασύτατα εμφανίζονται δημόσια ή διαδικτυακά και σε «καπετάνιους» των λέμβων που τις βυθίζουν σκόπιμα για έκθεση των επιβατών τους σε κίνδυνο (και έκδοση διεθνών ενταλμάτων σύλληψης), μελέτη στοχευμένων προσωποποιημένων διώξεων κατά κρατικών υπαλλήλων της γείτονος που βοηθούν στη διάπραξη παρανομιών
7. Άμεση στελέχωση με εκατοντάδες Έλληνες και ξένους υπαλλήλους των υπηρεσιών εξέτασης ασύλου στα νησιά ώστε να αποσυμφορηθούν πραγματικά και να υλοποιηθούν επιστροφές.
8. Κατά στάδια απομάκρυνση των hotspots από τα ανατολικά νησιά και καμία τέτοια νέα εγκατάσταση στη Θράκη.
9. Δύο πλωτά hotspots στο Βόρειο και Ανατολ.Αιγαίο
10. Δημιουργία (άμεσα) πρότυπου και μεγάλου προαναχωρησιακού κέντρου στο απομονωμένο (σήμερα ακατοίκητο) νησί Σύρνα στο κέντρο του Αιγαίου (με μέγεθος Καστελόριζου) με όλες τις αναγκαίες υποδομές και ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

2 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ΚΥΡΙΕ ΒΑΛΗΝΑΚΗ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΙΔΙΑΊΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΑΣ .Η ΒΑΡΎΤΗΤΑ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΉ ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ, ΑΡΧΗ ΝΑ ΣΑΣ ΑΚΟΥΣΟΥΝ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΏΝΤΕΣ.ΑΥΤΑ ΛΕΜΕ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΛΛΑ ….ΦΩΝΗ ΒΩΟΝΤΟΣ ΕΝΤΙ ΈΡΗΜΟ…..ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΘΕΊ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΙΑ ΠΑΝΤΟΣ. ΣΥΜΦΩΝΏ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΕΝΑ ΝΗΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΡΝΑ ΚΑΙ ΠΛΩΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ .ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΧΟΤ ΣΠΟΤ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ .Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΑΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΎ ΣΟΒΑΡΗ ΚΑΙ ΥΛΟΠΟΙΟΙΣΗΜΗ.ΕΥΧΩΜΑΙ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΎΝ Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΠΡΑΞΗ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ