Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 23χρονου Σταύρου Παπαστεργή

0
1682

Η τελευταία πράξη ενός δράματος με πρωταγωνιστή το άτυχο παλικάρι από τη Σορωνή, που έχασε τη ζωή του στην άσφαλτο, διαδραματίστηκε χθες το απόγευμα στην κηδεία του στη Σορωνή, όπου δεκάδες φίλοι και συγγενείς, έσπευσαν για να πουν το τελευταίο αντίο.

Ο Σταύρος Παπαστεργής, το νήμα της ζωής του οποίου κόπηκε τόσο νωρίς και τόσο άδικα, εξαιτίας τροχαίου δυστυχήματος, όταν οδηγώντας αυτοκίνητο με κατεύθυνση από τη Σορωνή προς τον Άγιο Σουλά, έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να καρφωθεί σε δέντρο και να ξεψυχήσει λίγα λεπτά αργότερα.
Ήταν μόλις 23 ετών και προστέθηκε στη μακάβρια λίστα των δεκάδων κατοίκων του νησιού μας, που έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο, βυθίζοντας έτσι στο πένθος οικογένεια, φίλους και συγγενείς.

Είχε αφήσει επιστολές για τους γονείς και την αδελφή του
Ο 23χρονος, ήταν λάτρης των μοτοσικλετών. Διατηρούσε ο ίδιος μια τετράτροχη μοτοσικλέτα με την οποία κινούνταν. Κανείς δεν γνωρίζει τον λόγο, αλλά τον περασμένο Ιούλιο,  είχε γράψει δύο επιστολές, οι οποίες βρέθηκαν στον υπολογιστή του. Μία προς τους γονείς και μία προς την αδελφή του. Η αδελφή του ήταν εκείνη που τις διάβασε στην εκκλησία, κάνοντας έτσι εκατοντάδες φίλους, συγγενείς και συγχωριανούς  του να ξεσπάσουν σε κλάματα. Στις επιστολές ευχαριστούσε τους γονείς του για όσα του προσέφεραν και την αδελφή του, λέγοντάς της να προσέχει τη μηχανή του αν κάποτε πάθει κάτι!

Ήρθαν οι φίλοι του  από όλη τη Ρόδο
Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχθηκαν επίσης όταν έφθασαν φίλοι του με μηχανές από όλη τη Ρόδο έξω από την εκκλησία. Επρόκειτο για συμμαθητές του, από το  ΕΠΑΛ Ρόδου, από την τουριστική σχολή, από επαγγελματικούς χώρους όπου εργάστηκε. Όλοι μαζί του είπαν το τελευταίο αντίο, πριν αναχωρήσει για τη γειτονιά των αγγέλων.

Θερίζει ο θάνατος
Από την αρχή του χρόνου, 21 συνολικά άτομα έχουν βρει τον θάνατο σε αντίστοιχα τροχαία δυστυχήματα, ενώ σε περισσότερους από 250 υπολογίζονται εκείνοι που τραυματίστηκαν και χρειάστηκε να μεταφερθούν στο νοσοκομείο από το ΕΚΑΒ, γεγονός που προκαλεί προβληματισμό, αλλά παράλληλα και την αναγκαιότητα να ληφθούν άμεσα μέτρα  που θα σταματήσουν ή θα περιορίσουν τουλάχιστον τα θύματα από τον άτυπο «πόλεμο» της ασφάλτου, που εδώ και πολλά χρόνια καλά κρατεί, θερίζοντας ζωές και διαλύοντας οικογένειες.
Ψηφίσματα για τον θάνατο του Σταύρου Παπαστεργή εξέδωσαν:
το Τοπικό Συμβούλιο της Κοινότητας Σορωνής, εκφράζοντας τη θλίψη και την οδύνη του, το 1ο ΕΠΑΛ Ρόδου, καθώς επίσης και η ΚΝΕ.

Ματαιώνεται η παρέλαση στη Σορωνή
Με απόφαση που πήρε χθες μετά από έκτακτη συνεδρίασή του το τοπικό συμβούλιο Σορωνής, αποφάσισε την ακύρωση της προγραμματισμένης παρέλασης της 28ης Οκτωβρίου ως ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στο πένθος της οικογένειας.

Το τοπικό συμβούλιο με απόφασή που υπογράφεται από τον πρόεδρο Μανώλη Μπονιάτη,   αποφάσισε συγκεκριμένα:
Να εκφράσει προς την οικογένεια του εκλιπόντος τα ειλικρινή συλλυπητήρια και τη βαθιά θλίψη τους.
Να παραστούν τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Σορωνής στην εξόδιο ακολουθία
Να κατατεθεί στη μνήμη του εκλιπόντος στεφάνι εκ μέρους της Κοινότητας Σορωνής.
Να ακυρωθεί μόνο η παρέλαση από τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στην Κοινότητα Σορωνής ως ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στο πένθος της οικογένειας.

Ανακοίνωση ΕΠΑΛ
«Ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου ΕΠΑ.Λ. Ρόδου εκφράζει τη βαθιά θλίψη του για τον πρόωρο χαμό του μαθητή του σχολείου Παπαστεργή Σταύρου σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα. Σε ένδειξη μνήμης και συμπαράστασης προς την οικογένεια του εξαιρετικού μας μαθητή, αποφάσισε τα παρακάτω:
Να παρευρεθεί ο σύλλογος διδασκόντων στην κηδεία.
Αντί στεφάνου να συγκεντρωθεί ποσό το οποίο θα διατεθεί για φιλανθρωπικό σκοπό».

Ανακοίνωση της ΚΝΕ
«Το Τομεακό συμβούλιο της ΚΝΕ με θλίψη αποχαιρετά τον Σταύρο Παπαστεργή που έφυγε άδικα και πρόωρα, μόλις 23 χρονών, σε τροχαίο ατύχημα τα ξημερώματα της Τετάρτης 23 του Οκτώβρη. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Πηγή: rodiaki.gr

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ