ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Η πικετοφορία του ΚΚΕ Κω ενάντια στην Ελληνο-Αμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις

9
1313

ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Χαρίκλεια Χριστοφή

Πικετοφορία ενάντια στην Ελληνο-Αμερικάνικη συμφωνία για τις βάσεις, πραγματοποίησε απόψε η Κομματική Οργάνωση του ΚΚΕ Κω, στην Πλατεία Ελευθερίας.

Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ στις ομιλίες τους τόνισαν χαρακτηριστικά: «Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την υπογραφή της Ελληνο-Αμερικανικής συμφωνίας για τις στρατιωτικές βάσεις που πραγματοποιήθηκε με επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μ. Πομπέο στην Αθήνα.

Διασφαλίζει λέει την «προστασία απ’ την Τουρκία»,την «ασφάλεια» και «σταθερότητα» στην περιοχή.

Ψέματα!

Η συμφωνία είναι επικίνδυνη γιατί,

  • Μετατρέπει τη χώρα μας σε ένα ΑμερικανοΝΑΤΟικό ορμητήριο με μεγάλους κινδύνους για τον λαό μας

  • Υπηρετεί το στόχο των ΗΠΑ, που είναι η αναβάθμιση της παρέμβασής τους στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, τη Β. Αφρική και τον Περσικό Κόλπο για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και αγωγών, σε σκληρό ανταγωνισμό με τη Ρωσία και την Κίνα.

  • Ενισχύει παρά πέρα τη βάση της Σούδας, το Μαράθι, τη βάση Drones στη Λάρισα, τη βάση ελικοπτέρων στο Στεφανοβίκειο και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης.

  • Κλιμακώνεται η τουρκική επιθετικότητα, αμφισβητούνται κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου,οι παραβιάσεις στο Αιγαίο δεν έχουν σταματημό!

  • Για άλλη μια φορά τα σύννεφα πολέμου μαζεύονται πάνω από την πολύπαθη Συρία με την συγκατάθεση των ΗΠΑ και λοιπών «τιμητών» της ειρήνης και της σταθερότητας.

Καλούμε τον λαό του νησιού μας να μην τσιμπήσει στα δολώματα! Οι πολυδιαφημισμένες επενδύσεις αμερικανικών μονοπωλίων στην Ελλάδα αποβλέπουν στη δική τους κερδοφορία και δεν έχουν καμία σχέση ούτε με τα συμφέροντα των εργαζομένων, ούτε με τις ανάγκες των «τοπικών κοινωνιών».

Οι μεγάλες λαϊκές κινητοποιήσεις των προηγούμενων ημερών στην Αθήνα και σε δεκάδες πόλεις της χώρας κατά της επίσκεψης Πομπέο, του «στρατηγικού διαλόγου» και της Ελληνο-Αμερικανικής Συμφωνίας για τις βάσεις, έδωσαν αποφασιστική απάντηση στην κυβέρνηση της ΝΔ, αλλά και στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που της έστρωσε το δρόμο και σήμερα σιωπά ένοχα.

Ο αγώνας συνεχίζεται πολύμορφα για να κλείσουν όλες οι αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, ενάντια στη συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων της χώρας σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

9 ΣΧΟΛΙΑ

  1. ηταν οι ιδιοι που…. διαμαρτυρηθηκαν για τις εισβολες της Ρωσιας στην Πολωνια το Αφγανισταν κτλ ΕΛΕΟΣ

  2. Ενωμενοι ποτε νικημενοι φωναζουν οι Κουμουνιστες…θα ελεγα προσκυνημενοι καλυτερα…οι μεγαλυτεροι εφοπλιστες βιομηχανοι ΚΚΕ ηταν ….αυτοι ξερουν… και καμια απεργια στις επιχειρησεις τους…ωρα να διαλυεστε πλεον δεν εχετε λογο υπαρξης…ακομα και η ιδεολογια σας πλεον ειναι αταξικη και τοξικη ρεζιλικια ρεεεεεεε

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ