Μίκα Ιατρίδη: Για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και το ζήτημα που έχει προκύψει με τους Δήμους Ρόδου και Κω

1
597

Επικοινωνία της Μίκας Ιατρίδη με το Υπουργείο Παιδείας για τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση και το ζήτημα που έχει προκύψει με τους Δήμους Ρόδου και Κω.

Η βουλευτής Δωδεκανήσου, Μίκα Ιατρίδη, με αφορμή το ζήτημα που έχει προκύψει για τους Δήμους της Ρόδου και της Κω σχετικά με τη δίχρονη προσχολική εκπαίδευση, είχε επικοινωνία τόσο με το γραφείο της κ. Υπουργού, όσο και με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου, κα Αναστασία Γκίκα, στη διάρκεια της οποίας μετέφερε και τον προβληματισμό των εκπαιδευτικών και των γονέων που επηρεάζονται από την εξέλιξη αυτή.

Για το ζήτημα της δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης η Μίκα Ιατρίδη δήλωσε τα εξής:

«Είχα εκτενείς συνομιλίες με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου. Είναι προφανές ότι υπάρχουν σημαντικές ευθύνες της απελθούσας κυβέρνησης, η οποία νομοθετούσε, ως συνήθως, χωρίς να κάνει τον απαραίτητο σχεδιασμό και χωρίς να λαμβάνει υπόψη της αν η τοπική αυτοδιοίκηση μπορεί να ανταποκριθεί επαρκώς στο όλο εγχείρημα.

Όπως έχουν ανακοινώσει ήδη η Υπουργός και η Υφυπουργός Παιδείας διερευνώνται όλες οι δυνατότητες ώστε να δοθεί η καταλληλότερη λύση, η οποία να ανταποκρίνεται στις ανάγκες των συμπολιτών μας και των παιδιών τους».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Με 4 εκατομμύρια 85 χιλιάδες ευρώ από τον περασμένο Σεπτέμβρη είχαν χρηματοδοτηθεί 26 δήμοι (ανάμεσά τους κι ο Δήμος ΚΩ) για τη στέγαση των προνηπίων από το Υπουργείο Παιδείας (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ)…. Ας αναζητήσει λοιπόν αλλού τις ευθύνες η κ. Ιατρίδη!!!!!!!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΑ Ή ΕΠΩΝΥΜΑ