70χρονος Καλύμνιος επιτέθηκε στην εν διαστάσει σύζυγό του και τον σύντροφό της

0
1370

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου θα καθίσει την 7η Οκτωβρίου 2019 ένας 70χρονος Καλύμνιος, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχος, κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας από απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή, σε απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 3 ετών με 3ετή αναστολή.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να επιχείρησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του την 50χρονη εν διαστάσει σύζυγό του, κάτοικο Παστίδας και τον 46χρονο σύντροφό της, κάτοικο Ρόδου, στον Αρχάγγελο και συγκεκριμένα να εντόπισε περί την 10:40 ώρα της 2ας Φεβρουαρίου 2015 τα δύο θύματα, που βάδιζαν πεζοί έξω από το υποκατάστημα του Ο.Α.Ε.Δ. Αρχαγγέλου.
Ο κατηγορούμενος, οδηγώντας ένα αυτοκίνητο μάρκας NISSAN, μοντέλο ALMERA, χρώματος βυσσινί και κινούμενος αντίθετα προς την πορεία τους προσπάθησε να τους παρασύρει.
Η εν διαστάσει σύζυγός του, τον αντιλήφθηκε και προειδοποίησε τον σύντροφό της, ο οποίος προφυλάχθηκε. Το αυτοκίνητο του κατηγορούμενου προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.
Ο 70χρονος κινήθηκε τότε με όπισθεν και ανέπτυξε εκ νέου ταχύτητα για να παρασύρει τα δύο θύματα, που προσέτρεξαν σε παρακείμενο χώρο στάθμευσης (παραπλεύρως της Ε.Ο. Ρόδου – Λίνδου μπροστά από το κατάστημα με την επωνυμία ΚΑΓΚΑΡΗ ΔΗΜΗΤΡΑ και ΣΙΑ Ε.Ε.) προκειμένου να επιβιβαστούν σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου.
Ο 70χρονος προσέκρουσε εκ νέου πάνω σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα πίσω από τα οποία είχαν καλυφθεί τα δύο θύματα, με αποτέλεσμα μόνο την πρόκληση υλικών ζημιών σ’ αυτά.
Ακολούθως, ο κατηγορούμενος αποβιβάστηκε από το όχημά του και αποπειράθηκε να πάρει από το εσωτερικό του οχήματός του ένα σιδερένιο σωλήνα, όμως ακινητοποιήθηκε από τον 46χρονο, που φέρεται να του προκάλεσε σωματικές βλάβες.
Η αστυνομία ενημερώθηκε την 10:45 ώρα και λίγα λεπτά αργότερα συνέλαβε τον κατηγορούμενο.
Ο ίδιος απολογούμενος ισχυρίστηκε ότι η σύζυγός του είχε εγκαταλείψει το σπίτι τους χωρίς να του δώσει εξηγήσεις και σημεία ζωής.
Την 14:30 ώρα της 1ης Φεβρουαρίου 2015 την κάλεσε από το τηλέφωνο του γιου τους πέντε φορές αλλά δεν απάντησε. Περί ώρα 15:00 τον κάλεσε εκείνη στο ίδιο τηλέφωνο και εκείνος τη ρώτησε πού είναι και γιατί έχει εξαφανιστεί.
Εκείνη, όπως ισχυρίζεται, του απάντησε απρεπώς και του έκλεισε το τηλέφωνο μέχρι που την συνάντησε τυχαία με τον σύντροφό της, στον Αρχάγγελο.
Υποστηρίζει ότι πραγματοποίησε έναν ελιγμό, δήθεν, ότι επιχειρούσε να πέσει πάνω τους με σκοπό να τους φοβίσει και στη συνέχεια επιχείρησε να βγει από το όχημα αλλά εμποδίστηκε από τον 46χρονο, που του έκλεισε την πόρτα.
Ισχυρίζεται ότι ακολούθησε συμπλοκή.
Ως συνήγορος υπεράσπισής του παρίσταται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Μπέης.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ