4 άτομα από Κάλυμνο θα δικαστούν για κατοχή και απόπειρα διάθεσης αρχαίων αντικειμένων

0
765

Τέσσερα  άτομο ,3 άνδρες και μία  γυναίκα, από Κάλυμνο θα δικαστούν στις 8 Φεβρουαρίου 2017 στο Μονομελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου,  για κατοχή και απόπειρα διάθεσης αρχαίων αντικειμένων προερχομένων από θαλάσσιο χώρο ( αμφορείς κλπ)

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε πριν 8,5 χρόνια τον Μάιο 2008.

Τότε Κλιμάκιο  του Τμήματος Δίωξης Αρχαιοκαπηλίας είχε έλθει  στην Κάλυμνο και πραγματοποίησε στοχευμένες έρευνες σε 3 διαφορετικά σπίτια, όπου βρέθηκαν αρχαία αντικείμενα προερχόμενα από τον θαλάσσιο χώρο, όχι μεγάλης αξίας τα οποία και κατασχέθηκαν,.

Κατά των κατόχων των αντικειμένων αλλά και των ατόμων που μεσολάβησαν για την πώληση τους, ασκήθηκε δίωξη. Τα κατασχεθέντα αντικείμενα είχαν παραδοθεί τότε στην εφορία Εναλίων αρχαιοτήτων, μαζί με 30 άλλους αμφορείς που είχε βρεί και παραδώσει τις προηγούμενες ημέρες, Καλύμνιος ψαράς στο λιμεναρχείο Καλύμνου.

Οι κάτοχοι των αντικειμένων είχαν ισχυριστεί πως τα αρχαία αυτά αντικείμενα τα είχαν ανασύρει από το βυθό συγγενικά τους πρόσωπα κατά τις καταδύσεις τους, αφού ασχολούνταν με τα σφουγγάρια, ενώ επεσήμαναν πως όλες σχεδόν οι οικογένειες της Καλύμνου έχουν τουλάχιστον παρόμοια  αντικείμενα.

 

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ