Γ. Ντουνιαδάκης για κλειστά κέντρα: Μόνιμες μεγάλες φυλακές της ΕΕ, εγκλωβίζοντας εκεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες

1
220

Δήλωση

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Νοτίου Αιγαίου, Γιάννης Ντουνιαδάκης, μετά τα τελευταία μέτρα της κυβέρνησης για το προσφυγικό, δήλωσε:

«Η κυβέρνηση, σε πλήρη αντίθεση με την απαίτηση των νησιωτών, προχωρά με πράξη νομοθετικού περιεχομένου (ΠΝΠ) και επιτάξεις, τον επικίνδυνο σχεδιασμό της για τη δημιουργία νέων κλειστών ή «μισόκλειστών» hot spots. Η πολιτική της αυτή μετατρέπει νησιά του Αιγαίου σε μόνιμες μεγάλες φυλακές της ΕΕ, εγκλωβίζοντας εκεί χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Η δημιουργία και νέων κέντρων δεν σημαίνει ότι θα κλείσουν τα hot spots που υπάρχουν. Δεν ισχύουν τα περί “αποτροπής” που επικαλείται η κυβέρνηση της ΝΔ, καθώς οι αιτίες που προκαλούν την προσφυγιά δεν εκλείπουν, αλλά ενισχύονται παραπέρα με την εμπλοκή και της χώρας μας στα επιθετικά, πολεμικά σχέδια και επεμβάσεις των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και το ΚΚΕ καλούν το λαό των νησιών να απαντήσει στη νέα πρόκληση εμμένοντας και δυναμώνοντας την απαίτησή του για απεγκλωβισμό εδώ και τώρα όλων των προσφύγων και μεταναστών, για να κλείσουν τα hot spots, που ήδη υπάρχουν, να μη δημιουργηθεί κανένα νέο στρατόπεδο πολύχρονου εγκλωβισμού χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών».

11/02/2020

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Κύριε Ντουνιαδάκη ωραία είναι η κριτική σου. Αλλά υπάρχει και το αλλά. Είναι κριτική γιατί δεν έχεις καμιά ευθύνη. Έτσι τα λέω και εγώ ωραία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ