Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε Καλύμνικο αλιευτικό στην Καλόλιμνο σύμφωνα με καταγγελία του ιδιοκτήτη του Βασίλη Λυρά

1
886

Σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής παρενόχλησε Καλύμνικο αλιευτικό στην θαλάσσια περιοχή Καλολίμνου, σύμφωνα  με καταγγελία του ιδιοκτήτη του  Βασίλη Λυρά .

Στις 11.30 το πρωί της Κυριακής 15 Δεκεμβρίου 2019 φουσκωτό που βλέπετε στην πάνω φωτογραφία της τουρκικής ακτοφυλακής, παρενόχλησε  το ψαράδικο του Βασίλη Λυρά στην Καλόλιμνο.

Ο ίδιος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και εξήγησε τι ακριβώς συνέβη.

«Να φύγουμε από εδώ λέει γιατί είναι τούρκικα. Ποια τούρκικα του λέω ρε; Από κάτω από το φανάρι της Καλόλιμνου του λέω είναι τούρκικα, εδώ Τουρκία μου λέει. Δε μας αφήνει να δουλέψουμε. Μόλις φτάσαμε 50 γιάρδες έτσι προς τα Ίμια μέσα από την γαιδουρόνησο, σκάρτο μίλι από τα Ίμια μας κάνει γύρω γύρω, φωνάζουνε, σφήνες, δεν μας αφήνουν να πάμε μέσα».

Στο ίδιο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου Λάμπρου Δεμερτζή μίλησε και ο Δήμαρχος Καλυμνίων  Δημήτρης Διακομιχάλης αναφέροντας τις παρενοχλήσεις των γειτόνων τις τελευταίες ημέρες που  ξεκίνησε και το ψάρεμα της τσιπούρας.

Επίσης προβλήθηκε και απόσπασμα  ρεπορτάζ του kalymnos-news.gr με δηλώσεις του Προέδρου της Παράκτιας αλιείας Μανώλη Κουλλιά, πριν 3 ημέρες, ότι αποφεύγουν τα Ίμια.

Να σημειώσουμε ότι ΄συμφωνα με το ρεπορτάζ οι   Καλύμνιοι ψαράδες αποχώρησαν και κατήγγειλαν το επεισόδιο στο Λιμεναρχείο Καλύμνου.

Για το θέμα το kalymnos-news.gr θα κάνει σχετικό ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει στην περιοχή  μιλώντας με του αλιείς και που θα σας παρουσιάσουμε.

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ