Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού στην Κάρπαθο

3
188

Περιοδεία του Αντιπεριφερειάρχη
Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού

στην Κάρπαθο

Από την 8η έως τη 10η Δεκεμβρίου 2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε περιοδεία στην Κάρπαθο κατά την οποία επισκέφτηκε την Ιερά Μητρόπολη, το Επαρχείο, τον Δήμο και σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και συμμετείχε σε προγραμματισμένες συναντήσεις με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Αμβρόσιο, την Έπαρχο Καρπάθου και Ηρωικής Νήσου Κάσου κ. Καλλιόπη Νικολαΐδου, μέλη της Δημοτικής Αρχής του νησιού, τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών, Διευθυντές/τριες σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς,  εκπροσώπους Μαθητικών Κοινοτήτων, εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων καθώς και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου Καρπάθου για θέματα αρμοδιότητάς του.

Κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο Καρπάθου, ο Αντιπεριφερειάρχης ενημερώθηκε από τους Αντιδημάρχους Οικονομικών και Διοίκησης κ. Μιχάλη Μανωλάκη και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιάννη Λυριστή για τον προγραμματισμό έργων και δράσεων καθώς και για όσα διεκδικεί ο Δήμος σε θέματα Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης. Ο κ. Κρητικός ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή και τους υπηρεσιακούς παράγοντες για το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου σε θέματα Παιδείας και τους ενημέρωσε για όσα έχει κάνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα. Ειδική αναφορά έκανε στο πολύ μεγάλο ποσό χρημάτων μέσα από το πρωτοποριακό πρόγραμμα με το οποίο η Περιφέρεια στηρίζει τα σχολεία των νησιών μας.  Τέλος, δήλωσε τη στήριξή του στα αιτήματα που αφορούν τους τομείς ευθύνης του και τους διαβεβαίωσε ότι όποια μελέτη έρθει από τον Δήμο, θα εντάσσεται άμεσα σε πρόγραμμα κατασκευής είτε αφορά την ανέγερση νέας σχολικής μονάδας είτε αναβάθμιση και επέκταση υφισταμένης κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο και το ΕΠΑ.Λ. Καρπάθου στα Πηγάδια.

Κατά τις επισκέψεις στα σχολεία, ο κ. Κρητικός είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί αναλυτικά για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι σχολικές μονάδες του νησιού και άκουσε προτάσεις από τον εκπαιδευτικό κόσμο για την επίλυσή τους. Σε συναντήσεις με εκπαιδευτικούς, εκπροσώπους Μαθητικών Κοινοτήτων και Γονέων και Κηδεμόνων, ο Αντιπεριφερειάρχης ανέλυσε όσα έχουν προγραμματιστεί για το επόμενο διάστημα και ζήτησε τη συμμετοχή όλων στα προγράμματα Διά Βίου Μάθησης που θα υλοποιηθούν στο νησί από το νέο έτος.

 

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε: ‘Θέλω να ευχαριστήσω την Έπαρχο κ. Νικολαΐδου για την υπέροχη φιλοξενία και τον άψογο προγραμματισμό και συντονισμό των επαφών και των συναντήσεων. Κατά την τριήμερη περιοδεία μας στο πανέμορφο και φιλόξενο νησί της Καρπάθου είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε ουσιαστικά με όλες και όλους για όλα τα θέματα αρμοδιότητάς μου. Γνώρισα υπέροχους ανθρώπους που κρατάνε ψηλά τη σημαία της εκπαίδευσης στο ακριτικό νησί και δίνουν καθημερινά τη μάχη και κάτω από αντίξοες συνθήκες για όλα όσα αξίζουν στα καταπληκτικά παιδιά της Καρπάθου. Ως Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είμαστε δίπλα τους στον μεγάλο αγώνα που δίνουν.’

Το Γραφείο Τύπου

 

3 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Πας κομμωτήριο, παντού πεταμένα μαλλιά.
    Πας στο μαραγκό παντού πεταμένα ροκανίδια.
    Πας στη μοδίστρα παντού πεταμένα κομμάτια από υφάσματα.
    Πας τράπεζα μέχρι και το στιλό έχουν δεμένο.

  2. Βγήκα να πετάξω τα σκουπίδια, με βλέπει η γιαγιά από κάτω μου λέει έχω φτιάξει κουλουράκια έλα να σου δώσω. Πήγα, έφτιαξε ελληνικό και ήπιαμε και έφυγα με ένα τάπερ κουλούρια, μια τσάντα πορτοκάλια, ένα τραπεζομάντηλο κοφτό και ένα σεμεδάκι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ