Συνάντηση εργασίας στο ΚΕΣΥ του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης Γιάννη Κρητικού

0
261

Συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη

Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννη Κρητικού

με τον Διευθυντή και τα στελέχη

του Κέντρου Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κω.

Τη Δευτέρα, 7/10/2019, ο Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Απασχόλησης κ. Γιάννης Κρητικός πραγματοποίησε επίσκεψη στο Κέντρο Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Κω.

Στην προγραμματισμένη συνάντηση εργασίας με τον Διευθυντή κ. Βησσαρίωνα Ζωίδη και τα στελέχη του Κ.Ε.Σ.Υ. Κω είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για τον προγραμματισμό και τις δράσεις του Κέντρου καθώς και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα στελέχη κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Συγκεκριμένα, τέθηκε θέμα μετεγκατάστασης του Κέντρου και απόκτησης νέων αναβαθμισμένων διαγνωστικών τεστ μαζί με σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό που θα διευκολύνουν το έργο των στελεχών και θα μειώσουν τον χρόνο αναμονής για εξέταση των μαθητών/τριών.

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Διευθυντή και τα στελέχη για όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα αλλά και όσα προγραμματίζει η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου για το επόμενο διάστημα στον τομέα της Παιδείας τονίζοντας το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργου Χατζημάρκου σε θέματα Ειδικής Αγωγής, ενώ δεσμεύθηκε να προωθήσει τα αιτήματά τους ώστε να δοθεί οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κ.Ε.Σ.Υ. Κω.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο Αντιπεριφερειάρχης, κ. Γιάννης Κρητικός δήλωσε:

Οφείλω να τονίσω την πολύ σημαντική δουλειά που γίνεται στο Κ.Ε.Σ.Υ. Κω. Ο Διευθυντής κ. Ζωίδης μαζί με τα στελέχη του Κέντρου καθημερινά αξιολογούν μαθητές και μαθήτριες, συνεργάζονται με τους/τις εκπαιδευτικούς των τάξεών τους, συμβουλεύουν τους εκπαιδευτικούς των σχολείων στο έργο τους, υποστηρίζουν εκπαιδευτικές καινοτομίες και ενημερώνουν, υποστηρίζουν και συνεργάζονται με τους γονείς. Έχουμε υποχρέωση ως Περιφερειακή Αρχή να σταθούμε δίπλα τους και να τους προσφέρουμε όλα όσα χρειάζονται ώστε να κάνουν τη δουλειά τους ακόμα καλύτερα. Το χρωστάμε στον εκπαιδευτικό κόσμο, το χρωστάμε στα παιδιά μας.’

Το Γραφείο Τύπου

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ